دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تراژدی «آب» از نگاه 115 هنرمند ایرانی

نمایشگاه «طلای آبی» با حضور ابتکار گشایش یافت

بیش از یکصد هنرمند ایرانی در نمایشگاه گروهی «طلای آبی» روایت خود را از این عنصر حیات بخش ولی رو به زوال به تماشا گذاشتند.
کد خبر : 79337

به گزارش گروه فرهنگی آنا، نمایشگاه «طلای آبی» در حالی روز جمعه سوم اردیبهشت ماه در گالری شماره یک و دو اعتماد افتتاح شد که از همان ساعت آغازین شاهد استقبال گسترده هنرمندان، مجموعه‌داران، فعالان محیط‌زیست و دیگر اقشار مردم بود.


معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاطت از محیط‌ زیست از جمله حاضران افتتاحیه بود که از ابتدای بازگشایی نمایشگاه به بازدید آثار پرداخت و با هنرمندان حاضر به گپ‌و‌گفت و تبادل‌نظر پرداخت. ابتکار که به همراه مادر خود و مهدی توحید پور (دبیر اجرایی جشنواره بین‌المللی فیلم سبز) به گالری اعتماد آمده بود، ضمن گفت‌وگو با لیلا وارسته و ویدا زعیم، کیوریتورهای نمایشگاه، اقدام هنرمندان را در نمایش تراژدی کم آبی در ایران ستود.


وی همچنین از دبیر اجرایی جشنواره سبز خواست که آثار نمایشگاه «طلای آبی» در بخش تجسمی جشنواره فیلم سبز استفاده شود.


در این مراسم علی مرادخانی، معاون هنری وزارت ارشاد و مجید ملانوروزی رئیس مرکز هنرهای تجسمی و موزه هنرهای معاصر تهران هم حضور داشتند.


ملانوروزی ابراز علاقه کرد تا آثاری از نمایشگاه «طلای آبی» در دوره بعدی دوسالانه ونیز به نمایش گذاشته شود.


ایده نمایشگاه «طلای آبی» اولین بار از سوی سیمین معالی(مادر لیلا وارسته) مطرح شد. وارسته در این باره می‌گوید: «با توجه به حیاتی بودن مساله آب مادرم پیشنهاد دادند که نمایشگاهی با این موضوع برگزار شود تا هنرمندان از زوایای مختلف به بحران کم‌آبی و اهمیت آب بپردازند، البته ایده دو نمایشگاه «نفت» (طلای سیاه) و صلح نیز برای اول بار از طرف ایشان مطرح شد.»


وی درباره چگونگی گردآوری آثار این نمایشگاه اضافه کرد: «ما سال پیش اقدام به انتشار فراخوانی برای دعوت از هنرمندان کردند تا اثری با موضوع آب ارائه دهند. در این فراخوان از هنرمندان دعوت شده بود که در نمایشگاه «طلای آبی» با موضوع کمبود آب، شرکت کنند. علاقه‌مندان به شرکت در این نمایشگاه فرصت داشتند رزومه و طرح پیشنهادی خود را تا پایان آبان ۹۴ به آدرس‌هایی که مشخص شده بود ایمیل کنند.»


ویدا زعیم و لیلا وارسته در مقدمه معرفی این نمایشگاه یادآور شد: «امروز در آغاز دورانی تازه، مردمان ایران، این کشور کهن‌سال با بهارانی زودرس و زمستان‌های کم‌برف، درمی‌یابند که سرنوشت آنها بیش از آن‌که در گرو «طلای سیاه» باشد با «طلای آبی» گره خورده است. ما با فراخواندن هنرمندان و با کمک دست‌های‌هنرآفرینشان می‌خواهیم سهمی در به‌ تصویرکشیدن این تراژدی بزرگ ملی داشته باشیم.»


وارسته و زعیم، پیش از این دو نمایشگاه موفق «صلح» و «طلای سیاه» را در تهران و لندن برگزار کرده است. «صلح»، عنوان نمایشگاهی بود از آثار ٥٥ هنرمند ایرانی که از آوریل تا می‌٢٠١٤ در لندن روی دیوار رفت. «صلح؛ از اعماق هنرم» (Peace from the bottom of my art)، عنوانی بود که برای این نمایشگاه برگزیده شد؛ عنوانی که از شباهت ‌آوایی واژگان «هنر» و«قلب» در انگلیسی بهره می‌یُرد تا از همان ابتدا مورد توجه مخاطبانش واقع شود. نمایشگاه «طلای سیاه» نیز که برای اولین‌بار در تاریخ هنرهای تجسمی ایران، «نفت» را موضوع نمایشگاهی گروهی کرد، سال 93 در گالری شیرین روی دیوار رفت. ویدا زعیم و لیلا وارسته پیش از این در برپایی حراج«اپرا» در دوبی همکاری داشته‌اند.


نمایشگاه گروهی «طلای آبی» در گالری «اعتماد» به نشانی تهران، نیاوران، میدان یاسر، خیابان یاسر، خیابان خیابان صادقی قمی، خیابان بوکان، دوراهی سمت راست، پلاک ۴ از جمعه ۳ اردیبشهت تا ۲۱ اردیبهشت همه روزه (غیر دوشنبه ها) از ساعات ۱۵ تا ۲۰ میزبان عموم خواهد بود.


علی فرامرزی، مصطفی دره باغی،کریستف رضاعی، بهزاد حاتم و سعید کوروس از جمله هنرمندان حاضر در افتتاحیه بودند. همچنین در گفت‌وگوی ابتکار با علی فرامرزی، مقرر شد دوره نقاشی‌های «هجوم» این هنرمند به نمایش در آید. نمایندگان شماری از رسانه‌ها از جمله NBCNews نیز در این نمایشگاه حضور داشتند.


در این نمایشگاه که تا 21 اردیبهشت ماه ادامه دارد، آثار 73 هنرمند در قالب نقاشی، مجسمه، ویدیو آرت، چیدمان و پرفورمنس به تماشا گذاشته شده است. همچنین به دلیل استقبال بالای هنرمندان از این رویداد، آثار 42 هنرمند دیگر نیز در سایت گالری اعتماد قابل بازدید است. ویژگی مهم این نمایشگاه حضور پر تعداد نقاشان جوان است، ضمن آن که محسن وزیری مقدم، آیدین آغداشلو، مارتین ورتمان، علی فرامرزی، خسرو حسن زاده، مهرداد محبعلی، امیر حسین حشمتی و فرساد لباف هم از جمله هنرمندان حاضر در این نمایشگاه هستند که همگی آثار جدیدی در پاسخ به فراخوان این نمایشگاه ارائه کرده‌اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب