دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با یک آنزیم خاص؛

زباله‌های پلاستیکی در چند ساعت تجزیه می‌شود

مهندسان آنزیمی ایجاد کردند که می‌تواند زباله‌های پلاستیکی را در چند ساعت تجزیه کند.
کد خبر : 656127
پلاستیک

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، امروزه آلودگی پلاستیکی از نگرانی‌های جامعه محسوب می‌شود و دانشمندان در تلاش هستند تا راه‌هایی برای تجزیه پلاستیک پیدا کنند.


دانشمندان در مطالعات جدید خود به دنبال راه‌هایی هستند تا به محیط زیست کم‌تر آسیب وارد شود. مهندسان آنزیمی ایجاد کردند که زباله‌های پلاستیکی را در چند ساعت تجزیه می‌کند. این آنزیم خاص زمان تجزیه زباله‌های پلاستیکی را به‌شدت کاهش می‌دهد. محققان می‌گویند؛ از این آنزیم خاص حتی برای پاکسازی مکان‌های آلوده به پلاستیک نیز می‌توان استفاده کرد.


دانشمندان با استفاده از این آنزیم خاص توانسته‌اند محصولات ساخته‌شده از «پلیمر پلی‌اتیلن ترفتالات» (PET) را در یک هفته و بعضی موارد در ۲۴ ساعت، تجزیه کنند. این دستاورد بسیار بزرگی محسوب می‌شود، زیرا تجزیه این محصولات به‌طور طبیعی قرن‌ها طول می‌کشد.


مهندسان شیمی از تگزاس می‌گویند؛ امکانات برای استفاده از این فرآیند بازیافت پیشرو در صنایع بی‌پایان است. این اتفاق به شرکت‌ها فرصت می‌دهد تا در بازیافت محصولات پیش‌قدم شوند. تیم محققان این آنزیم را به نام «FAST-PETase» نامیده‌اند. مهندسان این آنزیم را از یک فرآیند طبیعی تولید کردند که به باکتری‌ها اجازه می‌دهد تا پلاستیک را تجزیه کنند و با استفاده از یادگیری ماشینی این فرآیند را اصلاح کردند تا بتواند پلاستیک را در شرایط مختلف سریع‌تر تجزیه کند.


انتهای پیام/۳۰۰۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب