دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 اسفند 1400 - 00:15
کارشناس حوزه انرژی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

فرصت تاریخی برای تغییر در هزینه‌کرد درآمدهای نفتی/ هدایت پول نفت به سمت توسعه زیرساخت‌های بخش انرژی

کارشناس حوزه گفت: افزایش قیمت نفت فرصت تاریخی برای سرمایه‌گذاری در توسعه زیرساخت‌های گاز، برق و نفت است.
کد خبر : 647887
نفت

علی خانی در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا با اشاره به وضعیت بازار نفت طی هفته‌های اخیر اظهار کرد: با افزایش درگیری میان روسیه و اوکراین قیمت نفت در سطح بی‌سابقه‌ای رسیده است و چشم‌اندازهایی که در رابطه با نرخ نفت در ماه آینده وجود دارد اعداد و ارقام بالایی را نشان می‌دهد.


کارشناس حوزه انرژی ادامه داد: در کنار تنش اخیر کشور روسیه و اوکراین میزان تقاضا به دلیل فروکش کردن کرونا افزایش‌ یافته است و بسیاری از کشورها برای عبور از اقتصاد کرونایی به دنبال بالا بردن سطح تولید هستند.


وی افزود: خرید نفت ایران همچنان تحریم است و بسیاری از کشورهای اروپایی به‌صورت رسمی، از معامله با ایران خودداری می‌کند، هرچند چین، هند ژاپن و کره‌جنوبی به دلیل سازگاری ساختار نفتی ایران با پالایشگاه‌های خود خرید نفت خود را از ایران آغاز کرده‌اند و بنا به آمارهای اعلامی از سوی مؤسسات بین‌المللی انرژی کشور چین میزان خرید خود از ایران را افزایش داده است.


خانی بیان کرد: قیمت نفت طی هفته‌های اخیر سیر صعودی خود را طی کرده است به‌طوری‌که از حدود ۷۰ دلار به ۱۳۰ دلار نیز رسیده است، حتی برخی از کارشناسان از نفت ۳۰۰ دلاری نیز در صورت تحریم انرژی روسیه خبر دادند.


این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: این افزایش قیمت خبر خوشایندی است، ایران نیز به دلیل افزایش ذخیره‌سازی نفت بر روی دریا می‌تواند در یک بازه زمانی کوتاه‌مدت میزان عرضه نفت در بازار را افزایش محسوسی دهد.




بیشتر بخوانید:


اتصال سامانه وزارت نفت به درگاه ملی مجوزهای کسب‌وکار




وی افزود: البته این افزایش قیمت نفت باعث نگرانی‌هایی در خصوص تزریق بیش‌ازحد درآمد ارزی و مبتلا شدن اقتصاد کشور به بیماری هلندی نگرانی‌هایی برای تولیدکنندگان داشته است به نظر می‌رسد دولت با توجه به کمبود سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی و از سوی دیگر تلاش برای حرکت به سمت اقتصاد بدون نفت، باید منابع حاصل از این درآمدهای نفتی را صرف توسعه زیرساخت‌های بخش انرژی کشور کند و به دنبال افزایش هزینه کرد در بودجه جاری کشور نباشد.


خانی بیان کرد: تزریق بیش‌ازحد درآمدهای نفتی موجب تورم و نابودی اقتصاد خواهد شد بنابراین دولت نباید برای ارزان کردن و یا کاهش تسلط غیرواقعی تورم نسبت به واریز کردن درآمدهای نفتی به اقتصاد اقدام کند، تولید کشور نیز از این سیاست‌گذاری‌ها در امان نخواهد بود و عملاً با کاهش قیمت ارز کفه ترازو به سمت کالاهای خارجی چرخش خواهد کرد.


این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: منابع مالی ناشی از درآمدهای نفتی باعث می‌شود تقاضا برای واردات کالا افزایش یابد و علاوه بر بالا رفتن الگوی مصرف‌گرایی، تولید نیز از فرهنگ اقتصادی کشور نخواهد شد و جای خود را به دلال‌بازی خواهد داد.


وی افزود: دولت سیزدهم باید با تغییر رویکرد از درآمدهای نفتی از این فرصت بی‌نظیر برای تأمین زیرساخت و نوسازی کارخانجات بهره گیرد به‌طورقطع می‌توان گفت افزایش قیمت نفت اتفاق مثبت در تاریخ ایران خواهد بود این فرصت تاریخی با سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های گاز، برق و نفت به بالاترین کیفیت خود خواهد رسید.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب