لزوم استفاده از فناوریهای دیجیتال در ارائه خدمات به سالخوردگان
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، به مناسبت روز جهانی ارتباطات و جامعه اطلاعاتی پیامی صادر کرد.
متن کامل پیام عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که در شبکههای اجتماعی منتشرشده است به این شرح است: ارتباطات از ابتدای قرن بیستویکم با ورود به ساحتهای نوین بهتدریج به مهمترین موضوع زندگی بشر تبدیلشده است. سرعت تغییرات و تحولات حوزههای ارتباطی چنان است که حرکت در مرزهای این فناوری به کار بسیار سختی تبدیل شده است. از سویی دیگر ارتباطات و فناوری اطلاعات دیگر یک امکان نیست، بلکه ضرورتی انکارناپذیر در همه مراحل زندگی بشر است. فناوریهای نوینی چون هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، زنجیره بلوکی، دادههای کلان، فناوریهای ماهوارهای و شبکههای اجتماعی بسیاری از ناممکنها را ممکن و بسیاری از مسیرهای سخت را آسان و هموار کردهاند. دیگر نمیتوان از نوآوریها و پیشرفتهای این حوزه غافل بود و باید ضمن وفق دادن آنها با ارزشها و فرهنگ بومی، از آنها برای آسایش و آرامش و پیشرفت جامعه خود بهره گیریم.
خدا را شکر میگوییم که ملت با استعداد ایران با همه محدودیتها و کمبودهای مقطعی، دانش و مهارت استفاده از هر نوع فناوری را از هر راهی کسب میکنند و از قافله جهانی ارتباطات و فناوری اطلاعات باز نمیمانند، زیرا به گفته نبی مکرم اسلام؛ «اگر دانش در ستاره ثریا باشد ایرانیان بدان دست پیدا خواهند کرد.»
شعار امسال اتحادیه بینالمللی ارتباطات با عنوان «فناوریهای دیجیتال در خدمات افراد کهنسال و تندرستی در دوران سالمندی» نشانه همین توجه ویژه به کاربردهای متنوع حوزه فناوری اطلاعات است و البته این شعار تنها به یکی از وجوه کاربردی فناوری اطلاعات اشاره دارد که امید به زندگی را در سالمندان افزایش میدهد؛ کما اینکه در سطح وسیعتر، با اجرای دولت هوشمند و تحول دیجیتال در همه سازمانها، تمامی اجزا، عملکرد و خدمات حاکمیت و دولت دچاره تحولی شگفت خواهند شد و ضمن کاهش هزینهها و افزایش سرعت و دقت کارها، زمینههای فساد از بین رفته و زندگی برای مردم تسهیل خواهد شد و در یک کلمه، مردم عزیز کشورمان «طعم شیرین فناوری» را در اداره جامعه خواهد چشید.
و اما نکته ظریف این حوزه حضور دائمی رسانهها در کنار فناوری اطلاعات است. مضافبر آن رسانه بهعنوان چشم بیدار و ناظر هوشیار مراقب کاستیها، چالشها یا عقبماندگیهای این فضا است. پس حضور رسانه منصف و مطلع بهعنوان تولیدکننده محتوا و ایجادکننده ارزشافزوده در ساحت ارتباطات و فناوری اطلاعات لازم و ضروری است و از همین منظر روز جهانی ارتباطات روزی مشترک برای اهالی رسانه، روابطعمومیها و فعالان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/