پلتفرم «قرآن آنلاین» رونمایی شد/ لذت بهرهمندی از کلام خدا در سامانه برخط ترتیل قرآن با نوای قاریان مطرح جهان اسلام
به گزارش خبرنگار حوزه دین و آیین گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، محفل انس با قرآن و آیین رونمایی از بخش قرآنی پلتفرم هیئت آنلاین (قرآن آنلاین) شامگاه یکشنبه در مرکز همایشهای بینالمللی رایزن برگزار شد.حجتالاسلام مهدی شجاع، مدیرکل ارتباطات و هماهنگی امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمید مجیدی مهر، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور، محمدحسین محمدزاده، عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور و محمدرضا خوشرو سرپرست شبکه نسیم از حاضران در این محفل قرآنی بودند.
در ابتدای این مراسم، سید علی سرابی قائممقام شورای عالی قرآن عنوان کرد: رونمایی از زیرساخت برخط «قرآن آنلاین» در مجموعه «هیئت آنلاین» خبر بسیار مسرتبخشی است. عزیزان ما در هیئت آنلاین سال گذشته در انعکاس محافل و برنامههای مذهبی در ماه مبارک رمضان و ایام محرم و صفر موفق بودند.پس از آن جلسهای با ما گذاشتند و پیشنهاد راهاندازی بخش قرآنی سایت هیئت آنلاین را مطرح کردند که با استقبال و حمایت شورای عالی قرآن نیز مواجه شد. جا دارد از تلاشهای آقایان بنیهاشمی و موجانی و که برای طراحی این سامانه زحمات زیادی کشیدهاند تشکر کنم.
پرچمداری رهبر معظم انقلاب در روند بازگشت به قرآن
وی اظهار کرد: جایگاه و ماهیت قرآن کریم برای حاضران در این جلسه که همگی از فعالان قرآنی و ارادتمندان کلام خدا هستند روشن است و اگر بخواهم توضیح بیشتری بدهم به نوعی «زیره به کرمان بردن» محسوب میشود. امروز، پرچم بازگشت به قرآن و اصول قرآنی در دستان مقام معظم رهبری است و ما هم در سایه این پرچم به قرآن کریم ابراز ارادت میکنیم. وظیفه ما این است که این مفاهیم الهی را به جان و دل مردم برسانیم.
قائممقام شورای عالی قرآن افزود: در شرایطی که با پیشرفت فناوری و گسترش ابزارهای ارتباطی، نابرابریهای رسانهای تا حد زیادی مرتفع شده و امکان ارتباط در فضای مجازی برای علاقهمندان به قرآن به وجود آمده است. اما روی دیگر سکه این است که حجت هم بر ما و فعالان قرآنی هم تمام شده است. چرا که ما باید این فضا را برای خدمت به قرآن فراهم کنیم و اگر این فرصت را از دست بدهیم باید در قیامت پاسخگو باشیم.
اثر وضعی شنیدن آیات قرآن کریم
وی گفت: عزیزان ما در هیئت آنلاین در این مسیر گام برمیدارند. شنیدن آیات قرآن کریم برای شنوندگان نشاط معنوی و تحول ایجاد میکند. همه ما در این زمینه واقعیتهای زیادی را شنیده و دیدهایم. رهبر معظم انقلاب که خودشان از دوران کودکی و نوجوانی پای رحل قرآن بزرگ شدهاند، بارها در بیانات خود فرمودهاند که شنیدن صوت قرآن اثر وضعی قابلتوجهی دارد. ایشان در جایی عنوان کردند وقتی انسان زیاد قرآن میخواند حتی اگر با معانی آن آیات مأنوس نیست، به تدریج مطالب جدید را درک میکند و حجاب ناآگاهی از جلوی چشمانش کنار میرود.
سرابی گفت: زحمتی که بزرگواران ما در هیئت آنلاین کشیدهاند بسیار مغتنم و ارزشمند است. بنده به نوبه خود این قول را میدهم که شورای عالی قرآن برای رونق این زیرساخت برخط، از هیچ کمکی دریغ نکند تا ان شالله این سامانه جای خودش را باز کند. به این ترتیب امیدواریم خلایی که به خاطر تغییر سبک زندگی، گرفتاریهای روزمره، دوری راه و اخیراً شیوع کرونا برای حضور فیزیکی در محافل قرآنی ایجاد شده، با این زیرساخت جبران شود.
در «قرآن آنلاین» چه میبینیم
در ادامه، سید محمد موجانی مسئول واحد قرآن پلتفرم هیئت آنلاین درباره اهمیت طراحی این سامانه گفت: تأکیدات رهبر معظم انقلاب درباره رونق جلسات قرآنی و ضرورت استماع قرآن نیاز به چنین فعالیتی را گوشزد کرد. به عبرات دیگر، پلتفرم قرآن آنلاین به منظور لبیک به فرمان جهاد تبیین رهبر معظم انقلاب برای خنثیسازی جنگ نرم دشمن راهاندازی شده است.
وی اظهار کرد: در گام اول، یک شبکه ۲۴ ساعته ترتیل قرآن به سه زبان همراه با تصاویر متحرک را طراحی کردهایم. این دوازده تصویر متحرک با کیفیت بسیار بالا از اماکن مذهبی جهان اسلام و تشیع با صدای ۳۰ قاری مطرح جهان اسلام که مورد تأیید شورای عالی قرآن کریم هستند، ترکیب شده است و علاقهمندان میتوانند با مراجعه به سایت «هیئت آنلاین» از آن استفاده کنند.
موجانی افزود: پخش جلسات قرآنی از دیگر برنامههای قرآن آنلاین است. نخستین تجربه در این زمینه پخش مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی در سال جاری بود که گاهی تا ۲۰ هزار نفر در روز بیننده داشت و در روز اختتامیه از این رقم هم بالاتر رفت.
مدیر بخش «قرآن آنلاین» پلتفرم هیئت آنلاین عنوان کرد: ایجاد صفحات ویژه اساتید قرآن کریم یکی دیگر از برنامههای ماست که علاوه بر بحث پخش جلسات، شاهد آموزش قرآن کریم از جلسات مختلف سراسر کشور هم باشیم. در حال حاضر صفحات مربوط به تعدادی از اساتید ایجاد شده و امکاناتی برای آنها فراهم شده تا روند آموزش قرآن در حوزههای قرائت، حفظ و ترتیل را از طریق این سامانه به علاقهمندان ارائه کنند. البته این آغاز راه است و در آینده امکانات فراوانی را در این زیرساخت ایجاد خواهیم کرد.
لازم به یادآوری است، در بخش دیگر این مراسم، محفل انس با قرآن با تلاوت آیاتی از کلامالله مجید توسط قاریان و اساتیدی همچون حامد شاکرنژاد، حمیدرضا احمدی وفا و سید سید محمدجواد موسوی درچهای نیز برگزارشد که با استقبال حاضران مواجه شد. همچنین ابتهالخوانی جعفر فردی و اجرای تواشیح توسط گروه همآوایی الغدیر واهدای قرآن کریم مزین به پرچم متبرک گنبد حرم امام حسین (ع) نیز از دیگر برنامههای این آیین رونمایی بود.
انتهای پیام/۴۱۰۴/
انتهای پیام/