نشریات دانشجویی از ایجاد تنش در فضای دانشگاه پرهیز کنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، حجت الاسلام دکتر سیدفرج الله موسوی در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره نشریات دانشجویی میان استانی( تهران، البرز، سمنان و قزوین) و تجلیل از نشریات برتر، نقش اصلی نشریات در جامعه به ویژه در دانشگاه ها بسیار مهم و حائز اهمیت دانست و گفت: امروزه یک نشریه موفق دانشجویی، نشریه ای است که بتواند بدون ایجاد بحران و تنش در محیط علمی دانشگاه و با زبان علمی و رعایت کامل قوانین و مقررات به نقد و ارائه راهکار در خصوص مسائل مختلف بپردازد تا از این طریق بتواند به نقش تعیین کننده خود در دانشگاه عمل کند.
وی با بیان اینکه دانشگاه محل علم آموزی و پرورش انسان های خلاق و سازنده ای است که ویژگی اصلی این افراد، جامعه پذیری و ایجاد تعادل اجتماعی است اظهار کرد: پس همواره نشریات دانشجویی باید از ایجاد تنش در فضای دانشگاه پرهیز کنند و صرفا به رسالت اصلی خود یعنی پیشرفت دانشگاه در عرصه های اجتماعی، فرهنگی، هنری، علمی و سیاسی و... بپردازد.
موسوی : برای آنکه دانشجویان بهتر بتوانند دانش و اطلاعات علمی و همچنین گرایش ها و نگرش های خود را به دیگران منتقل کنند احتیاج به یک ابزار خوب دارند که در این میان، نشریات دانشگاهی بهترین ابزار برای انجام این کار است |
رئیس واحد یادگار امام خمینی(ره) ادامه داد: فرق اساسی نشریات دانشگاهی با سایر نشریات در کارکرد دانش بنیان آنها است و کارکرد اصلی دانشگاه جامعه پذیر کردن است نه جامعه ستیز کردن و تلاش ما بر این است تا این مهم را در دانشگاه از طریق فعالیت نشریات دانشجویی محقق کنیم.
موسوی گفت: برای آنکه دانشجویان بهتر بتوانند دانش و اطلاعات علمی و همچنین گرایش ها و نگرش های خود را به دیگران منتقل کنند احتیاج به یک ابزار خوب دارند که در این میان، نشریات دانشگاهی بهترین ابزار برای انجام این کار است.
وی با بیان اینکه نشریات دانشجویی یکی از مهمترین و کارآمدترین وسایل ارتباط جمعی در محیط های دانشگاهی هستند، افزود: دانشگاهیان در هر سطحی به راحتی از این وسایل استفاده کرده و فرهنگ علمی و سیاسی را به نسل دانشجویان جدید منتقل می کنند و باتوجه به چنین انتقالی است که دانشگاه ها در هر جامعه ای موفق می شود فرهنگ علمی و سیاسی خود را استمرار بخشد.
رئیس واحد یادگار امام ادامه داد: برای آنکه محیط های دانشگاهی و جوامع علمی بهتر بتوانند به حیات علمی خود ادامه دهند و در صحنه فعالیت های علمی و تحقیقاتی خود راه مناسب تری برگزینند و مسئولیت های خطیر خود را با آگاهی کامل به عهده بگیرند باید همیشه از موضوعات، کشفیات و اختراعات علمی و تحقیقاتی که در محیط اطراف و دنیای بزرگ آنها روی می دهند، آگاهی داشته باشند.
این مسئول خاطرنشان کرد: فعالیت در عرصه نشریات یکی از مؤثرترین راه ها در رشد و تعالی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دانشجویان است لازم است سیاست های دانشگاه مبنی بر حمایت از فعالان فرهنگی و به ویژه در قالب انتشار نشریات دانشجویی را افزایش دهیم تا شرایطی فراهم شود که دانشجویان بتوانند در قالب نشریات دانشجویی اندیشه خود را ارائه و منتشر کنند.
وی از تلاش ها و حمایت های دکتر میرزاده ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر سیدطه هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی در امر برگزاری نخستین جشنواره نشریات دانشجویی میان استانی( تهران، البرز، سمنان و قزوین) در واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری قدردانی کرد.
دبیر نخستین جشنواره میان استانی نشریات دانشگاه آزاد اسلامی هم در این مراسم با قدردانی از برگزار کنندگان با معرفی واحدهای شرکت کننده و نشریات ارائه شده، گفت: نخستین جشنواره میان استانی نشریات دانشگاه آزاد اسلامی با هدف بررسی و ارزشیابی نشریات دانشگاهی و ایجاد ارتباط و تبادل تجربه میان دست اندرکاران نشریات دانشجویی و نیز رصد و آشنایی با ظرفیت ها و توانمندی های نهفته در عرصه نشریات دانشگاهی و همچنین ترویج و ارج نهادن به آثار مکتوب دانشجویان در زمینه های دینی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، هنری، علمی و... برگزار شد.
حسین رفیعی با بیان این که هیات داوران این جشنواره از اعضاء هیأت علمی دانشگاه ها بودند، افزود: در بررسی نشریات دانشگاهی توجه به مطالب تولیدی، انسجام و تنوع در موضوع نشریه، اهمیت به مخاطبان، ایجاز در متن مقالات، درج شناسنامه و فهرست مطالب، طراحی لوگو و استفاده دائمی از آن، نظم و استمرار در انتشار و... مدّ نظر بوده و از جمله نکاتی است که هیات داوران به دقت آنها را بررسی کردند.
مراسم اختتامیه نخستین جشنواره نشریات دانشجویی میان استانی( تهران، البرز، سمنان و قزوین) و تجلیل از نشریات برتر صبح امروز با حضور حجت الاسلام دکتر طه هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از معاونان و مدیران واحدهای دانشگاهی در واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری برگزار شد.
انتهای پیام/