دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

حسن باستانی: «مضحکه ماردوش» را نیمه دوم سال در تماشاخانه سنگلج روی صحنه می‌برم

حسن باستانی از اجرای نمایش جدیدی با عنوان «مضحکه ماردوش» در نیمه دوم سال در تماشاخانه سنگلج خبر داد.
کد خبر : 74244

حسن باستانی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا گفت: «نمایش «مضحکه ماردوش» اثری است که به شیوه و سبک نمایش‌های ایرانی اجرا خواهد شد. در این اجرا از داستان ضحاک و جمشید شاهنامه فردوسی بهره برده‌ام تا با شیوه نمایش‌های ایرانی مفاهیم امروزی را مطرح کنم.»


وی در ادامه اظهار کرد: «متن این نمایش را سال‌ها پیش به نگارش در آورده‌ام و در این مدت هر از گاهی آن را کامل‌تر کرده‌ام تا نگاه‌ تازه‌تری داشته باشد. در اجرایی که احتمالا در دی ماه سال جاری از «مضحکه ماردوش» خواهم داشت، از تمام شیوه‌های نمایش‌های سنتی و ایرانی از پرده‌خوانی و نقالی گرفته تا خمیه‌شب بازی و تخت‌حوضی استفاده می‌کنم.»


این کارگردان تئاتر در سخنانش با اشاره به این‌که «مضحکه ماردوش»نمایش کم‌پرسوناژی است، بیان کرد: «داستان ضحاک و جمشید نمایش متنوعی است که می‌توان از هر منظر چه سیاسی، چه اجتماعی و چه مردمی به آن پرداخت، این ویژگی یکی از علل انتخاب این متن برای اجرا بود.»


باستانی همچنین عنوان کرد: «در اجرای داستان ضحاک و جمشید که در شاهنامه فردوسی آمده است، بن مایه داستان حفظ شده است اما نمایش به شکل متفاوتی اجرا می‌شود. نمایش «مضحکه ماردوش» با داستان تراژدی و حماسی در قالب یک مضحکه روی صحنه خواهد رفت.»


وی ادامه داد: «این نمایش سه بازیگر خواهد داشت، البته با توجه به فاصله زمانی که تا دی ماه وجود دارد هنوز نقش‌آفرینان آن قطعی نشده است. آنچه مسلم است این است که برای اجرای «مضحکه ماردوش» از هنرمندانی استفاده خواهم کرد که تجربه همکاری و اجرا با آنها را داشته‌ام.»


وی درخصوص نقش‌آفرینان این اثر نیز افزود: «در انتخاب بازیگران قطعاً افرادی را بر می‌گزینم که توانایی حضور در چند نقش را داشته باشند چراکه در «مضحکه ماردوش» بازیگران در قالب نقش‌های متفاوت روی صحنه حضور خواهند داشت.»


باستانی همچنین در پایان درباره صحنه نمایشش گفت: «از آنجاکه دوست ندارم که نگاه کلیشه‌ای و موزه‌ای به آثار ایرانی داشته باشم، صحنه نمایش را به سمت صحنه نمایش‌های آیینی و سنتی نخواهم برد اگرچه در آن از عناصر نمایش‌های آیینی استفاده شده است. زبان نمایش «مضحکه ماردوش» امروزی است و در آن مفاهیم امروزی نیز مطرح می‌شود.»



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب