ایستگاه فضایی سلماس در سال جدید بهرهبرداری میشود
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان آذربایجان غربی ، قاسم جلیلینژاد مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان با اشاره به برنامههای توسعه شبکه ملی اطلاعات پرداخت و گفت: توسعه شبکه ملی اطلاعات کشور از اولویتهای ما محسوب میشود بنابراین در قالب امضای تفاهم نامه با دبیر شبکه ملی اطلاعات تکالیفی برای بخشهای مختلف زیرساخت، پست و مخابرات استان تعیین شده است.
وی با تاکید بر نقش مهم فناوری و انتقال تکنولوژی در رشد اقتصادی افزود: مرکز دیتا سنتر ماکو یکی از سه قطب اصلی دیتا سنتر کشور و به عنوان یکی از نمادهای اصلی شبکه ملی اطلاعات است که با راهاندازی آن تحول خوبی در بحث اشتغال و توسعه زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات اتفاق میافتد که با توجه به اهمیت آن، از برنامههای اولویتدار اداره کل ICT استان در سال جدید است.
مدیر کل ارتباطات استان آذربایجان غربی افزود: تلاش میکنیم تا پایان سال جدید ۲۰ درصد باقی مانده روستاهای بالای ۲۰ خانوار این استان را به شبکه ملی اطلاعات متصل کنیم.
جلیلینژاد به دومین پروژه مهم در حوزه ارتباطات استان آذربایجان غربی اشاره کرد و افزود: دومین پروژه مهم استان راهاندازی ایستگاه فضایی سلماس به وسعت ۴۰ هکتار است که تملک آن از منابع محیط زیست استان در شهرستان سلماس روبروی روستای چوپان لو انجام شده و تا ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امیدواریم در سال جدید به بهره برداری برسد.
وی افزود: ایستگاه فضایی سلماس جزء چهار ایستگاه فضایی کشور است که وظیفه کنترل و بهرهبرداری از ماهوارههای ساخته شده در کشور و نیز دریافت تصاویر ماهوارههای جدید برای ارائه به کاربران و سازمانها و همچنین استارتآپهای فضایی برای توسعه کسب و کارهای فضاپایه را بر عهده دارد.
مدیر کل ارتباطات تصریح کرد: مهمترین بستر تحقق شعار دولت جدید در مورد تسهیل در ارائه خدمات دستگاهها به مردم حرکت به سمت الکترونیکی شدن خدمات و هوشمندسازی آن است که ما در استان آذربایجان غربی سعی کردیم با راهاندازی مرکز نوآوری فاوای استان در راستای توسعه اشتغال و ایجاد ارزش افزوده در بسترهای موجود استان و ارائه تسهیلات در قالب وامهای وجوه اداره شده و تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ از فعالان حوزه فاوای استان و استارتآپهای بومی حمایت کنیم.
جلیلینژاد با اشاره به امضاء تفاهمنامه راهاندازی مرکز نوآوری فاوای استان آن را حرکت به سمت ایجاد تحول دیجیتال در استان دانست و گفت: مهمترین گام نحوه بهرهبرداری از زیرساختها فراهم شده است که امیدوارم این تفاهمنامه گام موثری در توسعه شهر تحول دیجیتال در استان و شهر هوشمند ارومیه باشد.
وی افزود: بهبود و ارتقای شاخصهای فناوری، تحقق اهداف اسناد بالادستی و قوانین، بسترسازی برای فعالیت نخبگان و ایجاد گفتمان فناوری و نوآوری و بازبینی ساختار و ایجاد آرایش متناسب با اکوسیستم فناوری استان از ضرورتهای راهاندازی این مرکز به شمار میرود.
جلیلینژاد با اشاره به هماهنگی و برنامهریزی دقیق به منظور پوشش مناسب ارتباطی و پایداری شبکه در ایام نوروز گفت: به همه اپراتورهای تلفن همراه با هماهنگی و آمادگی قبلی در کمیته بحران حوزه ارتباطات و شورای راهبردی مدیران حوزه فاوای استان نسبت به ارائه سرویس کامل در ایام تعطیلات نوروزی تاکید شده است و این موضوع روزانه توسط کارشناسان مربوطه پایش و رصد میشود.
جلیلی نژاد ضمن اشاره به تلاشهای صورت گرفته در توسعه اینترنت در مناطق روستایی و کمتر برخوردارد تصریح کرد: در حال حاضر ضریب نفوذ اینترنت ثابت در استان ۴۸/۸ درصد و اینترنت سیار ۶۶/۹۸ درصد که در کل بیش از ۱۰۷درصد ضریب نفوذ اینترنت استان است.
وی درصد پوشش جمعیتی تلفن همراه در استان را ۴/۹۹ درصد دانست و افزود: ضریب نفوذ تلفن ثابت در استان ۵۸/۲۸درصد وتلفن همراه ۱۵۸ است.
مدیر کل ارتباطات آذربایجان غربی با اشاره به احداث دو پروژه عمرانی در حوزه ارتباطات این استان، گفت: مجتمع ICT استان آذربایجانغربی در زمینی به مساحت ۲ هزار و ۸۸ مترمربع با زیربنای ۶ هزار و ۲۰۰ مترمربع در هفت طبقه با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی به منظور استقرار اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات و همه شرکتها و سازمانهای تابعه در دست ساخت است.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/