استفاده از استادان و دانشجویان در فعالیتهای تخصصی، با تشکیل کانونهای فرهنگی هنری
به گزارش خبرنگار آنا، حجتالاسلام دکتر سیدطه هاشمی در جلسه شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران که با حضور اعضا در واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری برگزار شد، به تشریح وظایف شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی پرداخت.
وی افزود: مهمترین وظایف هر شورا نظارت بر حسن اجرای سیاست ها و برنامه های ابلاغ شده از سوی شورای راهبردی فرهنگی اجتماعی دانشگاه و حوزه معانت فرهنگی و اجتماعی سازمان مرکزی، برنامه ریزی برای اجرای سیاست ها و برنامه های ابلاغی با توجه به شرایط بومی فرهنگی، اجتماعی و اقلیمی استانها، ارائه پیشنهاد استان و بررسی و تصویب طرح ها و برنامه های فرهنگی در واحدها و مراکز در چارچوب سیاست های ابلاغی شورا و اعلام مصوبات و اقدامات به دبیرخانه شورای راهبردی مستقر در معاونت فرهنگی سازمان است.
هاشمی ادامه داد: سال گذشته که کار فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی را آغاز کردیم، بر اساس یک بررسی میدانی صورت گرفته به این نتیجه رسیدیم که برای رسیدن به تحول عظیم فرهنگی در سطح دانشگاه نیاز به استفاده از خرد جمعی در راس هرم حوزه مدیریتی فرهنگی دانشگاه داریم.
وی با بیان اینکه در گذشته و در آغاز تاسیس دانشگاه جایگاه حوزه فرهنگی از وضعیت مطلوبی برخوردار نبوده است، افزود: در واحدهای دانشگاهی معاونتهای آموزشی، پژوهشی و اداری مالی و ... وجود دارد ولی در اکثر قریب به اتفاق واحدها، دفتر فرهنگ داریم و دفتر فرهنگ چون جایگاه تعریف شده ای به آن معنا نداشت، افرادی که در تراز
سال گذشته که کار فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی را آغاز کردیم، بر اساس یک بررسی میدانی صورت گرفته به این نتیجه رسیدیم که برای رسیدن به تحول عظیم فرهنگی در سطح دانشگاه نیاز به استفاده از خرد جمعی در راس هرم حوزه مدیریتی فرهنگی دانشگاه داریم. |
معاونت باشند در این حوزه جذب نمی شدند. یعنی نمی آمدند وارد این عرصه شوند، بنابراین یک بریدگی بین حوزه فرهنگی و فعالیت های دانشگاه احساس می شد.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در گذشته تنها فعالیت های حوزه فرهنگی بر مبنای حفظ شعائر و برگزاری مراسم مذهبی و نماز استوار بود و بخش دیگری هم مربوط به مسابقات قرآن بوده که همه اینها لازم و ضروری است، اما اینها بخش هایی از فعالیت های حوزه فرهنگی است که باید انجام می شد اما از بخش های دیگر فرهنگی نیز نباید غافل شد.
هاشمی توجه ویژه آیت الله هاشمی رفسنجانی و دکتر میرزاده ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی بر جایگاه رفیع معاونت فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه اسلامی را یادآور شد و خاطرنشان کرد: نگاه آنان این است که معاونت فرهنگی باید با سعی و تلاش و برنامه های جدید و منسجم فرهنگی جبران مافات کند و به جایگاه اصلی خود و همتراز و همپا با بخشهای دیگر دنبال بشود و پیش برود.
وی با توجه به نقش اصلی اعضای هیات علمی در موضوع فرهنگ در دانشگاهها، نقش اساسی فرهنگی استادان و دانشجویان را هم یادآور شد و گفت: در گذشته حوزه فرهنگی صرفا سالانه با مبلغی معادل 5 هزار تومان سرانه فرهنگی برای هر دانشجو به فعالیت می پرداخت که روشن است با این طریق نمی توان برنامه های مهم فرهنگی را در دانشگاه ها اجرا کرد.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با یادآوری افزایش چشمگیر سرانه فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی افزود: امیدواریم با افزایش سرانه فرهنگی در دانشگاه فعالیتهای فرهنگی نیز افزایش یابد.
هاشمی اظهار کرد: نخستین بخشنامه ارسالی به حوزه فرهنگی این بود که کسانی که در تراز معاونت فرهنگی و اجتماعی به کار گرفته شوند حتما لازم است از اعضای هیات علمی باشد؛ چرا که اگر کسی در حوزه ای از جنس آن بخش نباشد و بخواهد برنامه ریزی در آن عرصه کند، موفق نخواهد بود و سیستم، او را دفع خواهد کرد و نخواهد پذیرفت.
اعضای شورای راهبردی فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در این جلسه به بیان نظر و دیدگاههای خود در حوزه فرهنگی پرداختند.
انتهای پیام/