معرفی انواع چربی گیر رستوران
به گزارش خبرگزاری آنا؛ چربی گیر یک دستگاه لوله کشی (نوعی تله) است که به منظور حذف مواد جامد قبل از ورود به سیستم تصفیه فاضلاب طراحی شده است. فاضلاب مشترک حاوی مقادیر کمی روغن است که به مخازن سپتیک و مراکز تصفیه وارد میشوند تا یک لایه زباله شناور تشکیل دهند. این لایه پوستی بسیار آهسته توسط میکروارگانیسمها در فرآیند هضم بی هوازی هضم و تجزیه میشود. مقادیر زیادی روغن حاصل از تهیه غذا در رستوران ها میتواند مخزن چربی گیر یا مرکز تصفیه را تحت الشعاع خود قرار دهد و باعث رها شدن چربی ها به محیط شود.
در اصل چربی گیر زمان لازم جهت سرد شدن را به آب و چربی میدهد. پس از خنک شدن لایههای مختلف، ضایعات قابل جداسازی است و چون چربی سبک تر است در سطح مخزن شناور میماند و آب عاری از چربی وارد سیستم فاضلاب میشود.
پسماندهای تولید شده توسط موسسات بزرگ مانند مدارس، کافه تریا، رستوران و...حجم بسیار زیادی دارد که اگر انباشته شوند این پسماندها در لولههای فاضلاب تجمع پیدا میکنند و مشکلاتی ایجاد میکنند مانند:
بوی بد
انسداد لولههای فاضلاب
محدود شدن جریان فاضلاب
در حجمهای بزرگ از چربی گیرهای ثقلی یا خودکار استفاده میشود که در این چربی گیرها، وزن و زمان جداسازی دو فاکتور مهم در عملکرد دستگاه میباشند.
رایزرها، دیواره جدا کننده (بافل) و مخزن با سایز بزرگ با افزایش زمان نگهداری به نیروی گرانش در این دستگاه خودکار اجازه عمل میدهند. بهتر است در فواصل زمانی مشخص دستگاه توسط فرد متخصص سرویس شود.
زمانی که فضای لازم وجود ندارد، بهتر است از چربی گیر هیدرومكانيكی استفاده شود. در این چربی گیرها بافل میانی تعبیه شده است كه فضای بیشتری را برای جداسازی چربی تامین میکند و باعث افزایش مسیر حرکت جریان میشود. برای افزایش راندمان جداسازی چربی از پساب، فاضلابی که به درون چربی گیر راه پیدا میکند باید توسط متعادل ساز تنظیم شود. دمیدن هوا در چربی گیر روش دیگر جهت افزایش راندمان جداسازی است.
محاسبه حجم چربی گیر
محاسبه ظرفیت مناسب مهمترین بخش در طراحی یک چربی گیر میباشد. ظرفیت تابعی از دبی فاضلاب ورودی بر حسب لیتر بر دقیقه یا متر مکعب بر ساعت می باشد. سپتیک تانک های هیدرومکانیکی ظرفیت تا 100 گالن بر دقیقه یا 25 مترمکعب در ساعت را دارند و برای مقادیر بیشتر از این باید از چربی گیرهای ثقلی استفاده شود.
حجم چربی گیر مورد نیاز جهت یک واحد رستوران یا آشپزخانه بر اساس دبی فاضلاب ساعتی محاسبه میشود. زمان ماند لازم جهت سرمایش چربی در چربی گیر یک ساعت در نظر گرفته میشود. معمولاً در یک آشپزخانه یا رستوران زمان آغاز پخت غذا تا زمان اتمام شستسوی ظروف 4 ساعت طول میکشد. بنابراین کل فاضلاب تولید شده در این بازه زمانی (مثلاً 10 صبح تا 2 بعد ازظهر یا 6 عصر تا 10 شب) را تقسیم به 4 میکنند و دبی ساعتی فاضلاب محاسبه میشود. حجم چربی گیر معادل نگهداری یک ساعته فاضلاب خواهد بود بنابراین کل فاضلاب تولید بر حسب لیتر یا مترمکعب را تقسیم به 4 میکنند.
مقدار فاضلاب تولیدی به ازای هر پرس غذا به طور متوسط به شرح ذیل است:
ردیف |
نوع پخت غذا |
متوسط فاضلاب تولیدی به ازای هر پرس غذا در یک وعده بر حسب لیتر |
1 |
غذای فست فود و بیرون |
5 تا 10 لیتر |
2 |
غذای فست فود و سرو در محل |
10 تا 15 لیتر |
3 |
غذای سنتی و بیرون بر |
10 تا 20 لیتر |
4 |
غذای سنتی و سرو در محل |
20 تا 30 لیتر |
اگر چربی گیر بیش از حد بزرگ باشد به دلیل تولید اسیدهای آلی در مخزن، تولید بوی بسیار بد باعث آزار و اذیت پرسنل آشپزخانه میگردد. اگر بیش از اندازه کوچک باشد دستگاه به هدف خود که جداسازی چربی میباشد نمیرسد و ممکن است چربی از دستگاه عبور کرده و به فاضلاب راه یابد.
چربی گیر صنعتی
حذف چربی ها و مواد معلق پساب مکانهایی نظیر رستوران ها هتل ها و .. که دارای آشپزخانه بزرگ میباشند به منظور جداسازی ذرات چربی و روغن از فاضلاب های آشپزخانه و رستوران قبل از اتصال به شبکه اصلی و یا چاه جذبی استفاده میشود.
چربی گیر فایبرگلاس هلدینگ صنایع برتر توسط یک دیواره به دو قسمت تقسیم شده است. قسمت اول سبد آشغالگیر دانه ریز نصب شده است، تا ذرات جامد را از فاضلاب جدا نماید،مواد جامد عبوری از قسمت اول در کف ناحیه تجمع یافته که به مرور هضم میشود و یا میتوان آنها را تخلیه کرد و در انتهای بخش اول مدیای متراکم (packing) از جنس پی وی سی نصب که باعث تغییرناگهانی جریان فاضلاب از حالت افقی به حالت به حالت عمودی میشود. این تغییر جهت در شناور سازی چربی بسیار موثر است و همچنین باعث ممانعت از فرار چربی محلول توسط انتهای لوله خروجی فاضلاب میگردد.
مزایای چربی گیر
- کاملاً مواد نامحلول را از بین میبرد
- پاک کننده سازگار با محیط زیست
- برای انسان خطرناک نیست
- غیر خورنده و غیر رسانا است
- چربی گیر فایبرگلاس تولید شرکت هلدینگ صنایع برتر دارای مشخصات زیر میباشد:
- ورودی مشخص با سایز لوله مورد درخواست طبق مشخصات شبکه فاضلاب
- سبد آشغالگیر با ابعاد مورد نیاز جهت آشغالگیری فاضلاب آشپزخانه
- پکینگ مدیا جهت کنترل جریان فاضلاب ورودی به چربی گیر
- بافل (دیواره میانی) جهت جلوگیری از ورود چربی به محفظه دوم
- خروجی چربی با سایز مورد درخواست
- ونت هوا جهت خروج بو و حرارت از چربی گیر
- دو دریچه بازدید جهت دسترسی
- عمر طولانی، ایزولاسیون کامل و بدون بو، عدم نیاز به عایقکاری و مقامت بالا در برابر خوردگی و مواد شیمیایی از جمله مزایای چربی گیر فایبرگلاس میباشد.
تفاوت بین چربی گیر پلی اتیلن با فایبرگلاس چیست ؟
فایبرگلاس کامپوزیتی از الیاف شیشه با مواد پلیمری است که از پشم شیشه به عنوان ماده تقویت کننده و از مواد پلیمری به عنوان مواد زمینه استفاده میشود. از مزایای فایبرگلاس ها میتوان به وزن سبک؛ استحکام بالا؛ دوام قابل توجه؛ پایداری نسبی دربرابر اشعه UV و مقاومت شیمیائی اشاره کرد.
پلی اتیلن جامدی مومیو غیر فعال است. این ماده از پلیمریزاسیون اتیلن بدست میآید و بطور خلاصه بصورت PE نشان داده میشود. بسیار نرم و انعطاف پذیر و مقاوم در برابر فشارهای خارجی میباشد.
نصب چربی گیر
طریقه نصب چربی گیرهای پلی اتیلنی چنین میباشد که چربی گیر را در مسیر شبکه فاضلاب (پساب خروجی از آشپزخانه ها و رستوران ها) قرار میدهند. پلی اتیلن بسیار مقاوم و انعطاف پذیر میباشد از این رو میتوان آن را بدون در نظر گرفتن یک پوشش محافظ مستقیما در داخل زمین دفن کرد. ولی چربی گیرهای فایبرگلاس چنین نمیباشند. برای قرار دادن مدل فایبرگلاس باید ابتدا یک دیواره محافظ بنا کرد و دستگاه را داخل آن گذاشت.
چربی گیر زیر سینکی
چربی گیرهای هیدرومکانیکی معمولاً در زیر سینک یا در کف آشپزخانه نصب میشوند. آنها با گذشت زمان چربی را به دام میاندازند و نیاز به پمپ کردن مکرر و حتی گاهی هفتگی دارند. چربی گیرهای زیر سینکی ممکن است از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر از چربی گیرهای دفنی باشند اما به دلیل تمیز کردن مکرر هزینههای بیشتری جهت نگهداری دارند و اگر به درستی نگهداری نشوند، ممکن است از نگه داشتن چربی جلوگیری کرده و آشپزخانه تجاری شما را در معرض خطر انسداد قرار دهند. هلدینگ برتر تولید کننده سپتیک تانک نیز می باشد.
انتهای رپرتاژ خبری/ ر
انتهای پیام/