دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 خرداد 1401 - 14:50
عنابستانی در گفت‌وگو با آنا

چه ایرادی دارد وکلا به جای 50 میلیون در ماه 10 میلیون درآمد داشته باشند؟/بیمه وکالت بعد از اجرای قانون تسهیل در دستور کار قرار می گیرد

عضو کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی گفت: چه اشکالی دارد که فرد وکیل به جای اینکه مثلاً بخواهد در ماه ۵۰ میلیون تومان درآمد داشته باشد ۱۰ میلیون تومان درآمد کسب کند، این بهتر نیست!؟
کد خبر : 664994
وکلا

علی اصغر عنابستانی نماینده مردم خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، در پاسخ به این سوال که آیا به طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار رأی مثبت داده است، یا خیر؟ گفت: من جزء طراحان اولیه طرح صدور مجوزهای کسب و کار بودم. حتی شاید جزء ‌اولین کسانی بودم که کل طرح تسهیل مجوزها از جمله بند مربوط به وکالت سردفتری را تدوین کردیم.


چرا با اجرای قانون تسهیل باید سطح علمی وکلا پایین بیاید؟


او با اشاره به اینکه برخی مطرح می‌کنند با اجرای طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار سطح علمی وکلا پایین می‌آید، تصریح کرد: چرا با اجرای این قانون باید سطح علمی وکلا پایین بیاید؟ اتفاقاً بنده معتقدم سطح علمی وکلا افزایش پیدا خواهد کرد.



عضو کمیسیون شوراهای مجلس تاکید کرد: الان مسئله این است که «اسکودا» یا همان اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری بر اساس ضوابطی که نه ما و نه هیچ‌کس دیگری از آن آگاهی دارد سهمیه پذیرش وکلا را مشخص می‌کند.


ضابطه تعیین ظرفیت وکلا نا معلوم و نامشخص است


عنابستانی با بیان اینکه از ساختار و کمیسیون تعیین ظرفیت وکلا اطلاع دارم، گفت: ترکیب و ساختار کمیسیون تعیین وکلا مشخص است، اما ضابطه تعیین ظرفیت نا معلوم و نامشخص است، ما حرفمان این است که کمیسیون مربوطه عدد تعیین شده برای سهمیه را از کجا آورده است؟


کسانی که 80 درصد نمره علمی را بیاورند، وکیل می‌شوند


نماینده مردم خراسان ادامه داد: معقدم به هرکس که صلاحیت علمی لازم را داشت باید پروانه وکالت دادگستری بدهند، مثلاً اگر فردی ۸۰ درصد نمره علمی لازم را آورد باید او را کارآموز وکالت بدانیم. علم و شایستگی علمی برای ما ملاک است نه سهمیه‌ای که معلوم نیست پایه‌اش کجاست؟



مطابق قانون سابق امکان پروانه گرفتن افراد کم سواد وجود داشت


او با طرح این سوال که اگر شخصی در سهمیه مشخص شده توسط کمیسیون تعیین ظرفیت شایستگی علمی نداشت، تکلیف چیست؟ تصریح کرد: شما وقتی سهمیه می‌دهید، بالاخره به تعداد نفرات قبول شده باید پروانه بدهید، چه این افراد شایستگی علمی داشته باشند و چه این افراد شایستگی علمی نداشته باشند.


ظرفیت تعداد وکلا را معیار علمی مشخص می‌کند، نه کمیسیون تعیین ظرفیت


عضو کمیسیون شوراهای مجلس با بیان اینکه در کل باید صرفاً به کسی که شایستگی علمی لازم را دارد، پروانه وکالت داد، گفت: چرا کمیسیون تعیین ظرفیت که با حضور رئیس کانون وکلا، دادستان، و رئیس کل دادگستری استان تشکیل می‌شود باید سهیمه را مشخص کنند؟ معتقدم علم و شایستگی فارغ التحصیلان رشته حقوق باید معیار را معلوم کند.


پتانسیل تعداد وکلا را بازار این حرفه تشخیص می‌دهد، نه کانون وکلا


عنابستانی در پاسخ به استدلال مسئولان کانون وکلا که می‌گویند بازار این حجم از وکلا را نمی‌کشد؟ گفت: اجازه دهید بازار خودش تشخیص دهد! شما در موقعیت تشخیص نیستید! به طور مثال من شایستگی وکالت داشته باشم می‌روم و دفتر وکالت می‌زنم، سپس اگر به این نتیجه رسیدم که بازار نمی‌کشد از این حوزه کاری خارج می شوم، اشکالش چیست؟


چه ایرادی دارد وکلا به جای 50 میلیون در ماه 10 میلیون درآمد داشته باشند؟


نماینده مردم خراسان رضوی در پاسخ به این انتقاد که برخی می‌گویند با اجرای قانون تسهیل برخی مجوزهای کسب‌وکار فاجعه فارغ‌التحصیلان بیکار حقوق به وکلای بی‌درآمد تبدیل می شود، بیان کرد: این اتفاق ایرادی ندارد و هیچ فاجعه ای هم رقم نمی خورد. چه اشکالی دارد که فرد وکیل به جای اینکه مثلاً بخواهد در ماه ۵۰ میلیون تومان درآمد داشته باشد ۱۰ میلیون تومان درآمد کسب کند، این بهتر نیست!؟



شخصاً پیگیر اجباری شدن وکالت هستم


او با اشاره به اینکه موضوع اجباری شدن وکالت و حضور وکلا در محاکم غیرقضایی مانند سازمان امور مالیاتی و اداره کار تصریح کرد: موضوعاتی مهمی مانند وکالت اجباری در محاکم قضایی و غیرقضایی باید به صورت جدی پیگیری شود، چون گام بسیار خوبی برای افزایش ارائه خدمات حقوقی به مردم است. حتماً باید کمیسیون قضایی این موضوعات را در دستورکار بگذارد، علاوه بر آن من هم شخصاً این موضوعات را دنبال می‌کنم.


عضو کمیسیون شوراهای مجلس گفت: وقتی که وکیل را به تعداد زیاد و به‌صورت ارزان در دسترس مردم قرار دادیم تا تکلیف مالایطاقی به مردم نکنیم، نم یتوانیم به مردم بگوییم که حتماً باید در محاکم قضایی و غیر قضایی وکیل داشته باشید.


بیمه وکالت باید بعد از اجرای قانون تسهیل در دستور کار قرار گیرد


عنابستانی درمورد پیشنهاد بیمه وکالت تصریح کرد: موضوع بسیار مهمی است و نظر مثبتی نسبت به آن دارم، اما این مموضوع را برخی در زمانی مطرح کردند که تعداد وکلا بسیار کم بود، معتقدم ابتدا باید قانون تسهیل اجرا شود، سپس که وکیل دادگستری به وفور در اختیار مردم قرار گرفت، می توانیم به راحتی طرحی مانند اجباری شدن وکالت را اجرا کنیم


چرا دوستانمان در کانون وکلا تصور می‌کنند، وکیل حتماً باید درآمد آنچنانی داشته باشد؟


نماینده مردم خراسان رضوی ادامه داد: این مسئله مهم است که مردم با توان‌های مالی پایین امکان دسترسی به وکیل نداشتند، پس قانون تسهیل باید به تصویب می‌رسید تا فرد لیسانسه حقوق که شایستگی علمی او احراز شده است بتواند وارد حرفه وکالت شود، اشکالش چیست که یک وکیل دادگستری به اندازه یک کارمند درآمد داشته باشد؟ چرا باید بیشتر داشته باشد؟ چرا دوستان عزیزمان در کانون وکلا خیال می‌کنند حتماً باید وکیل یک درآمد آنچنانی داشته باشد!؟



تا زمانی که پرونده‌ها گران است، امکان تأسیس صندوق بیمه‌ای وکالت را نداریم


او با بیان اینکه ابتدا باید پرونده‌ها ارزان شود تا صندوق وکالت را ایجاد کنیم، اظهار کرد: چون اگر قیمت پرونده‌ها بالا باشد، تأسیس صندوق هم غیرممکن است، زیرا نمی‌توانیم از جیب مردم مبلغ کلانی برای صندوق اختصاص دهیم. باید عددها پایین بیاید و قابل تحمل باشد تا بتوانیم به مردم بگوییم خودتان را بیمه وکالت کنید.


عضو کمیسیون شوراهای مجلس درمورد افزایش پذیرش دانشگاه‌های علوم پزشکی تصریح کرد: اکنون هم در حوزه پذیرش رشته‌های پزشکی، با شورای عالی انقلاب فرهنگی توافق کردیم و به سرانجام رسید و هم در حوزه داروخانه‌ها افزایش قابل توجهی داشتیم، در کل قوانین خوبی داریم که بر اساس این قوانین هیچ جایی و در هیچ وزارتخانه‌ای انحصار نداریم. بنابراین باید برویم این قوانین را اجرا کنیم.


انتهای پیام/۴۰۱۳/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب