ساخت ربات آتشنشان با یکسوم هزینه
محمد نوروزی مدیر مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با بیان اینکه مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی قزوین برای رویداد گام دوم ۶ محصول را در مکاترونیک و رباتیک ارائه کرده که پذیرفته شده است، اظهار کرد: این محصولات رباتهای آموزشی اعم از رباتهای فوتبالیست، سرویسرسان در خانه، محصول دوم رباتهای انسان نما، محصول سوم رباتهای امدادگر و آتشنشان که در سوانح می تواند کمک کند، محصول چهارم رباتهای زیردریایی بدون سرنشین که در حال حاضر تا عمق ۱۰۰ متر از این رباتها ساختیم که بازبینی کف کشتیها، محیط زیست، دریاچهها را میتواند انجام دهد. محصول پنجم رباتهای پرنده که در دو دسته رباتهای پرنده داخل ساختمان که برای امنیتی و جستجو و نجات به و رباتهای پرنده خارج ساختمان برای کشاورزی، سمپاشی، شناسایی محیط زیست و کاربردهای کنترل ترافیکی، جا به جایی کالا و بستههای پستی و نقشهبرداری محیطی استفاده میشود.
وی ادامه داد: ربات سرویسرسان در صنعت طراحی شده که قادر است به صورت تمام خودکار و هوشمند بحث انبارداری هوشمند، شناسایی اشیا با استفاده از بینایی ماشین و هوش مصنوعی، برداشتن و انتقال به محلهای خاص را انجام دهد.
نوروزی درباره مزیتهای این محصولات گفت: مزیت رباتها بومیسازی دانش سختافزاری و نرمافزاری و هوش مصنوعی است. طراح رباتها خود ما هستیم وابسته به خدمات پس از فروش و اجازه توسعه نیستیم و میتوانیم پیشرفت کنیم و برای سفارشدهندگان آنچه را که میخواهند همراه با خدمات پس از فروش بسازیم. با توجه به طراحی بومی هزینههای ساخت بیش از یک سوم یا نصف رباتهای مشابه خارجی است.
وی درباره اشتغالزایی این طرح افزود: بیش از ۵ شرکت دانش بنیان در حوزه های خودروهای برقی، بازی سازی، رباتهای سرگرمی و صنعتی و ... از این مرکز خارج شدند و به صورت مستقیم ۵ تا ۱۰ نفر و به صورت غیر مستقیم دو برابر این تعداد توانستند اشتغال زایی داشته باشند.
نوروزی ادامه داد: در مرکز تحقیقات بیش از ۵۰ دانشجوی کارشناسی و تحصیلات تکمیلی داریم که به صورت نیمه وقت یا تمام وقت و ۱۰ نفر اعضای هیات علمی که در پروژهها مشارکت و به صورت نیمه وقت یا تمام وقت همکاری دارند.
نوروزی که از واحد قزوین در این رویداد حضور یافته است درباره حمایت دانشگاه آزاد اسلامی گفت: حمایتهای صندوق نوآوری شکوفایی رئیس جمهوری و دانشگاه آزاد از شرکتهای دانش بنیان انجام دادند خوب بوده ولی کمرنگ شده که امیدواریم این حمایتها پررنگتر شود.
وی درباره رویداد گام دوم اظهار کرد: رویداد گام دوم را مثبت ارزیابی میکنم و تلاشهای زیادی برای سازماندهی و ایجاد این رویداد شده، بازدید عمومی هم مردم و هم صاحبان صنایع و مدیران و مسئولان دانشگاهی و کشوری میتواند به شرکتها و ایدهها کمک کند.
گفتنی است؛ رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با شعار«عصر امید» از هشتم تا یازدهم خردادماه در مصلی تهران برگزار می شود و میزبان ۳ هزار شرکت دانش بنیان، آزمایشگاه و زیرساخت،گروه پژوهشی و استارتآپ است.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/