دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 ارديبهشت 1401 - 14:07
کوچک یزدی در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

۲ ویژگی مهمی که بیوپلاستیک‌ها را جایگزین پلاستیک نفتی می‌کند

سالانه در دنیا ۷ میلیون تُن ضایعات ناشی از زباله‌های پلاستیکی تولید می‌شودبرگزیده همایش ایده‌های برتر کارآفرینی استان قم، بیوپلاستیک‌ها را جایگزینی مناسب برای پلاستیک‌های نفتی برشمرد و گفت: تجزیه‌پذیری و بازیافت ۲ ویژگی مهمی هستند که این جایگزینی را هموار می‌کنند.
کد خبر : 660190
عارفه کوچک یزدی



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از قم، عارفه کوچک‌ یزدی دانشجوی رشته کارشناسی بیوتکنولوژی (زیست فناوری) دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم و برگزیده همایش «ایده‌های کارآفرینی استان قم» با ایده ارزیابی شده خود با عنوان «بیوپلاستیک‌ها و گرانول‌های درون سلولی» موفق به کسب رتبه سوم ایده برتر استان قم شد.


کوچک‌ یزدی در در این‌باره به خبرنگار آنا گفت: چالش جدی دنیای امروز، پلاستیک‌های پتروشیمی است که یکی از بزرگ‌ترین اختراعات بشر هستند و به یک صنعت عمده و کالای ضروری در زندگی انسان تبدیل شده‌اند.


وی اضافه کرد: پلاستیک‌های پتروشیمی در برابر تجزیه شیمیایی و طبیعی مقاومند و رشد جمعیت انسانی، افزایش مصرف سالانه پلاستیک و استفاده فراوان از آنان موجب ایجاد مشکلات زیست‌محیطی فراوانی شده است.


برگزیده همایش ایده‌های برتر کارآفرینی استان قم با بیان اینکه یکی از جایگزین‌های مناسب پلاستیک‌های نفتی، بیوپلاستیک‌ها یا پلاستیک‌های زیستی هستند، افزود: این پلاستیک‌ها می‌توانند در طبیعت تجزیه شوند و دو ویژگی مهم که بیوپلاستیک‌ها دارند، تجزیه‌پذیری و توانایی استفاده مجدد یا بازیافت آنهاست.


دانشجوی رشته بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی استان قم با بیان اینکه انواع مختلفی از پلاستیک‌های زیستی وجود دارد، ادامه داد: در این تقسیم‌بندی پلاستیک‌های نشاسته‌ای، پلی هیدروکسی آلکانوات‌ها، پلی‌لاکتیک اسید، پلاسیتک‌های پروتئینی و پلی‌اتیلن‌های زیستی قرار می‌گیرند.


کوچک یزدی تبیین کرد: می‌توان پلیمرهای زیستی را در گیاه تولید و باکتری تولید کرد و پلی هیدروکسی الکانوات‌ها از گرانول‌های درون سلولی هستند که توسط باکتری‌های متعددی به‌عنوان ذخایر کربن و انرژی تحت شرایط محدودیت مواد مغذی در حضور مقدار اضافی کربن تولید و ذخیره می‌شوند و خاصیت انعطاف‌پذیری و مقاومت کششی آن مانند پلیمرهای پلی پروپیلن و پلی‌استایرن است.


وی مطرح کرد: محسن زرگر عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم در کلاس بیوتک میکروبی دانشجویان را تشویق به انجام کار کلاسی می‌کردند و بین ارائه دانشجویان این ایده به نظرم رسید و نحوه تدریس استاد در ایجاد خلّاقیت و تفکر نوآورانه در دانشجویان بسیار مؤثر بود.


برگزیده همایش ایده‌های برتر کارآفرینی استان قم تشریح کرد: در این همایش هدف از انتخاب ایده براساس گفته داوران همایش، رفع مشکل آلودگی محیط‌زیست و کاهش مصرف پلاستیک‌های مبتنی بر نفت است، چراکه سالانه ۷ میلیون تُن ضایعات ناشی از زباله‌های پلاستیکی در دنیا تولید می‌شود که رقم قابل توجهی است.


دانشجوی رشته بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی استان قم بیان کرد: بیوپلاستیک‌ در مرحله تکمیل تحقیقات است و در آینده نزدیک شاهد تولید نمونه آزمایشگاهی این محصول خواهیم بود.


کوچک یزدی عنوان کرد: باید روی محصول بیوپلاستیک‌ مطالعات گسترده‌ای از جنبه‌های مختلف ایده باشد.


وی بیان کرد: انتخاب ایده در همایش ایده‌های برتر کارافرینی استان قم آغازی برای گام‌های بعدی است، امیدوارم دانشجویان در مسیر درست قرار بگیرند و در رشته‌ای که علاقه‌مند هستند تحصیل کنند، چراکه وقتی به آن رشته علاقه داشته باشند، دشواری‌ها شیرین خواهد شد.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب