شرکتهای دانشبنیان و خلاق در سایه قانون توانمند میشوند
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، سورنا ستاری در چهارمین روز از هفته قوه قضاییه و در نشست مشترک رییس قوه قضاییه و تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان شرکتهای دانشبنیان بیان کرد: قانون جهش تولید دانشبنیان که از سوی رئیسجمهور ابلاغ شد، یک ریلگذاری جدید و پیشرفته برای حوزه دانشبنیان کشور طی ۲۰ سال آینده محسوب میشود و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فرصتی سه ماه برای تدوین ۱۱ آییننامه این قانون در اختیار دارد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: اقتصاد دانش بنیان را جدی بگیریم و زمینه را برای توسعه این اقتصاد فراهم کنیم. این روند با استفاده از ظرفیت ها و فرصت هایی که با تصویب و ابلاغ قانون جهش تولید دانش بنیان ایجاد شده، به تسریع این روند کمک می کند. بسیاری از چالش های کشور در حوزه مجوزها، معافیت ها و اعطای زیرساخت به این حوزه متحول شده است.
به گفته ستاری، این قانون در 20 ماده و 10 تبصره با تلاش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تعامل با مجالس دهم و یازدهم به نتیجه رسید و مصوب شد. قانونی که به دنبال رفع نواقص و مشکلات قانونی پیش روی کسب و کارهای دانش بنیان و خلاق است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین تاکید کرد: تصویب و ابلاغ قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان و خلاق، تحول بزرگی برای زیستبوم فناوری و نوآوری کشور به شمار میرود. مفادی که در این قانون تصویب شده، به توسعه بخشهای مختلف زیستبوم فناوری و نوآوری از بخشهای سرمایهگذاری و زیرساختی تا تولید محصول دانشبنیان و خلاق با استفاده از اختیارات معاونت علمی و فناوری کمک میکند.
رییس بنیاد ملی نخبگان افزود: در تصویب مفاد و مواد این قانون تلاش کردیم همه خلاها و نیازها را پوشش دهیم و در نهایت بخش عمده ای از این تلاشمان جواب داده شد و امروز می توانیم بگوییم با تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان، بخش قابل توجهی از مشکلات موجود در زیست بوم فناوری و نوآوری رفع می شود.
ستاری در این نشست، بر احیای کارگروه مشترک این معاونت و سازمان بازرسی تاکید و گفت: این کارگروه می تواند حمایت از بازار تولید ملی را سرعت بخشد.
دستگاه قضا یاریگر تولیدکنندگان و کارآفرینان میشود
همچنین در این نشست حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای رییس قوه قضاییه، با تبیین و تشریح اقتضائات و ضروریات تقویت بنیه اقتصادی و تولید ملی، گفت: باور دارم که دولت نباید متولی باشد بلکه باید هدایتگر، ناظر و حامی باشد؛ باور دارم که نه امروز بلکه در همه زمانها، مسئله کار، کارآفرینی، خلاقیت و افزایش بهرهوری به اشکال مختلف، یک ارزش فوقالعاده دارد.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه برای حفظ و ارتقاء عزت و استقلال کشور باید بر امر تقویت اقتصاد و تولید ملی اهتمام داشته باشیم، تصریح کرد: امروز یکی از مسائل مهم برای استقلال کشور در همه ساحتها، اهتمام ورزیدن به امر تقویت اقتصاد پویا، سالم و تولیدگر است و چنانچه اقتصاد و تولید قوی نداشته باشیم، برخی امور به ما تحمیل خواهد شد.
رئیس عدلیه با اشاره به تأثیر امر تقویت اقتصاد و تولید ملی بر کاهش و زدودن آسیبهای اجتماعی بیان داشت: با قوی شدن اقتصاد و تولید ملی و به تبع آن افزایش ثروت ملی و توزیع درست و صحیح آن، بسیاری از آسیبهای اجتماعی مرتفع خواهد شد.
رئیس قوه قضاییه در ادامه به موضوع اهمیت حمایت فعالان بخش خصوصی از افراد خلاق و متخصص در امور دانشبنیان اشاره کرد و گفت: تولیدکنندگان و صنعتگران و به طور کلی فعالان بخش خصوصی میتوانند در میدان عمل دادن به افراد خلاق و مبتکر، پیشقدم و پیشتاز شوند و آنها را در زیر چتر حمایتی خود قرار دهند؛ قطعا تحقق تمام و کمال این مهم، ثمرات بسیاری در وهله نخست برای خود فعالان بخش خصوصی دارد.
محسنی اژهای گفت: شما فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان آیا تاکنون محاسبه کردهاید که زیرمجموعه خودتان و مردمی که مصرفکننده محصولات شما هستند، چه میزان از فعالیت شما رضایت دارند؟ آیا محاسبه کردهاید که چه میزان از نارضایتیها و ضعفها به نحوه مدیریت خود شما بازمیگردد؟ شما فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان برای رفع کاستیهای مدیریتی خود چه اقداماتی را ترتیب دادهاید؟ باور من این است که اطلاعات و اشراف رؤسا و اعضای اصلی صنوف نسبت به مسائل و مشکلات و ضعفهای صنف مربوط به خود، در بسیاری اوقات، بیشتر از دستگاههای نظارتی و اطلاعاتی است.
وی همچنین بیان کرد: رؤسا و اعضای اصلی صنوف چه میزان برای پیشگیری و جلوگیری از وقوع فساد و تقلب و تبانی در صنف خود تلاش کردهاند؟ آیا به فردی که در صنف شما مسیر خطا و فساد را پیش گرفته است، در وهله نخست تذکر دادهاید؟ آیا برای مقابله با این همصنف احیاناً خطاکار و فاسد با بخشهای ذیربط حکومتی همکاری و مساعدت داشتهاید؟ آیا شما به عنوان فعالان بخش خصوصی حاضرید برای اصلاح صنف خود هزینه کنید و در مقابل فردی خطاکار و خواهان رشوه در یک بخش حکومتی بایستید؟ شما تولیدکنندگان چه میزان این آمادگی را دارید برای دفاع از اعتبار و حیثیت همصنف خود در محکمه حاضر شوید و یا به جبران خسارت او بپردازید؟
رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به آمادگی دستگاه قضا برای ارائه هر نوع کمک و مساعدت به تولیدکنندگان و کارآفرینان و فعالان شرکتهای دانشبنیان، بیان داشت: شما رؤسا و اعضای هر صنف میتوانید افراد امین و دارای حسن شهرت صنف خود را به ما در دستگاه قضایی معرفی کنید تا آنها با همکاری و مساعدت همکاران ما، به بررسی و رفع مسائل اولویتدار صنف مربوطه بپردازند.
رئیس عدلیه با اشاره به قدردانیهای صورت گرفته از «سعید عمرانی» معاون قضایی دادستان کل کشور و دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی قوه قضاییه، توسط فعالان بخش خصوصی و تولیدکنندگان، تصریح کرد: ما در دستگاه قضایی این آمادگی را داریم که افرادی متخصص دیگری را هم برای پیگیریهای امور قضایی و سایر مسائل مربوط به تولیدکنندگان در هر صنف بکار بگیریم.
رئیس دستگاه قضا به تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی توصیه کرد که مسائل درونی خود را با تشکیل شوراهایی با عنوان شوراهای حل اختلاف و یا تحت هر عنوان دیگری به صورت درون صنفی حل و فصل کنید و چنانچه مسائل و پروندههایی از صنف شما به دستگاه قضایی ارجاع شده است میتوانید با معرفی افراد متدین و امین و دارای حسنشهرت به قوه قضاییه، در جهت پیگیری تخصصی و دقیق پروندههای مزبور به ما کمک کنید.
وی افزود: «تحقق شعار سال و حمایت کامل و همهجانبه از تولیدکنندگان و کارآفرینان و شرکتهای دانشبنیان» از اولویتهای ۱۵ گانه قوه قضاییه در سال ۱۴۰۱ است؛ بر همین مبنا رئیس دستگاه قضا در نشست امروز خطاب به تولیدکنندگان و کارآفرینان و فعالان شرکتهای دانشبنیان، گفت: مسائلی که ما در دستگاه قضایی نسبت به آنها قول پیگیری و مساعدت دادهایم را به صورت رسانهای و غیررسانهای از ما مطالبه کنید و بدانید که ما از این موضوع استقبال میکنیم.
در این نشست نمایندگانی از شرکت های دانش بنیان و تولیدکنندگان داخلی به بیان مشکلات و چالشهای تولید در کشور گفتند و پیشنهادات خود را برای رفع این مشکلات ارائه کردند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/