ماه رمضان فرصتی برای همدلی دانشگاهیان جهان/ حال و هوای ماه بندگی در دانشگاههای دنیا چگونه است؟
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، فاطمه بحیرائی؛ هر ساله با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، دانشگاههای آمریکا و سراسر دنیا تمهیداتی برای دانشجویان مسلمان در ماه مبارک رمضان میاندیشند. در دو سال گذشته و با توجه به ارائه آموزش مجازی، ماه رمضان چندان در فضای دانشگاهها دیده نشد. اما باتوجه به اینکه محدودیتهای ناشی از شیوع کووید-۱۹ سبکتر شده، شرایط ماه رمضان امسال برای دانشجویان مسلمان مساعدتر است.
اقدام دانشگاه آمریکایی برای دانشجویان مسلمان در «ماه مبارک رمضان»
امسال، دانشجویان مسلمان دانشگاه کارولینای شمالی در شارلوت از ماه ژانویه (دی و بهمن) برای ماه رمضان برنامهریزی کردند و حدود هزار دانشجوی مسلمان شهر مکلنبرگ در ایالت کارولینای شمالی آمریکا جشن رمضان را برگزار میکنند. شهرستان مکلنبرگ، حدود ۲۵ هزار مسلمان و بیش از ۱۰ مسجد دارد.
آریانا الی، رئیس انجمن دانشجویان مسلمان دانشگاه کارولینای شمالی، سازمانهای خصوصی، رستورانها و اعضای خانوادهها را بسیج کرده تا در ماه جاری برای دانشجویان مسلمان افطار آماده کنند. آریانا الی میگوید: «روزه، فرصتی برای نشان دادن همدلی است. یکی از دلایلی که ما روزه میگیریم این است که خود را بهجای افرادی بگذاریم که نمیتوانند هر روز غذا بخورند.»هزار دانشجوی مسلمان شهر مکلنبرگ در ایالت کارولینای شمالی آمریکا جشن رمضان را برگزار میکنند
دانشگاه ایلینوی آمریکا اعلام کرده؛ از آنجا که روزهداری سبب خشکی دهان میشود و در روزهداری توانایی تولید بزاق بدن بهطور بالقوه کاهش مییابد و آزمایش ابتلا به کووید-۱۹ را مختل میکند، مسلمانان میتوانند راه دیگری را به جای تست سوآب انتخاب کنند (سوآب یک چوب نازک و انعطافپذیر پنبهدار است که برای جمعآوری نمونه از بینی یا گلو، استفاده میشود.)
این روند در طول ماه رمضان در دسترس دانشجویان مسلمان قرار گرفته است. امانی خطیب، دانشجوی مسلمان و سال دوم این دانشگاه میگوید: «ارائه چنین پیشنهادی از سوی دانشگاه چشمگیر است. زیرا من احساس میکنم دانشگاه به نوعی خود را با جامعه مسلمان، همراه نشان میدهد.»
بیشتر بخوانید:
- برگزاری ویژه برنامه ۳۰ شب، ۳۰ استاد در دانشگاه الزهرا (س)
- قرآن محبوب در ماه رمضان مهجور در سایر ماهها
حال و هوای دانشگاهیان مسلمان سراسر دنیا
اوسواتون حسنه، دستیار آموزش زبانهای خارجی و مربی اندونزیایی، بیان میکند: «فروشندگان در خیابانهای ایالت بانتن در اندونزی صف میکشند تا غذا و تنقلات برای افطار بفروشند. بعد از آن، مردم برای خواندن نماز تراویح راهی مسجد میشوند که این نماز تنها در ماه رمضان اقامه میشود. یکی از احادیث پیامبر ما حضرت محمد (صلیالله علیه و آله و سلم) این است که ماه رمضان مقدسترین ماه بوده، زیرا درهای بهشت باز و درهای جهنم بسته است. گویا ورودشان به بهشت تضمین میشود.»
روحیس اوز زمان، دانشجوی بنگلادشی، فارغالتحصیل رشته علوم سیاسی، میگوید: «بیشتر عمر خود را در داکای بنگلادش گذارندم. مسلمانان روزه را راهی برای عزت و تقرب به خداوند میدانند. حتی قبل و بعد از ماه مبارک، سعی میکنم هفتهای دو بار روزه بگیرم تا از خدا را برای همه نعمتهایی که داده، شکرگزار باشم. ماه رمضان ماهی است که میتوانم برای سعادت در دنیا و آخرت برنامهریزی کنم. هدف ما بهعنوان مسلمانان و پیروان اسلام این است که بهترین افرادی باشیم که میتوانیم. اگرچه هرشخص و کشوری ماه رمضان را متفاوت جشن میگیرد اما رمضان زمانی برای تأمل و بهبود روح است. انطباق سنتها برای همسویی بهتر با شیوههای جوامع خانگی که این امر میتواند دشوار باشد.»
خونگفو وانگ، فوق لیسانس مهندسی شیمی و استاد دانشگاه لیگون چین، در رابطه با آداب ماه مبارک رمضان در چین میگوید: «مسلمانان کشور ما این ماه را جشن میگیرند و بزرگترهای خانواده طبق رسوم، قبل از فرارسیدن ماه رمضان، برای نوجوانانی که روزه بر آنها واجب میشود، لباسهای نو تهیه میکنند و آنها را به مساجد میبرند. مسلمانان چین شب قبل از فرارسیدن ماه مبارک رمضان با حضور در مساجد و پشتبام منازل سعی در رویت ماه دارند و پس از مشاهده هلال ماه، با پرتاب ترقه، فرارسیدن ماه رمضان را جشن میگیرند.» جمعیت بیش از ۱/۹ میلیارد نفری مسلمانان، زمینه را برای استفاده از فرصت همدلی، همزبانی و گره زدن فرهنگها فراهم میکند
وانگ ادامه میدهد: «مسلمانان در ماه مبارک رمضان علاوهبر موارد مذکور، هر روز میهمانی برپا میکنند. این میهمانیها بین مسلمانان شهرنشین چین نیز همچنان مرسوم است. در این میهمانیهای افطاری، علاوهبر اعضای خانواده و فامیل، روحانیون و شخصیتهای مذهبی نیز دعوت میشوند. همچنین خواندن نماز «تراویج» دیگر رسم مسلمانان چین است و این مسلمانان هر شب در ماه رمضان پس از نماز عشا این نماز ۲۰ رکعتی را در تمامی مساجد برپا میکنند.»
جمعیت بیش از ۱/۹ میلیارد نفری مسلمانان، زمینهای را برای آنها فراهم میآورد تا با استفاده از فرصت همدلی و همزبانی، قلبهای خود را هرچه بیشتر به یکدیگر نزدیک نموده و در راستای تمسک به دین اسلام بهعنوان «حبلالله»، فارغ از هر نژاد، رنگ، سلیقه و زبانی، از اختلافات کاسته و بر نقاط اشتراک تمرکز کنند.
یقیناً نقش رهبران و حکام کشورهای مسلمان در ترویج و توسعه اندیشه ناب اسلامی و بهدور از هرگونه عقاید تکفیری حائز اهمیت است. بیشک دانشجویان مسلمان سراسر دنیا بهعنوان موتور محرک و پویای این حرکت عظیم نیز میتوانند نقشآفرینیهای چشمگیری در سراسر این کره خاکی داشته باشند.
انتهای پیام/۱۰۴/
انتهای پیام/