تولید صابون گیاهی با خاصیت ضد ریزش و تقویتکننده مو
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ در زندگی و عصر مدرن امروز که عمده مردم جامعه به استفاده از انواع محصولات برند و کالاهای مصنوعی و شیمیایی عادت دارند، عدهای از مردم هنوز تمایل به استفاده از محصولات ارگانیک، سالم و بدون دخالت مواد شیمیایی را دارند که شویندهها در زمره این محصولات است.
این افراد علاقهمند هستند در کنار خوراکیها در استحمام و نظافت خود نیز از محصولات و شویندههای طبیعی و گیاهی که فاقد مواد شیمیایی و مضر برای خود و طبیعت باشند، استفاده کنند که مواد اولیه آن از مواد گیاهی و خالص طبیعی داشته باشد.
محققان و پژوهشگران مرکز رشد و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر با فعالیت دانشبنیانی و فناورانه خود در «هسته فناور ملیسا» صابونی گیاهی با نام صابون ملیسا از مواد اولیه ناب و خالص طبیعی و روغنهای خالص گیاهی بهصورت دستساز تهیه و تولید کردند. این صابون کاملاً طبیعی و بدون دخالت مواد شیمیایی با همکاری شکرانه حسنی کارشناس ارشد مهندسی کشاورزی با گرایش گیاهان دارویی در این مرکز تولید میشود.
تولیدکننده صابون گیاهی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در تشریح روند تولید صابون گیاهی ملیسا اظهار کرد: با توجه به استقبال روزافزون مردم از محصولات ارگانیک، طبیعی و علاقه، تحصیلات و دانش اینجانب در زمینه گیاهان دارویی، تولید محصولات آرایشی و بهداشتی گیاهی، وارد این عرصه شدم.
مدیر هسته فناور ملیسا توضیح داد: صابون گیاهی ملیسا از مواد اولیه ناب و خالص طبیعی و روغنهای خالص گیاهی(زیتون، نارگیل، کنجد، کرچک، آفتابگردان، هسته انگور، زردچوبه و غیره) بهصورت دستساز تهیه شده که هیچگونه عوارضی برای پوست و بدن ندارد و فاقد هرگونه اسانس شیمیایی و مواد نگهدارنده است. این صابون با استفاده از روغنهای گیاهی خالص به روش نوین کلد پروسس(روش سرد) تهیه میشود و فرآیند تولید آن چهار تا ۶ هفته زمان میبرد.
وی بیان کرد: در فرآیند سرد یا روش سرد تولید صابون دستساز، هیچ گرمای خارجی به آن اعمال نمیشود. در فرآیند سرد، صابون پس از قالبگیری ۲۴-۴۸ ساعت طول میکشد تا آماده و برش زدن شود، سپس صابون از قالب خارج شده و برش زده میشود و حدود چهار تا ۶ هفته قبل از بستهبندی نهایی برای استراحت باقی میماند.
حسنی درباره مزایای ساخت محصول دانشبنیان صابون گیاهی عنوان کرد که موارد مصرف این صابون برای دست و صورت و بدن بوده و دارای خاصیت ضد ریزش و تقویتکننده مو است. هرچند زمان تولید طولانی حدود چهار تا ۶ هفته سپری میکند؛ اما از مزیتهای این روش آن است که همه خواص مواد مورد استفاده در تولید شامل روغنها و گیاهان دارویی حفظ و هنگام تولید و حتی پس از مصرف پسماند مضری وارد طبیعت نمیکند.
تولیدکننده صابون «ملیسا» ادامه داد: از مزایای دیگر ساخت صابون بهوسیله فرایند سرد(کولد پروسس)آن است که این روش به شما اجازه میدهد هر نوع جزء سازندهای را در صابون بهدلخواه خود شخصیسازی کنید. شما میتوانید اجزای سازنده تازه مانند شیر و پوره میوه/سبزیجات را به صابون اضافه کنید؛ زیرا شما روی فرایند صابونی شدن کنترل دارید. قوام آمدن(تریس) صابون فرایند سرد میتواند با انواع تکنیکها و طراحیها کنترل شود که با وجود انواع تکنیکها در این روش میتوان بیشترین میزان خلاقیت را در ساخت صابون اعمال کرد. بافت غلیظ میتواند افزودنیهای سنگینتر را به شکلی عالی در خمیر بهصورت معلق نگه دارد. صابونهای ساختهشده با فرایند سرد، طبیعیتر در نظر گرفته میشوند.
مزایای صابون«ملیسا»
وی افزود: مردم دوست دارند از شویندههای طبیعی و سالم برای استحمام که فاقد مواد شیمیایی مضر باشند، استفاده کنند، به همین دلیل مواد اولیه استفاده شده این صابونها از مواد ناب و خالص طبیعی مانند روغنهای سالم و گیاهی، پورههای سبزیها و میوهجات، عسل ارگانیک، عصاره گلها و گیاهان و انواع شیر (شیر الاغ، شیر شتر و شیر بز) هستند که خواص درمانی بیشماری برای پوست دارند و به طبیعت آسیب نمیرسانند.
به گفته مدیر هسته فناور ملیسا در بسیاری از کشورهای اروپایی استفاده از شویندههای شیمیایی برای پوست و مو منسوخ و با محصولاتی مانند صابونها، شامپوها، لوسیون های گیاهی جایگزین شده که این محصولات در درازمدت روند پیری پوست را به تأخیر میاندازند.
حسنی درباره مقایسه این محصول با محصولات مشابه بیان کرد که با توجه به استفاده روغنهای گیاهی مرغوب داخلی در تولید و بالارفتن راندمان کیفیت، این صابون قدرت رقابت بالایی با محصولات مشابه دارد و دارای خاصیت ضد ریزش مو و تقویتکننده مو است. در صورت ایجاد کارگاه تولیدی – صنعتی در فضای حدود ۳۰۰ متر مربعی ۱۰ تا ۱۵ نیروی انسانی بهصورت مستقیم با ظرفیت تولید سالانه بیش از ۱۰ تن صابون مشغول به کار خواهند شد.
به گزارش آنا، «هسته فناور ملیسا» مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر با محصول فناور تولید صابون و مواد آرایشی گیاهی و ارگانیک در نمایشگاه عصر امید(مصلای تهران خرداد ۱۴۰۱) هم حاضر شد.
شکرانه حسنی تولیدکننده صابون «ملیسا» بهعنوان یکی از فناوران منتخب حوزه سلامت استان خراسان رضوی حاضر در رویداد عصر امید به همایش توانمندسازی فناوران سلامت در واحد علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی (تیرماه ۱۴۰۱) در بیمارستان فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی نیز دعوت شده بود.
گفتوگو: محمدحسن پیشداد
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/