دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در پاسخ به خبرنگار آنا مطرح شد؛

احتمال دعوت از سفیر ایتالیا برای تماشای نمایش «ادواردو»/ برشی از زندگی «ادواردو آنیلی» در تماشاخانه مهر روی صحنه می‌رود

کارگردان نمایش «ادواردو» درباره چگونگی آماده‌سازی این اثر و اجرای آن در روزهای آینده گفت.
کد خبر : 665135
ابوالفضل عشرب

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، نشست خبری نمایش «ادواردو» با حضور کارگردان و عوامل این نمایش پیش ازظهر امروز در حوزه هنری برگزار شد.


در ابتدای این نشست، ابوالفضل عشرب کارگردان نمایش «ادواردو» گفت: نگارش نمایشنامه این اثر از حدود یک سال و نیم پیش آغاز و در این مدت متن چند بار بازنویسی شد. عزیزانی همچون آقایان مرتضی سرهنگی و مزدا مراد عباسی روی آن نظر دادند و متن نهایی را تأییدکردند. از اوایل بهمن‌ماه تمرینات فشرده گروه آغاز شدو دراین مدت درگیر تمرین بودیم . ان‌شاالله از روز پنجم تیرماه روی صحنه خواهیم رفت.


سوژه‌ای جذاب اما ناشناخته


وی اظهار کرد: من فقط یک اسم از «ادوارو آنیلی» شنیده بودم و آشنایی چندانی با زندگی و شخصیت او نداشتم. وقتی از ماجرای زندگی «ادواردو»، جریان تشرفش به دین اسلام و اتفاقاتی که تا زمان مرگش در سال ۲۰۰۰ افتاد مطلع شدم، دیدم که سوژه جذابی است و می‌تواند هسته یک اثر دراماتیک باشد. این سوژه آنقدر ظرفیت دارد که بتواند موضوع یک فیلم سینمایی هم قرار بگیرد.


عشرب افزود: نکته مهم این است که منابعی که درباره «ادواردو» در رسانه‌ها منتشر شده به صورت صددرصد قابل اعتماد نیست؛ اطلاعات ما و اغلب رسانه‌ها از شخصیت «ادورادو» کلی است و از جزئیات زندگی او خیلی کم می‌دانیم.


راحیل سرهنگی نویسنده این نمایش هم عنوان کرد: روزی که آقای عشرب سوژه این نمایش را مطرح کرد، برایم بسیار جالب بود. آن چه در زندگی «ادواردو» نظر من را به خودش جلب کرد اندیشه و تفکر ادواردو بود. این موضوع بر بخش‌هایی از متن هم حاکم است و این پرسش بنیادین مطرح می‌شود که چگونه فردی در جایگاه «ادواردو آنیلی» تصمیم می‌گیرد تا به آن سطح از رفاه و آن ثروت عظیم پشت پا بزند و وارد مرحله جدیدی از زندگی شود.



نمایشی که در ذهن مخاطب ایجاد پرسش می‌کند


وی افزود: حس می‌کنم جامعه ما به اندیشیدن و تفکر در باره معنای زندگی نیاز دارد. ما به دنبال این هستیم که فارغ از آن چه بر « ادواردو» گذشته است، وقتی مخاطب از سالن نمایش بیرون می آید این پرسش را با خود مطرح کند که باید چه هدفی را در زندگی دنبال کنیم و اصولاً چه اهدافی در زندگی ارزش جنگیدن دارد.


سرهنگی گفت: ما در این اثر فقط برشی از زندگی «ادواردو» را می‌بینیم و تمرکز ما بیشتر روی بحث انتخاب مسیر جدیدی است که «ادواردو» در پیش گرفته بود.




 بیشتر بخوانید:


ماجرای زندگی مولتی میلیاردری که شهید شد




سرهنگی اظهار کرد: از همان زمان طرح سوژه، هر منبع، مقاله و کتابی که درباره «ادواردو» بود را مطالعه کردم. در باره این شخصیت یک مستند به زبان ایتالیایی و یک مستند ایرانی ساخته شده که آنها را هم دیدیم.به هر حال ما این جا با یک نمایشنامه مواجه هستیم و نه یک اثر مستند. بنابر این تخیل نویسنده را با واقیعت تاریخی ترکیب کرده ایم تا وجوه دراماتیک اثر را هم حفظ کنیم.


 نقش قدیری ابیانه در خلق اثر و احتمال دعوت از سفیر ایتالیا برای تماشای نمایش


در ادامه خبرنگار خبرگزاری آنا خطاب به کارگردان این نمایش عنوان کرد: نخستین بار محمدحسن قدیری ابیانه سفیر جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا در سال های ابتدایی دهه شصت، موضوع مرگ مشکوک «ادواردو» را رسانه‌ای کرد؛ آیا در جریان نگارش و آماده‌سازی این اثر با ایشان جلسه یا گفتگویی داشتید. عشرب در پاسخ به این پرسش گفت: با ایشان یک گفتگوی کوتاه داشتم، اما موضوع خاص و تازه‌ای مطرح نشد، ضمن این که در این دو دهه ایشان تقریباً هر آن‌چه که درباره «ادواردو» می‌دانیم را در قالب گفت‌وگو، مقاله و فیلم مستند ارائه کرده‌اند. متن نهایی را هم برای اعلام نظر برایشان فرستادم که ببینند و البته پاسخی هم دریافت نکردیم. به هر حال خوشحال خواهیم شد که ایشان هم که از نزدیک با «ادواردو» برخورد داشته و کاملاً در جریان این موضوع بودند مهمان اجرای ما باشند.



وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار خبرگزاری آنا مبنی بر این که اگر از سفارت ایتالیا و یا انجمن فرهنگی ایران و ایتالیا هم برای تماشای این اثر دعوت کنید چه واکنشی خواهند داشت نیز گفت:ما این آمادگی را داریم اما بعید می‌دانم که قبول کنند؛ با این حال ما که مشکلی نداریم و خوشحال هم خواهیم شد، اما تجربه این چند ماه و جریان تحقیق برای این اثر نشان داد که افرادی که با این موضوع درگیر هستند، به ویژه آنهایی که در ایتالیا هستند اصلاً دوست ندارند که با آن درگیر شوند و آن را یک ریسک می‌دانند.


در ادامه، بازیگران این نمایش شامل امیرحسین انصافی (ادواردو)، ندا اصغری (سوفیا)، محسن قصری( خبرنگار)، رضا معراجی (در دو نقش داماد خانواده آنیلی و سردبیر) و امیرمحمد انصافی (پدر ادواردو) نیز توضیحاتی درباره نقش‌های خود ارائه کردند؛ در نهایت نیز از پوستر نمایش «ادواردو» با حضور عوامل این اثر رونمایی شد.


لازم به یادآوری است نمایش «ادواردو» به نویسندگی راحیل سرهنگی و کارگردانی ابوالفضل عشرب از پنجم تیرماه ۱۴۰۱ هر روز ساعت ۱۸:۳۰ در تماشاخانه مهر حوزه هنری روی صحنه می‌رود.



انتهای پیام/۴۱۰۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب