کامپیوتری که همزمان افکار انسان را میخواند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engadget، محققان دانشگاه آمریکایی واشنگتن در جریان یک تحقیق روی بیماران صرعی یک تحقیق جانبی تعریف کردند که منجر به تأیید توانمندیهای الگوریتم خواندن فکر شد. شیوه کار به این شکل بود که هفت بیمار مبتلا به صرع انتخاب شدند و به بخشهای گیجگاهی مغز آنها الکترودهایی ایمپلنت شد تا محل دقیق درگیر در حملات صرعی در آنها مشخص شود. در طول این یک هفته محققان با استفاده از این الکترودها و الگوریتم خوانش فعالیتهای مغزی، یک تحقیق روی امواج مغزی این بیماران ترتیب دادند و موفق شدند با تقریب بالا و زمان بسیار خوبی، فکر آنها را بخوانند.
در این تحقیق هر بیمار در مقابل صفحه نمایشی قرار میگرفت که مجموعهای از تصاویر صورت، خانه یا یک صفحه خاکستری را هر کدام به مدت 400 میلیثانیه نمایش میداد.
مأموریت بیمار این بود که به دنبال تصویر یک خانه برعکس بگردد. در همین زمان الگوریتم به بررسی امواج لوبهای گیجگاهی مغز فرد میپرداخت که مسئول تشخیص ورودیها هستند.
در انتها با شگفتی مشخص شد که نرمافزار موفق شده است در 96 درصد از موارد، با اختلاف زمان 20 میلیثانیه (عملا همزمان) تعیین کند فرد به تصویر خانه، چهره یا صفحه خاکستری نگاه میکند.
راجش رائو، متخصص نورولوژی کامپیوتری و یکی از اعضای گروه تحقیق درباره فواید این الگوریتم گفت: «این برنامه کاربردهای زیادی میتواند داشته باشد اما نخستین کاربری آن برای بیماران فلجی است که توانایی حرف زدن ندارند یا بر اثر حادثهای این توانایی را از دست دادهاند».
با استفاده از این نرمافزار میتوان وسایل کمکی را توسعه داد که حتی افراد لال نیز بتوانند با استفاده از آن به شکلی از توان برقراری ارتباط صوتی بهرهمند شوند.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/