دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 بهمن 1394 - 13:42

جنگل‌های حاره‌ای نورس بیشتر دی‌اکسید کربن جذب می‌کنند

دانشمندان می‌گویند جنگل‌های حاره‌ای که به دلیل کشاورزی یا دامداری از بین رفته‌اند، نه تنها به سرعت قابل احیا هستند بلکه این جنگل‌های نورس بیشتر هم دی‌اکسید کربن جذب می‌کنند.
کد خبر : 65484

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از BBC، برای این تحقیق، تعداد زیادی از دانشمندان ۱۵۰۰ طرح احیای جنگل در ۴۵ نقطه آمریکای لاتین بررسی کردند.


این موضوع خبر خوبی است برای کسانی که نگران گرم شدن هوای زمین هستند چون نشان می‌دهد احیای جنگل‌های تخریب شده می‌تواند تاثیر مثبت زیادی در حفظ محیط زیست داشته باشد.


پیش از این تصور می‌شد جنگل‌های حاره‌ای بکری که هنوز بشر با قطع درختان به آنها آسیب نزده بیشتر دی‌اکسید کربن جذب می‌کنند و از این رو روند گرم شدن آب و هوای کره زمین را بیشتر کاهش می‌دهند.


لورنس پورتر استاد دانشگاه واخه‌نینگن هلند و محقق ارشد این پژوهش می‌گوید: «جذب دی‌اکسید کربن در این جنگل‌های نورس که در چراگاه‌ها یا زمین‌های کشاورزی بایر رشد کرده‌اند، به طور حیرت‌انگیزی زیاد است».


فقط دو دهه پس از احیای جنگل‌های حاره‌ای آمریکای لاتین به طور متوسط بیش از ۱۲۰ تن زیست‌توده در هر هکتار تولید شده که به ازای هر هکتار، سه تن دی‌اکسید کربن را سالانه از جو زمین جذب کرده‌اند. به گفته پروفسور پورتر این میزان 11 برابر جذب دی‌اکسید کربن در جنگل‌های کهن است.


جنگل‌ها، به خصوص جنگل‌های حاره‌ای، نقش بسیار مهمی در جذب دی اکسید کربن دارند و 30 درصد دی‌اکسید کربنی را که بشر وارد جو می‌کند جذب می‌کنند.


در نیم قرن گذشته بزرگترین جنگل بارانی دنیا، آمارون، تقریبا 20 درصد کوچکتر شده است، در مورد جنگل‌های سوماترا وضع بسیار وخیم‌تر است چون هشتاد و پنج درصد درختان خود را از دست داده است.


نیمی از جنگل‌های حاره‌ای دنیا جنگل‌های کهن نیستند بلکه جنگل‌هایی هستند که پس از درخت‌زدایی برای دامداری یا کشاورزی خودبه خود دوباره رشد کرده‌اند.


احیای جنگل‌ها بیش از اینکه به حاصلخیزی خاک یا مساحت جنگل‌های اطراف ربط داشته باشد، به بارندگی زیاد و فراهم بودن آب در طول سال بستگی دارد. مهم‌ترین جنگل‌های حاره‌ای دنیا آمازون، سوماترا و جنگل‌های مرکز آفریقا هستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب