پوشش موضوعی و جغرافیایی خدمات آزمایشگاهی گسترش یافت
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری، افزایش بهرهوری زیرساختهای آزمایشگاهی محقق شد و هر سال تعداد زیادی از مجموعههای فعال این حوزه به این زیرساخت متصل میشوند.
شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پلت فرمی است که توانسته طی این چند سال، خدمات آزمایشگاهی متنوعی در حوزه های فنی و مهندسی، مکانیک، مواد و متالورژی، برق و الکترونیک، شیمی، هوا فضا، معدن، محیطزیست، کشاورزی و گیاهان دارویی، زیستفناوری و پزشکی، داروسازی، سلول های بنیادی، مهندسی بافت، علوم شناختی و مغز، صنایع دستی، مواد غذایی و غیره، ارایه کند. این مجموعه با ترغیب مجموعه های آزمایشگاهی شرایط مناسبی برای برخورداری آنها از این خدمات و عضویت در این شبکه را فراهم کرده است.
مراکز آزمایشگاهی مستقر در سراسر کشور (به غیر از آزمایشگاههای طبی و بالینی)، بدون محدودیت نوع سازمان خود میتوانند برای عضویت در شبکه اقدام کنند. در همین راستا نیز با تلاش این شبکه سال 1400، 353 درخواست عضویت جدید به دبیرخانه شبکه رسید و وارد فرایند عضویت در این پلت فرم شد. بر اساس درخواستهای رسیده به شبکه، از 195 آزمایشگاه جدید (مستقر در 147 مرکز مختلف) بازدید به عمل آمده و نحوه فعالیت در شبکه به آنها آموزش داده شده است.
همچنین تا پایان سال 1400، اطلاعات 393 مجموعه آزمایشگاهی جدید در پایگاه اینترنتی شبکه ثبت و منتشر شد که در مجموع، اطلاعات 1236 مجموعه آزمایشگاهی و بیش از 24 هزار تجهیز آزمایشگاهی مستقر در 138 شهر از 31 استان کشور در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی منتشر شده است.
یکی از اقدامات این مرکز برگزاری نشستها و برنامههای جمعی شبکه آزمایشگاهی است. به منظور آگاه شدن مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی از فعالیتهای انجام شده و آخرین تصمیمات و برنامههای شبکه و همچنین تعامل نزدیک با سایر مراکز (بهویژه مدیران مراکزی که تازه در شبکه عضو شدهاند)، نشستها و برنامههای جمعی متنوعی به صورت چرخشی و به میزبانی مراکز عضو برگزار می شود.
در حاشیه این نشستها، بازدید از آزمایشگاههای مجموعه میزبان، مقدمهای برای شکلگیری همکاریهای متقابل اعضا فراهم کند. این برنامهها در سطوح مدیران، رابطین و کارشناسان مراکز عضو برگزار می شود. در سال 1400، به منظور پیشگیری از شیوع بیماری کرونا، این برنامهها به صورت حضوری برگزار نشد و سازوکارهای لازم برای برگزاری مجازی برنامههای شبکه، به کارگرفته شد.
نشست سالانه مدیران مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی و نشست مدیران آزمایشگاه های غرب استان تهران 2 برنامه ای بود که با همین هدف برگزار شد. علاوه بر برنامههای فوق، دوازده کارگاه آموزشی در زمینههای مختلف نیز برگزار شد.
همچنین طی مراسمی، با رعایت شیوهنامههای بهداشتی و حضور تعداد محدود، از 20 مرکز برتر عضو شبکه آزمایشگاهی، تقدیر شد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/