کرمی مطرح کرد؛
خانههای خلاق و نوآوری منشاء تحولات در حوزه فناوری های نرم و صنایع
دبیر ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق گفت:خانههای خلاق و نوآوری منشاء تحولات در حوزه فناوری های نرم و صنایع است.
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری؛ پرویز کرمی رییس مرکز و دبیر ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق در مراسم افتتاح یک خانه خلاق، گفت: دنیای پیش رو، دنیایی است که ما باید موفقیت در کارها، از فناوریها و نوآوریهای روز استفاده کنیم.
کرمی با اشاره به این حقیقت که دیگر، فعالیت رسانهها و تولیدات رسانهای به صورت قبل امکانپذیر نیست، ادامه داد: همانطور که خیلی از علوم به صورت علوم بینرشتهای درآمدهاند، تولید خبر برای مخاطبان و تولیدات رسانهای باید از فناوریهای نو بهرهگیری کنند. دیگر نمیتوانیم رسانه و بنگاه رسانهای داشته باشیم و از فناوریهایی چون واقعیت افزوده و واقعیت مجازی بلاک چین، NFT و فناوری های نرم در کار تولید محتوا استفاده نکنیم.
مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: ما نمیتوانیم به آیندهای که متاورس در دنیا وعده میدهد نزدیک شویم بیآنکه خودمان نتوانیم از آن ارتباطات، نرمافزارها و تواناییهایی که برای ورود به این دنیا نیاز داریم، استفاده کنیم. بلاکچین، رمزارزها هوش مصنوعی، it و نرم افزارهای هوشمند سازی و تولیداتی که از طریق رسانهها برای شخصیسازی و استفاده بهتر مخاطب انجام می گیرد، همه در دنیای پیش روی ماست. این کار اتفاق نمیافتد مگر اینکه همگان دور هم جمع شوند و این رویداد را رقم بزنند.
رییس مرکز و دبیر ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق با بیان اینکه خانه خلاق و نوآوری در کنار مراکز و کارخانههای نوآوری، تولید و زایش شرکت های دانش بنیان و خلاق برای انجام و رفع نیازها است، گفت: خوشحالم که روزنامه دنیای اقتصاد به این موضوع واقف شد و این خانه خلاق و نوآوری را ایجاد کرد تا دانشجویان و افراد صاحب ایده بیایند و زنجیره ایده تا محصول را زیر نظر منتورها و سرمایهگذاران و فرآیند شتابدهی در یک محیطی که برای پرورش این استعدادها آماده شده است و فرآیند ایده تا محصول را در دل این خانه خلاق و نوآوری تکمیل کنند.
کرمی با بیان اینکه ما آموزش و توانمندسازی توسعه محصول و بازار و تولید و فروش را در یک زنجیره انجام میدهیم که نام آن زنجیره، زیستبوم فناوری و نوآوری است، اذعان کرد: یعنی همزمان که یک فردی به ایدهای فکر میکند، باید برای خط تولید تبدیل ایده به محصول بازار یابی فروش توزیع و صادارت آماده باشد. اکنون خانههای خلاق و نوآوری در حوزه فناوریهای نرم، مراکز نوآوری در حوزه پزشکی و کشاورزی و کارخانههای نوآوری در حوزه صنایع فنی و مهندسی، این نقش را بر عهده دارند؛ نقشی که تا دیروز دولت و سازمان های دولتی به عهده داشته است اما این بخش باید به مردم و بخش خصوصی واگذارشود.
مشاور معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری با اشاره به اینکه دانشگاهها در هیچ کجای دنیا، محصول تولید نمیکنند، گفت: تولید علم، نظریه و پرورش نیروی انسانی، در دل دانشگاهها اتفاق می افتد اما محصول و خدمت، در دل شرکتهای خلاق و دانشبنیان انجام میشود. خانههای خلاق و نوآوری، مراکز و کارخانههای نوآوری، حلقه واسط بین تولید علم و تولید محصول و خدمت در جامعه هستند و اگر قرار است اتفاقی در حوزه اقتصاد خلاق و دانشبنیان رخ دهد، این اتفاق از طریق این مراکز از جمله خانههای خلاق و نوآوری رخ میدهد.
همچنین در این آیین، محمدرضا حکمی رئیس شورای سیاستگذاری این خانه خلاق و نوآوری ، زیستبوم نوآوری کشور را یک حرکت رو به جلو در زمینه بهبود زندگی مردم ایران عنوان کرد و افزود: زیستبوم نوآوری، به خلق ارزشهایی در جامعه ایران میانجامد و به همین جهت، دنیای اقتصاد در تلاش است تا با ایجاد این خانه خلاق و نوآوری، پل معتبری میان اقتصاد سنتی و صنعتی با اقتصاد نوآورانه به وجود بیاورد. در این مسیر است که ما به سرمایهها و اندیشههای جدید نیاز داریم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/