بهبود عملکرد ورزشکاران با کمک روانشناسی ورزشی مرکز مشاوره مکث
به گزارش خبرگزاری آنا، روانشناسی ورزشی به چگونگی تلاقی فعالیت بدنی و رفاه ذهنی می پردازد. روانشناسان ورزشی با اولویت دادن به آمادگی ذهنی به ورزشکاران کمک می کنند تا سطح بالایی از عملکرد خود را حفظ کنند. آنها همچنین به مشارکت ورزشی در ارتباط با مهارت هایی مانند کار گروهی و تنظیم عاطفی نگاه می کنند. روانشناسی ورزش شامل مطالعه علمی عوامل روانشناختی است که با مشارکت و عملکرد در ورزش، ورزش و سایر انواع فعالیت بدنی مرتبط است. روانشناسان ورزشی به دو حوزه اصلی علاقه دارند:
- الف) کمک به ورزشکاران برای استفاده از اصول روانشناختی برای دستیابی به سلامت روانی مطلوب و بهبود عملکرد (افزایش عملکرد)
- ب) درک اینکه چگونه شرکت در ورزش، ورزش و فعالیت بدنی بر رشد روانی فرد تأثیر می گذارد (سلامتی و تندرستی در طول عمر).
روانشناسی ورزشی کاربردی
روانشناسی ورزشی کاربردی عبارت است از مطالعه و به کارگیری اصول روانشناختی عملکرد انسان در کمک به ورزشکاران برای عملکرد مداوم در محدوده بالایی از قابلیت های خود و لذت بیشتر از روند عملکرد ورزشی. روانشناسان ورزشی کاربردی بطور منحصر به فردی آموزش دیده و متخصص هستند تا در طیف گسترده ای از فعالیت ها از جمله شناسایی، توسعه و اجرای دانش ذهنی و عاطفی، مهارت ها و توانایی های مورد نیاز برای تعالی در حوزه های ورزشی شرکت کنند.
تاریخچه روانشناسی ورزشی
رشته روانشناسی ورزشی کاربردی در اوایل قرن بیستم ظهور کرد. دانشمندان به این موضوع علاقه مند شدند که چگونه ورزشکارانی مانند بیب روث به چنین نتایج برجسته ای دست یافتند. مطالعات آنها به سرعت از مهارتهای فیزیکی به روشهایی گسترش یافت که مهارتهای شناختی مانند حافظه، ادراک، توجه و تمرکز بر عملکرد ورزشی تأثیر گذاشت. از آن زمان، رشته روانشناسی ورزشی به خودی خود به یک رشته تحصیلی تبدیل شده است. اکنون چندین کالج برنامه های تحصیلات تکمیلی و دوره های آموزشی را که منجر به صدور مجوز میشود ارائه میدهند.
فقط تعداد کمی از ما به نوعی استقامت بدنی نیاز داریم که ورزشکاران سطح بالای المپیک، دانشگاهی و نخبه دارند. اما هنوز هم میتوانیم از روانشناسی ورزش درباره عملکرد ذهنی، چیزهای زیادی بیاموزیم. به هر حال، دلیلی وجود دارد که استعاره های ورزشی در کتابهای تجارت و رهبری بسیار رایج هستند. شرکت در ورزشهای رقابتی، چه در دوران کودکی و چه در بزرگسالی، میتواند مهارتهایی را برای موفقیت در هر زمینه ای از زندگی ایجاد کند.
چرا روانشناسی ورزشی اینقدر مهم است؟
رقبا تحت فشار جسمی و روحی شدیدی هستند. آنها فشار مربیان و تیم هایشان و فشاری که به خودشان وارد میکنند را احساس میکنند. این نوع استرس مزمن، میتواند حواس شخص را از اهداف خود منحرف کند. اگر درمان نشود، میتواند منجر به مشکلات مضر سلامت روحی و جسمی شود. روانشناسان ورزشی رویکردی جامع به سلامت هر فرد دارند. آنها تواناییهای جسمانی فرد را در کنار موانع ذهنی خود در نظر میگیرند. سپس به دنبال راه هایی برای بهبود سرسختی ذهنی و عملکرد ورزشی بطور همزمان میگردند. روانشناسی ورزشی با دربرگرفتن روانشناسی و عملکرد فیزیکی برای یک فرد بسیار مفید است.
برخی از مزایای روانشناسی ورزشی عبارتند از:
- کاهش اضطراب
- تکنیک های موثر مدیریت استرس
- افزایش درایو
- چشم انداز سالمتر از خود و تواناییها
- بهبود عملکرد ورزشی
موضوعات کلیدی در روانشناسی ورزشی
روانشناسان ورزشی مرکز مشاوره مکث فقط به اتفاقاتی که در زمین میافتد تمرکز نمیکنند. آنها تمام عوامل موثر بر عملکرد روز بازی و رفاه ورزشکار را بررسی میکنند. برنامه های روانشناسی ورزشی اغلب شامل آموزش مهارتها در زمینه های زیر میشود:
- تعیین هدف: تعیین و دستیابی به اهداف، هم به صورت شخصی و هم به عنوان بخشی از اهداف تیمی، یک منطقه تمرکز ثابت برای ورزشکاران است. با این حال، فقط انتخاب یک هدف و پرتاب آن کافی نیست. دامیان وان، ورزشکار سابق NFL و رئیس برنامه های BetterUp، میگوید: «وقتی سعی میکنیم کمبود فوریت را بیش از حد جبران کنیم، به امید برانگیختن هیجان، تمایل به تعیین اهداف با ضرب الاجل های ساختگی داریم». کارمندان بدون تثبیت آنها در یک انگیزه واقعی یا به تصویر بزرگتر، فقط در 10٪ مواقع به این «اهداف گسترده» دست می یابند.
- تجسم: تصویرسازی ذهنی مثبت مدتهاست که بخش کلیدی آمادگی قبل از بازی برای ورزشکاران بوده است. در واقع، بسیاری از بازیکنان نخبه موفقیت خود را به تجسم یک نتیجه مثبت نسبت میدهند. تجسم، بسیاری از قسمتهای مشابه مغزو حتی ماهیچه ها را فعال میکند که با عمل موفقیت آمیز مرتبط هستند. همچنین ذهن آگاهی و کنترل شناختی را که اجزای حیاتی تناسب ذهنی هستند، تقویت میکند.
- فشار و اضطراب: تعداد کمی از مشاغل به اندازه ورزش حرفه ای استرس زا هستند. ورزشکاران تحت فشار فیزیکی شدید، هم فشار داخلی و هم فشار خارجی هستند و میتوانند نگران از دست دادن شغل خود باشند. یادگیری برخورد موثر و همچنان عملکرد تحت این نوع استرس برای هر ورزشکاری چالش برانگیز است. در نهایت، این فشار میتواند عامل اضطراب و افسردگی باشد.
- توانبخشی: هنگامی که کل حرفه شما بر سلامت جسمانی شما تأثیری ندارد، مقابله با آسیبها به اندازه کافی سخت است. برای ورزشکاران، آنها باید با ترس از پایان دادن به حرفه خود به دلیل آسیب دیدگی مبارزه کنند. روانشناسان ورزشی به ورزشکاران کمک میکنند تا در هنگام بهبودی، خوش بینی و انگیزه آموخته شده را پرورش دهند.
- توجه و تمرکز: یک ورزشکار باید بتواند تایمرها، هم تیمی ها، جمعیت و منتقد درونی آنها را تنظیم کند. آنها نمی توانند حواس پرتی را تحمل کنند، چه در تمرین باشند و چه در بازی. عدم توجه میتواند به قیمت باخت یا حتی آسیب دیدگی آنها تمام شود. کار تیمی و انگیزه بسیاری از ورزش های رقابتی شامل بازی به عنوان بخشی از یک تیم است. بنابراین روانشناسان ورزشی به ورزشکاران کمک میکنند تا روابط بین فردی را توسعه دهند، انرژی و انگیزه را افزایش دهند و تعارضات را میانجیگری کنند. ایجاد این ارتباطات بخشی ضروری از آمادگی ذهنی است.
روانشناسی ورزشی اوج عملکرد و آمادگی ذهنی را با هم ترکیب می کند
چرا جهان عاشق تماشای ورزشکاران حرفه ای است که کارشان را انجام میدهند؟ این به این دلیل است که در سطح سلولی ما خود را در بازی می بینیم. ما با تیمها و ورزشکارانی که تماشا میکنیم همذات پنداری میکنیم. ما هم از عشق به ورزش و هم از شخصی که توانسته است این عشق را به یک حرفه تبدیل کند، لذت می بریم. ما این الهام را به زندگی خودمان برمیگردانیم. شاید این به منبع واقعی الهام یا خودکارآمدی اشاره دارد. سنگ بنای روانشناسی اجتماعی و عملکردی یا خودکارآمدی به عنوان مهارت ذهنی کلیدی در نظر گرفته میشود که عملکرد یک ورزشکار را تعیین میکند.
بر اساس نظریه شناختی اجتماعی آلبرت بندورا، چهار مؤلفه حیاتی برای توسعه خودکارآمدی وجود دارد. اینها تجربه گذشته، الگوسازی اجتماعی، تشویق و رفاه عاطفی هستند. وقتی ورزش را تماشا میکنیم، موفقیت را برای خود الگوبرداری میکنیم و از علم ورزش تشابهاتی را ترسیم میکنیم و در زمینه های دیگر بکار می بریم. وقتی این کار را انجام میدهیم، آنها به یک زبان جهانی تبدیل میشوند، حتی برای کسانی که به ورزش علاقه ندارند. چون واقعاً به بازی مربوط نمیشود. این در مورد اصول روانی بازیهای درونی است که همه ما انجام میدهیم. این در مورد تعیین یک هدف، تجسم یک نتیجه مثبت، مدیریت صحبت با خود و انجام بهترین کار است. با این حال، چیزی که باید مراقب باشیم این است که به همان اندازه در مورد استراحت و ریکاوری نیز توجه لازم را داشته باشیم.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/