اجرای طرح نظام تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اجرای طرح نظام ارجاع تخصصی تغذیه با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی این دانشگاه برای نخستین بار در کشور به طور رسمی آغاز شد.
براساس این طرح همکاری امکان دسترسی مردم به خدمات تخصصی مشاوره تغذیه و رژیم درمانی فراهم میشود و مراجعان به مراکز بهداشتی تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در صورت نیاز به کلینیک تغذیه و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه معرفی شده و به صورت حضوری یا آنلاین از خدمات تخصصی مذکور با تعرفه دولتی بهره مند می شوند.
در این راستا آموزش نحوه استفاده از سامانه سیب به اساتید انستیتو در روزهای گذشته توسط کارشناسان معاونت بهداشت این دانشگاه انجام شده است و با توجه به اجرای این مقدمات، فرآیند ارجاع بیماران برای دریافت خدمات تخصصی به زودی آغاز می شود.
نقش الگوی نامناسب تغذیه در بروز بیماری های غیرواگیرو مزمن
محمدرضا سهرابی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: هدف معاونت بهداشتی ارایه خدمت بهینه به مردم است که اولین استراتژی در راستای تامین این هدف استفاده مطلوب از امکانات و زیرساختهای موجود است.
وی عوامل خطر تهدید کننده سلامت را بسیار متنوع ذکر کرد و افزود: الگوی نامناسب تغذیه در این میان، نقش مهمی در بروز بیماریهای غیرواگیر و مزمن دارد و اصلاح آن نیز در کاهش باربیماریها موثر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به خدمات ارائه شده توسط کارشناسان تغذیه در سطح مراکز خدمات جامع سلامت و نقش آنها در اصلاح الگوهای تغذیهای اشاره و خاطرنشان کرد: این خدمات برای کلان شهری مانند تهران کافی نیست و توسعه آن ضروری است.
سهرابی ادامه داد: برخی مراجعان مراکز بهداشتی به خدمات تخصصی رژیم درمانی نیاز دارند که با گذشت سالها فرآیند ارجاع در حوزه تغذیه محقق نشده است. از طرفی دیگر برخی خدمات سلامت نظیر مشاورههای تغذیه ممکن است در جامعه به صورت بازاری ارایه شوند و کیفیت لازم را نداشته باشند.
وی افزود: با توجه به این که ارایه خدمات با کیفیت از اهداف معاونت بهداشتی محسوب میشود، طرح همکاری با کلینیکهای تخصصی انستیتو تغذیه مطرح شد تا درصورت نیاز به مشاورههای تخصصی این خدمات به صورت با کیفیت و از طریق محیط آکادمیک و توسط متخصصان و اساتید به مردم ارائه شود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با توجه به وجود مناطق کمبرخوردار در حوزه تحت پوشش دانشگاه گفت: برخی از مراجعان مراکز بهداشتی توانایی مالی برای استفاده از مشاورههای تخصصی بخش خصوصی را ندارند. در حالی که به دلیل بیماریهایی نظیر نارسایی کلیه، دیابت و مشکلات قلبی عروقی ناگزیر به دریافت مشاورههای تغذیه و رژیم درمانی هستند.
سهرابی خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح تلاش میکنیم با همکاری انستیتو تحقیقات تغذیهای و اصلاح نظام ارجاع، خدمات با کیفیت با هزینه مناسب به آسانی در اختیار مراجعان قرار گیرد.
وی اظهار امیدواری کرد: با اجرای موفق این پروژه بتوان آن را به عنوان یک الگوی کشوری در اختیار سایر دانشگاهها قرار داد.
انستیتو تغذیه، تنها مرجع ملی ایران در زمینه سیاست گذاری علوم تغذیه است
امیرمحمد مرتضویان، رئیس دانشکده تغذیه و انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این مراسم به معرفی تاریخچه تأسیس این مرکز پرداخت و یادآور شد: بیش از ۶۰ سال از فعالیت این مرکز میگذرد.
وی به وجود برخی مراکز سودجو در حوزه تغذیه و رژیم درمانی گفت: این مراکز از طریق شبکههای مجازی یا تأسیس کلینیکهای لوکس با استفاده از عدم آگاهی مردم و تبلیغات اقدام به ارائه مشاورههای غیرعلمی میکنند که گاهی برای سلامت فرد و جامعه نیز مخاطره آمیز و زیانبار هستند.
رئیس دانشکده تغذیه و انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن ابراز خرسندی از اجرای این طرح اظهار کرد: انستیتو تحقیقات تغذیهای تنها مرجع ملی ایران در زمینه سیاستگذاری علوم تغذیه است.
مرتضویان یادآور شد: به عنوان یک رسالت ملی درصدد برآمدیم با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه شرایط ارجاع و پذیرش مراجعان و بیماران به کلینیکهای تخصصی این مرکز تسهیل شود و خدمات مشاوره و رژیم درمانی توسط متخصصان در اختیار مردم قرار گیرد. همچنین زمینه همکاریهای مشترک آموزشی و پژوهشی با معاونت بهداشتی تقویت شود.
وی همکاری با معاونت بهداشتی دانشگاه در حوزه تغذیه را گامی مهم برای ارائه خدمت به جمعیت ۶ میلیونی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برشمرد و گفت: از هر ارتباطی که به نفع سلامت عمومی مردم باشد، استقبال میکنیم.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/