دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 ارديبهشت 1401 - 17:51

سالاری: آمار بالای تولید بنزین در دولت قبل نادرست بود

مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده نفتی گفت: در دولت گذشته با واکاوی‌های انجام‌شده مشخص شد حدود ۱۰ میلیون لیتر نفتا در آمار صادرات روزانه بنزین در نظر گرفته و در نتیجه حجم تولید بنزین به این شکل اضافه شده است.
کد خبر : 655175
پالایشگاه



به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، جلیل سالاری، پس از آیین امضای تفاهم‌نامه پروژه احداث مخزنگاه (انبار نفت) شهید نادر مهدوی در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی که آیا ترک فعل‌های رخ داده از سال ۱۳۹۲ در زمینه ساخت مخازن ذخیره‌ فرآورده‌های نفتی سبب صادرات این محصولات با قیمت‌های پایین‌تر از نرخ داخلی در سال‌های گذشته شده است، گفت: در گذشته پیش از حضور در مسئولیت کنونی خود در این زمینه هشدارهایی را اعلام کردیم، خوشبختانه یکی از محورهای طرح تفحص مجلس شورای اسلامی از وزارت نفت درباره این موضوع است. در دولت گذشته با واکاوی‌های انجام‌شده مشخص شد حدود ۱۰ میلیون لیتر نفتا در آمار صادرات روزانه بنزین در نظر گرفته و در نتیجه حجم تولید بنزین به این شکل اضافه شده است.


وی افزود: ایجاد نکردن ظرفیت ذخیره‌سازی فرآورده‌های نفتی در کشور در سال‌های اخیر سبب شد ایران بنزین صادراتی خود را زیر قیمت حتی نفتا صادر کند، از سوی دیگر لغو ابلاغیه ممنوعیت صادرات محصولات رنگی که در دولت گذشته اجرا شد، از مهم‌ترین اقدام‌های ما در دولت سیزدهم بود.


مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده نفتی تصریح کرد: تکمیل زنجیره ارزش در پالایشگاه‌ها برای تأمین خوراک پتروشیمی‌ها بحثی مهم است، اما ادغام این دو شرکت در کنار هم به لحاظ محدودیت‌های قانونی به صلاح نیست.


وی با بیان اینکه در بودجه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران دو ردیف وجود دارد که شامل تأمین منابع مالی از سوی سازمان مدیریت و دوم ۲ درصد کارمزد صادرات فرآورده‌های نفتی است، گفت: پرسش این است که چطور می‌شود زمانی که مدعی هستیم روزانه ۲۴ میلیون لیتر فرآورده صادر شده است چگونه با ۲ درصد کارمزد شرکت‌های ما زیان‌ده هستند؛ زمانی که ما سالانه ۲ تا ۳ میلیارد دلار صادرات فرآورده نفتی داشته‌ایم ۲ درصد کارمزد صادراتی آنها کجا هزینه شده است.


انتهای پیام/۴۱۲۹/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب