دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چرایی استعفای اعضای شورای صنفی دانشجویان پزشکی؛ از کاهش اختیارات تا وجود خلاهای قانونی در آیین‌نامه

چرایی استعفای اعضای شورای صنفی دانشجویان پزشکی؛ از کاهش اختیارات تا وجود خلاهای قانونی در آیین‌نامه
در حالی تعدادی از اعضای شورای صنفی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی استعفا داده اند که برخی از مسئولان می‌گویند که مهلت قانون فعالیت این دانشجویان به پایان رسیده است.
کد خبر : 801032

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - پروین طالبیان؛ خبر استعفای دسته‌جمعی شورای صنفی دانشگاه‌های علوم پزشکی در روز عاشورا باعث شد که این خبر در رسانه‌های مجازی سروصدا به پا کند. ماجرا از این قرار است که اعضای شورا‌های صنفی دانشجویی بیش از ۲۵ دانشگاه علوم پزشکی کشور با صدور بیانیه‌ای، ضمن انتقاد از روند معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در برخورد با تشکل‌های دانشجویی، به دلیل آنچه «وعده‌های کذب معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت، توهین‌های متعدد شخص معاون در جلسه رسمی و مشاور رسانه‌ای ایشان در مکالمات تلفنی به نمایندگان صنفی دانشجویان و مخالفت این معاونت با روحیه مطالبه گری» خوانده‌اند، به صورت دسته جمعی استعفا دادند.

محدودشدن اختیارات شورای صنفی

سیامک برزیده دبیرکل مستعفی شورای صنفی دانشجویان پزشکی در گفتگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: متاسفانه معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت اعتقادی به فعالیت صنفی دانشجویان ندارد و مدام اختیارات اعضای شورای صنفی را محدود می‌کند.

وی با اشاره به تغییر آیین‌نامه شورای صنفی بیان کرد: با تغییرات ایجاد شده اعضای شورای صنفی از فعالیت‌های آموزشی و حتی رفاهی ممنوع شده‌اند عملاً فقط می‌توانند درباره کیفیت غذا اظهارنظر کنند.

وی این رویکرد را خلاف منویات رهبری از دانشجویان دانست و تاکید کرد: مقام معظم رهبری مدام به دانشجویان توصیه می‌کنند که مطالبه‌گر باشند متاسفانه رویکرد معاون دانشجویی و فرهنگی در تضاد با این مهم است.

در بیانیه دانشجویان عضو شورای صنفی نیز آمده است: متاسفانه بر خلاف جلسات و ارائه نظرات کارشناسی به معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، کسانی که باید وکلای دانشجویان باشند، بدون قانع کردن، در راستای تضعیف والاترین و مشروع‌ترین نهاد دانشجویی که برخواسته از آرای تمام دانشجویان با هر گرایش سیاسی و علقهٔ فرهنگی است، گام برداشتند.

در بخشی دیگر از بیانیه عنوان شده است: وعده‌های کذب معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت متبوع مبنی بر جلسات بیشتر و بررسی کارشناسی موضوع همراه با حضور نمایندگان دانشجویی، عدم برگزاری جلسات منظم توسط معاون محترم فرهنگی دانشجویی، توهین‌های متعدد شخص معاون در جلسه رسمی و مشاور رسانه‌ای ایشان در مکالمات تلفنی به نمایندگان صنفی دانشجویان، عملکرد غیر دانشجویی و از همه مهم‌تر مخالفت صریح دکتر شیروژن با روحیه مطالبه گری، تیری زهر آگین به بدنهٔ دانشجویی و اتمسفر مطالبه گری بود و در این برهه حساس تصمیمات غیر منطقی و به دور از خروجی جهت اعتلای شرایط دانشجویی دانشجویان مجموعه معاونت دانشجویی و فرهنگی محکوم به شکست و تحمیل خسران‌های غیر قابل جبران خواهد شد.

شورای صنفی دانشجویان به عنوان بازوی مشورتی مدیران

در این باره حمیدرضا اشراقی مدیرکل دانشجویی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به خبرنگار آنا می‌گوید: شورای صنفی دانشجویان یکی از بازو‌های مشورتی مدیران دانشگاه‌های علوم پزشکی هستند و همواره از جایگاه بالایی در مدیریت برخوردار هستند. البته هر فعالیت دانشجویی نیازمند بسترسازی فضای قانونی است.

وی با اشاره به مصوبه جلسه ۱۸۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌گوید: در این مصوبه به ساز و کار فعالیت و نظارت بر شورا‌های صنفی دانشجویی اشاره شده است. با بررسی‌های صورت گرفته مشخص شد که آیین نامه قبلی با روح این مصوبه در تضاد است بنابراین تصمیم بر این شد که اصلاح آیین نامه در دستور کار قرار گرفت.

اشراقی ادامه می‌دهد: جلساتی در هیئت مرکزی نظارت بر فعالیت‌های صنفی دانشجویان برگزار شد تا ضمن اصلاح آیین نامه، همخوانی با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنکی و توجه ویژه به این نهاد دانشجویی اثرگذار در آن گنجانده شود، اما در این مسیر با دانشجویان با برخی از مسئولان دچار اختلاف نظر شدند.

پایان مهلت قانون فعالیت دانشجویان در شورای صنفی

وی درباره استعفای دسته جمعی شورای صنفی عنوان می‌کند: اردیبهشت ماه امسال مهلت قانونی شورا‌های صنفی به پایان رسیده و ۸۵ درصد دانشجویان حاضر در شورای صنفی ترم آینده فارغ التحصیل می‌شوند و دیگر دانشجو نیستند.

اشراقی بیان می‌کند: جریان دانشجویی یک جریان پیشتاز و مرجع اجتماعی است و از ارزشمندی بالایی برخوردار است. ما در وزارتخانه بر فعالیت دانشجویان تاکید داریم و همواره از نظرات دانشجویان استفاده خواهیم کرد.

مدیرکل دانشجویی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه آیین نامه جدید که به تازگی ابلاغ شده ظرفیت‌های ارزشمندی دارد، می‌گوید: در آیین نامه جدید توجه ویژه به فعالیت دانشجویان در بیمارستان‌ها داشته ایم. در سال‌های گذشته به این عزیزان توجه نمی‌شد در آیین نامه جدید زمینه فعالیت این عزیزان را فراهم کردیم. همچنین در آیین نامه جدید به فعالیت‌های رسانه‌ای تاکیداتی شده است که دانشجویان می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.

وی در پاسخ به اینکه اعضای شورای صنفی مطرح می‌کنند که در آیین نامه جدید اجازه فعالیت آموزشی و حتی رفاهی از دانشجویان گرفته شده، ادامه می‌دهد: به دانشجویان پیشنهاد می‌کنم که آیین نامه جدید و قدیم را در کنار یکدیگر مطالعه کنند تا ظرفیت‌های آیین نامه جدید نمایان شود. ضمن اینکه در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره‌ای به فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی دانشجویان در شورا‌های صنفی نشده است چراکه انجمن‌های علمی در این زمینه‌ها فعال هستند البته معاونت آموزشی وزارت بهداشت نیز در این زمینه برنامه‌هایی دارند و دانشجویان علاقه مند می‌توانند در شورا‌ها و کمیته‌های مربوطه عضو شوند.

اشراقی در پاسخ به ادعای دانشجویان شورای صنفی مبنی بر سیاسی کاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت علوم عنوان می‌کند: نگاه آقای شیراوژن سیاسی نیست بلکه دغدغه صنفی دارند و علت بازنگری در آیین نامه قبلی وجود خلا‌های قانونی بود وگرنه اگر این خلا‌ها در آیین نامه نبود کسی نمی‌توانست آیین نامه را تغییر دهد.

انتهای پیام/۴۰۴۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب