دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فراتر از زمین (۴)؛

داغ‌ترین سیاره‌ها در منظومه شمسی کدامند؟

مطالعات جدید نشان داده است زهره نزدیک‌ترین سیاره‌ به خورشید و داغ‌ترین سیاره محسوب می‌شود.
کد خبر : 654938
سیاره



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ورداطلس»، تمام سیاره‌ها در منظومه شمسی به نوبه خود منحصر به‌فرد هستند. سیاره‌ها از نظر دما با یکدیگر یکسان نیستند و در دو دسته سردترین و گرم‌ترین قرار می‌گیرند.


مطالعات جدید نشان داده است نزدیک‌ترین سیاره‌ها به خورشید گرم‌ترین سیارات هستند. چهار سیاره درونی از جمله عطارد، زهره، زمین و مریخ گرم‌تر از سایر سیاره‌ها به حساب می‌آیند.


بعضی از افراد فکر می‌کنند عطارد گرم‌ترین سیاره محسوب می‌شود، زیرا نزدیک‌ترین سیاره به خورشید است، اما داغ‌ترین سیاره نیست. عطارد بدون جو نمی‌تواند دمای سطح خود را تنظیم کند و در نتیحه دما با توجه به میزان و شدت نور خورشید تغییر می‌کند.


سیاره زهره دومین سیاره و در واقع داغ‌ترین سیاره در منظومه شمسی است. این سیاره در فاصله ۱۰۸ میلیون کیلومتری به دور خورشید می‌گردد و تقریبا می‌توان گفت فاصله آن دو برابر فاصله عطارد از خورشید است.


سیاره زهره به زمین نسبت به خورشید نزدیک‌تر است، اما دمای سیاره زهره ۴۶۲ درجه سانتی‌گراد است؛ بنابراین داغی آن می‌تواند سرب را ذوب کند و موضوع جالب‌تر این است که تعداد ابرهای روی زهره آن را می‌تواند به سردترین سیاره تبدیل کند. سیاره زهره ۷۰ درصد از نور خورشید را منعکس کرده و ۳۰ درصد دیگر را جذب می‌کند.


۹۶ درصد از اتمسفر سیاره زهره دی‌اکسیدکربن است. دی‌اکسیدکربن یکی از گازهای گلخانه‌ای است و نور خورشید را در دام خود می‌اندازد و آن را نزدیک سطح سیاره نگه می‌دارد و این پدیده به نام «اثرگلخانه‌ای» شناخته می‌شود. اثر گلخانه‌ای به حفظ دمای سیاره کمک می‌کند و مانع یخ زدن سیاره می‌شود؛ بنابراین اگر اثرگلخانه‌ای سیاره زهره نبود، این سیاره سردتر از عطارد و زمین بود.


انتهای پیام/۳۰۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب