تولید فیلتر تصفیه آب خورشیدی به کمک نانولولهکربنی
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا، محققان سوئیسی با استفاده از ترکیب نانوسیم و نانولولهکربنی موفق به ساخت فیلتری شدند که میتواند تنها با استفاده از نور خورشید، آب را تصفیه کند.
دسترسی به آب آشامیدنی تمیز و سالم برای زندگی ضروری است. با این حال، آلودگی آب به دلیل شرایط محیطی و مدیریت ضعیف پسماند در مناطق خاصی از جهان معضلی جدی در دسترسی به آب آشامیدنی پاک و سالم است. این مشکل بهویژه در مناطق فقیر با محدودیت دسترسی به برق، که در آن روشهای پیشرفته تصفیه آب وجود ندارد، بسیار مهم است. منبع آب ناسالم با انتقال بیماریهایی مانند وبا، اسهال، اسهال خونی و حصبه مرتبط است.
فیلتر تصفیه آب جدید که از نانوسیمهای دیاکسید تیتانیوم (TiO۲) و نانولولههای کربنی استفاده میکند که از چیزی جز نور خورشید انرژی نمیگیرد تا بهطور مؤثر آب را ضدعفونی کند.
نانوسیمهای TiO۲ بهتنهایی میتوانند آب را در حضور نور خورشید تصفیه کنند. اما در هم تنیدن نانوسیمها با نانولولههای کربنی، موجب تشکیل یک ماده کامپوزیتی میشود که با پاستوریزه کردن آب، لایهای از آلودگیزدایی به سیستم اضافه میکند و پاتوژنهای انسانی مانند باکتریها و ویروسها را از بین میبرد.
آب آلوده از طریق یک لوله وارد این سیستم میشود، از یک فیلتر چند لایه که بین دو ورقه شیشه قرار گرفته است عبور میکند و از طریق یک لوله در پایین سیستم خارج میشود. هنگامی که نور فرابنفش از طیف مرئی نور خورشید به فیلتر برخورد میکند، باعث میشود کامپوزیت گروهی از مولکولها به نام گونههای اکسیژن واکنشپذیر را تولید کند. این گونهها شامل پراکسید هیدروژن، هیدروکسید و اکسیژن هستند و بهعنوان کشندههای پاتوژن مؤثر شناخته شدهاند.
این فیلتر قبلاً با موفقیت روی آب حاوی باکتری ایکولا، برای مطالعات بقای باکتریها آزمایش شده است. نتایج نشان داد که این فناوری برای از بین بردن سایر پاتوژنها نیز نباید مشکلی داشته باشد. این فیلتر آب برای حذف تمام عوامل بیماریزا از آب بسیار کارآمد است و حتی برای از بین بردن ریزآلایندهها مانند آفتکشها، بقایای داروها، لوازم آرایشی و غیره نیز نتایج امیدوارکنندهای نشان میدهد.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/