دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

رضا رویگری و تلنگری که به سینمایی‌ها زد/ فراموش‌شدگان را دریابیم!

ویدئوی رضا رویگری و اتفاقی که برای این بازیگر افتاده است، تلنگری است که به مدیران سینمایی و اعضای خانه سینما زده شده، ماجرایی که می‌تواند شرایطی را به وجود بیاورد تا فکری به حال شرایط این هنرپیشه‌های پیشکسوت کنند.
کد خبر : 655079
فراموش شدگان

به گزارش خبرنگار سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، انتشار ویدئویی از وضعیت ناراحت‌کننده رضا رویگری در آسایشگاه سالمندان کهریزک، یکی از اتفاقات تلخ مرتبط با هنرمندان در سال‌های اخیر بوده است. ویدئویی که خیلی زود در فضای مجازی دست به دست شد و حالا در اکثر صفحات سینمایی و غیرسینمایی با تحلیل‌های مختلف آن را منتشر می‌کنند و هر ادمینی از زاویه دید خود به آن می‌پردازد.


رضا رویگری از آن دست بازیگران سینما و تلویزیون است که در کارنامه هنری‌اش آثار شاخص فراوانی دارد و در طول این سال‌ها نقشی اساسی در شکل‌گیری بسیاری از خاطرات جمعی ما ایفا کرده است. اما در چند سال اخیر به دلیل مبتلا شدنش به بیماری، شرایط جسمی وخیمی پیدا کرد و حضورش در آثار نمایشی به تک سکانس‌ها و پلان‌های کم تحرک تبدیل شد. همین مسئله باعث دوری او از دنیای شیرین بازیگری شد و این دوری در کنار افزایش هزینه‌های درمان، شرایط نگهداری او را روز به روز دشوارتر کرد. اما رضا رویگری، اولین بازیگری نیست که دچار چنین شرایطی شده و پیش از این نیز هنرمندان دیگری بودند که وضعیتی مشابه را تجربه کردند. در این گزارش مروری داریم بر تعدادی از شاخص‌ترین بازیگران این فهرست.


رضا رویگری و تلنگری که به سینمایی‌ها زد/ فراموش‌شدگان را دریابیم!


مهدی فتحی


مهدی فتحی از آن دست بازیگران سینمای ایران است که به نظر اکثر منتقدان و کارشناسان سینما، می‌توان او را در دسته بهترین بازیگران تاریخ سینمای ایران قرار داد، هنرپیشه بزرگی که در کارنامه هنری‌اش آثار شاخص فراوانی دارد و در فیلم‌ها و سریال‌های زیادی خوش درخشیده است. بازی او در فیلم‌های «اعتراض» و «آدم برفی» یا بازی فوق‌العاده‌اش در نقش عمروعاص در سریال «امام علی (ع)» از آن دست تجربیاتی است که هرگز از ذهن دوستداران هنر هفتم خارج نخواهد شد. با وجود چنین درجه‌ای از هنرمندی اما مرحوم فتحی هیچوقت به جایگاهی که استحقاقش را داشت نرسید. او بیش از ۴۰ سال به طور حرفه‌ای در این عرصه فعالیت کرد و در این مدت با بزرگترین فیلمسازهای کشورمان کار کرد، اما در نهایت، سال‌های پایانی عمرش را در خانه‌ای استیجاری و با شرایطی سخت پشت سر گذاشت. مرحوم فتحی سال‌ها به دیابت مبتلا بود و همین بیماری باعث مرگ او شد، اما هزینه‌های زیاد درمان و عدم پرداخت مطالباتش از پروژه‌های سینمایی و تلویزیونی مختلف باعث شده بود این بازیگر در سال‌های پایانی عمرش به دنبال خریدن خانه‌ای شخصی باشد تا پس از مرگ تنها فرزندش (که دختری نوجوان بود) از آن استفاده کند، آرزویی که متاسفانه عملی نشد و در نهایت مهدی فتحی در آخرین روز از سال ۱۳۸۲، دار فانی را وداع گفت.


رضا رویگری و تلنگری که به سینمایی‌ها زد/ فراموش‌شدگان را دریابیم!


مهری مهرنیا


یکی از اولین بازیگرانی که تصاویر حضورش در آسایشگاه سالمندان دل بسیاری از هنردوستان را به درد آورد، مرحوم مهری مهرنیا بود. بازیگر توانمندی که از سال ۱۳۲۷ تا سال ۱۳۸۷ در هنرهای نمایشی حضوری پررنگ و فعال داشت و در بیش از ۱۰۰ فیلم، سریال، تله فیلم و تله تئاتر بازی کرد. این بازیگر پیشکسوت در چهارمین جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین نقش مکمل زن را برای بازی در فیلم «تنوره دیو» به کارگردانی کیانوش عیاری دریافت کرد تا از این حیث نیز در دسته هنرپیشه‌هایی قرار بگیرد که سیمرغ جشنواره فجر، روی شانه‌هایش نشسته است. اما این سابقه درخشان و محبوبیت باعث نشد که این بازیگر سال‌های پایانی عمرش را به خوبی بگذراند. او توسط خانواده‌اش به آسایشگاه سالمندان کهریزک سپرده شد و تا پایان عمر در همان آسایشگاه ماند. مرحوم مهری مهرنیا، بهمن سال ۱۳۸۷ و بر اثر کهولت سن درگذشت. جمله معروف مرحوم مهرنیا در یکی از آخرین مصاحبه‌هایش، تا سال‌ها نقل محافل سینمایی و ورد زبان اکثر بازیگران پیشکسوت بود. او در این مصاحبه گفته بود: «تا سر پایی و می‌توانی کاری انجام بدهی، همه مریدت هستند و همه تو را می‌خواهند، اما وقتی از دست و پا افتادی، دیگر هیچ‌کس نگاهت هم نمی‌کند.»


رضا رویگری و تلنگری که به سینمایی‌ها زد/ فراموش‌شدگان را دریابیم!


احمدرضا اسعدی


خبر دستفروش شدن یکی از بازیگران معروف سینما و تلویزیون، ۶-۷ سال پیش سر و صدای زیادی به راه انداخت، بازیگری که سابقه زیادی در هنر هفتم داشت و در بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌های مطرح به ایفای نقش پرداخته بود. خبر مربوط به احمدرضا اسعدی بود، بازیگر توانمندی که حالا در کارنامه هنری‌اش حضور در بیش از ۷۰ مجموعه تلویزیونی و نزدیک به ۳۰ فیلم سینمایی به ثبت رسانده‌ است. سریال‌های «آژانس دوستی»، «قصه‌های من و بابام»، «سرزمین کهن»، «معمای شاه» و فیلم‌های «گربه آوازه‌خوان»، «مدرسه پیرمردها»، «پوپک و مش ماشاالله»، «نهنگ عنبر۲» و... تعدادی از شناخته شده‌ترین آثار این بازیگر هستند. اسعدی اما با وجود چنین سابقه خوبی، در سال‌های میانی دهه نود، شرایط خوبی نداشت و به دستفروشی در مقابل سینماهای روی آورده بود، زمانی که عکس و اخبار مربوط به این اتفاق در رسانه‌ها منتشر شد، اسعدی گفت: «من در تمامی طول زندگی‌ام آموختم که دستم را جلوی کسی دراز نکنم و این روزها هم که ‌در مقابل سینما زرشک می‌فروشم، خداوند را شاکرم که ‌برای امرار معاشم کسب روزی حلال می‌کنم.»


رضا رویگری و تلنگری که به سینمایی‌ها زد/ فراموش‌شدگان را دریابیم!


ثریا حکمت


یکی دیگر از بازیگران زن مطرح سینما و تلویزیون که شرایط بد اقتصادی‌اش نام او را سر زبان‌ها انداخت، مرحوم ثریا حکمت بود. بازیگری که در فیلم‌های مهم سینمای ایران مثل «ای ایران»، «نیش»، «آواز قو»، «واکنش پنجم» و... بازی کرده بود و در دوره‌ای در دسته پرکارترین بازیگران زن سینما به حساب می‌آمد. مرحوم حکمت در سال‌های پایانی عمرش شرایط بسیار دشواری را پشت سر گذاشت، او سال ۹۳ اعلام کرد که به دلیل مشکلات فراوان مالی، توانایی پرداخت اجاره مسکن ندارد و مجبور است در چادر زندگی کند. اگرچه این اتفاق رخ نداد اما او در آن سال‌ها کاملا از فضای بازیگری دور شده بود و در مشکلات فراوان اقتصادی زندگی می‌کرد. وی در یکی از آخرین مصاحبه‌هایش عنوان کرد «اگر قرار است بعد از مرگم قبری در قطعه هنرمندان به من بدهند در زمان زنده بودنم بدهند تا آن را بفروشم، اما گفتند نمی‌شود. امثال من در سینما زیاد هستند، ما فراموش‌شدگان هستیم.» این بازیگر پیشکسوت در فروردین ۱۳۹۵ از دنیا رفت و در قطعه هنرمندان و در جوار مهری مهرنیا، به خاک سپرده شد، دو بازیگری که هردو از نسل فراموش شدگان بودند.


رضا رویگری و تلنگری که به سینمایی‌ها زد/ فراموش‌شدگان را دریابیم!


رضا رویگری


تازه‌ترین بازیگر این فهرست رضا رویگری است، هنرمند محبوبی که در طول این سال‌ها به واسطه حضور در فیلم‌ها و سریال‌های مختلف و البته قطعات انقلابی موسیقی که در اواخر دهه پنجاه خوانده بود، همواره مورد علاقه دوستداران هنر هفتم بود. بازی او در فیلم سینمایی «بوتیک» و همینطور بازی در نقش کیان در سریال پرطرفدار «مختارنامه» نشان داد که این هنرمند بازیگر توانمندی است و می‌تواند از پس هر نوع نقشی بربیاید. اگرچه چند سالی می‌شود رویگری به دلیل بیماری روزهای سختی را سپری می‌کند و همین مشکلات حضورش در آثار نمایشی را به شدت کاهش داده است. آخرین حضور او در سینما به فیلم سینمایی «شادروان» مربوط می‌شود، فیلمی که این روزها در حال اکران است و رویگری در آن نقش پدر خانواده را ایفا می‌کند، پدری که در سکانس‌های اول فیلم حضور پررنگی دارد و اتفاقا در همان تک سکانس هم بازی خوبی از این هنرمند پیشکسوت شاهد هستیم. با این وجود اما این روزها رضا رویگری در آسایشگاه کهریزک بستری است و طبق گفته خودش شرایط خوبی ندارد. ویدئویی که خیلی زود در فضای مجازی دست به دست شد و این انتشار وسیع باعث شد که خیلی زود وزارت فرهنگ ارشاد و سازمان سینمایی نسبت به آن واکنش نشان دهند و اعلام کنند که به زودی مشکلات مربوط به این بازیگر را مرتفع می‌کنند.


دیگر فراموش شدگان...


به جز این مواردی که به آن‌ها اشاره شد، تعداد زیادی از بازیگران سینما و تلویزیون شرایطی تقریبا مشابه داشتند یا در دوره‌هایی از زندگی‌شان سال‌های سختی را گذراندند. بازیگرانی همچون مرحوم نعمت‌الله گرجی که در دوره‌ای به دلیل بی‌پولی و مشکل با صاحبخانه‌اش، وسایل او را از خانه بیرون ریختند، یا مرحوم محمد ورشوچی که تا پایان عمر آرزوی رفتن به حج داشت و به آرزویش نرسید. مرحوم ایرج خدری که در سال‌های پایانی عمر به دستفروشی افتاده بود، یا اسدالله یکتا که در دوره‌ای از زندگی‌اش که پیشنهادی برای بازی در هیچ فیلم و سریالی نداشت، به کارهای غیر از تخصصش دست می‌زد، کارهایی که دوست ندارد حتی آن‌ها را به خاطر بیاورد.


با نگاهی به فهرست بازیگران تاریخ هنرهای نمایشی در کشورمان می‌توان به نام ده‌ها پیشکسوت این حوزه رسید که بعضا جزو ستاره‌های سینما و تلویزیون هم بودند، اما حالا مدت‌هاست از آن‌ها خبری نیست و باتوجه به اینکه در هیچ اثری حضور ندارند، کم‌کم به فراموشی سپرده شده‌اند. ویدئوی رضا رویگری و اتفاقی که برای این بازیگر افتاده است، تلنگری است که به مدیران سینمایی و اعضای خانه سینما زده شده، ماجرایی که می‌تواند شرایطی را به وجود بیاورد تا فکری به حال شرایط این هنرپیشه‌های پیشکسوت کنند تا دیگر شاهد چنین رویدادهای تلخی برای این هنرمندان نباشیم.


انتهای پیام/۴۱۷۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب