دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فیروزآبادی:

دولت الکترونیک فقط به معنای مجازی کردن خدمات نیست

دولت الکترونیک فقط به معنای مجازی کردن خدمات نیست
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: دولت در آمادگی الکترونیکی خدمات متوقف شده است در حالی که دولت الکترونیک تنها به معنای مجازی کردن خدمات نیست.
کد خبر : 802609

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، سید ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی ورئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور با حضور در شورای اداری وشورای فضای مجازی استان مازندران با بیان این مطلب افزود: فضای مجازی ابعاد متعددی دارد و به عنوان پیشران سایر بخش‌های کشور، توسعه آن از ضررویات زندگی امروز در جهان محسوب می‌شود.

وی با اشاره به این که باید از فرصت‌های فضای مجازی استفاده کرده و از تهدید‌ها و آسیب‌های آن جلوگیری کرد، گفت: فضای مجازی برای مردم فرصت‌ساز بوده و فعالیت‌های بسیاری توسط مردم در این فضا شکل گرفته است بنابراین دولت وظیفه دارد به مردم در این فضا کمک کند و اگر این فرصت برای مردم فراهم نشود، سکو‌های خارجی با ارزش‌ها، هنجار‌ها و قوانین خود مردم ایران را در خدمت خواهند گرفت.

فیروزآبادی با بیان این که شعار تضعیف دولت‌ها در فضای مجازی صحیح نیست، تاکید کرد: دولت در حقیقت خادم مردم است و فضای مجازی هم یک فضای اجتماعی است بنابراین همه کاربران در این فضا می‌توانند تبدیل به فعال اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، آموزشی و صنفی شوند. از طرفی با توجه به ظهور پدیده‌هایی همچون توسعه رسانه‌های اجتماعی و تشکل‌های مردم نهاد در این فضا، باید نوع نگرش ما در دولت مطابق با مقتضیات این فضا اصلاح شود.

وی افزود: صاحبان سکوها، می‌توانند میلیون‌ها نفر را ساماندهی کنند و سبک زندگی کاربران خود را شکل دهند به همین دلیل ما توصیه داریم تا آنجایی که ممکن است سکو‌ها و برنامه‌ها در داخل کشور طراحی شود تا توان ملی ما در اختیار سکو‌های خارجی قرار نگیرد و نیاز‌های بانکی، آموزشی، رسانه‌ای، فرهنگی، اجتماعی و حتی بیمه‌ای شهروندان بر روی سکو‌های خارجی تامین نشود.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با تاکید بر دولت به مثابه پلتفرم تصریح کرد: دولت باید شرایطی فراهم کند تا هر فردی که می‌خواهد فعالیتی در فضای مجازی داشته باشد بتواند از سکو‌های داخلی استفاده کند و این اقدام منشا اشتغال بسیار در کشور و رونق اقتصادی خواهد بود.

وی گفت: متاسفانه نه تنها در برخی مواقع شاهد تسهیل فعالیت مردم در این فضا از سوی دولت‌ها نبودیم بلکه با نوعی انفعال روبه‌رو هستیم و متولی مشخصی در بسیاری از حوزه‌هایی که در فضای واقعی قوانین و چارچوب‌های مشخص دارند نداریم.

فیروزآبادی اعلام کرد: در بسیاری از کشور‌ها بخش خصوصی به دنبال بهره‌مندی از فرصت‌هاست، اما در ایران بخش خصوصی توانمند در این حوزه نداریم که این مهم باعث شده که در زمینه شکل گیری سکو‌ها ضعف داشته باشیم و بعضا با عدم وجود قانون و مقرره صحیح در این فضا روبه‌رو باشیم که باید هر چه سریعتر در مسیر اصلاح آن و استفاده از پتانسیل‌های موجود در کشور گام برداشته شود.

وی با اشاره به این که فضای مجازی توسعه دهنده اقتصاد جهانی است، افزود: در حال حاضر ۲۴۰۰۰۰۰ نفر در یک شبکه خارجی در داخل فعالیت دارند که اگر این فعالان در سکوی داخلی هدایت و حمایت شوند بازار اقتصادی رونق خواهد یافت. این در حالی است که در شبکه‌های خارجی نظام پرداخت و احراز هویت وجود ندارد که در صورت فعال سازی سکو‌های داخلی و ایجاد این نظام‌ها بر روی آن‌ها ما شاهد افزایش بیشتر رونق اقتصاد کشور خواهیم بود.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: در آینده نزدیک با انفجار مشاغل در فضای مجازی روبه‌روهستیم و با اجرای پروژه‌هایی مثل اینترنت اشیا و با سرمایه گذاری‌هایی که در کشور‌های بزرگ همچون سرمایه گذاری هزار میلیارد دلاری در آمریکا برای صنعت نیمه هادی در حال انجام است، به زودی شاهد انفجار سخت افزاری در فضای مجازی نیز خواهیم بود که این‌ها برای به‌کارگیری در زندگی بشری نیاز به نرم افزار‌های کاربردی دارند که در هر کشور باید توسط مردم آن کشور بومی‌سازی شود و اگر در ساختار دولتی این اصلاحات انجام نشود، فقط مصرف کننده بوده و پیرو سبک زندگی غربی خواهیم شد.

دکتر فیروزآبادی با اشاره به این که ضمن توجه به آسیب‌های این فضا همچون اخبار جعلی و ایمن سازی آن باید فرصت‌های آن مورد توجه باشد، اظهار داشت: از جمله خصوصیات این فضا که در ایران فرصت ساز خواهد بود، نرم افزار، جوان پسندی و دانش بنیان بودن آن است که ما در عصر تاریخی در ایران قرار داریم که سرشار از جوانان تحصیل کرده و خلاق است که دولت باید به جای ایجاد موانع بر سر راه آن‌ها با تمام ارکان خود به فکر ایجاد فعالیت‌های سالم برای آن‌ها باشد چراکه در غیر این صورت نظام سیلویی دولت به پایان راه خود نزدیک شده و وارد نظام شبکه‌ای می‌شود.

وی تاکید کرد: ایجاد اشتغال در این حوزه سرمایه‌گذاری بسیاری پایینی نیاز دارد و این به دلیل شرایط فعلی کشور که رشد دارایی و سرمایه در آن پایین است، بسیار حائز اهمیت است، چرا که علاوه بر این، بازگشت سرمایه در آن نیز بسیار سریع بوده و زیر یک سال اتفاق خواهد افتاد.

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: دولت الکترونیک فقط مجازی کردن خدمات نیست و پس از آمادگی الکترونیکی نیاز به همه گیری آن است که ما در آمادگی الکترونیکی متوقف شده‌ایم در حالی که مردم با استفاده از فضای مجازی همه گیری آن را از طریق سیستم‌های هوشمند در دسترس خود ایجاد کردند بنابراین دولت باید متناسب با این تحولی که در جامعه اتفاق افتاده بستر لازم برای فعال سازی مردم در این فضا به غیر از حوزه‌های سرگرمی و خبری را ایجاد کند.

انتهای پیام/4144

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب