ظهور سه خورشید؛ پدیده نادر آسمانی/ پدیده سه خورشید درخشان بر فراز آسمان نمایان میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، پدیده سه خورشید یکی از پدیدههای نادر آسمانی است که در هر زمان و هر جایی در جهان دیده میشود، اما مردم آن را نیز نادیده میگیرند. این پدیده زیبا به صورت سه نقطه در آسمان ظهور پیدا میکند که یکی از آن همان خورشید واقعی است و دو خورشید دیگر به عنوان خورشید کاذب شناخته میشود. گزارشی تهیه کردیم تا درباره چگونگی رویداد این پدیده نادر آشنا شویم.
پدیده سه خورشید یک پدیده هواشناسی است که بر اساس گزارشها نشان داده شده که اغلب در آسمان ظاهر میشود، اما این پدیده را نیز نادیده میگیرند، زیرا همانطور که واقف هستید نباید بهطور مستقیم به ستاره خورشیدی نگاه کنیم. نگاه کردن به ستاره خورشیدی میتواند به بینایی انسان صدمه وارد کند. سه خورشید یکی از نمونههای خارقالعاده طبیعت است. این پدیده یکی از جذابترین پدیدهها محسوب میشود. همچنین یک منظره کنجکاو است که توجه انسان را به خود جلب میکند.
پدیده سه خورشید چگونه در آسمان ظاهر میشود؟
درون ابرها کریستالهای ریز یخ زیادی وجود دارد که نور خورشید هنگام برخورد با آنها نوعی اثر نوری به نام «پارهلیون» ایجاد میکند و همین امر منجر میشود که فکر کنیم ستاره خورشیدی چند برابر شده است. درخششی که در اثر گذشتن نور خورشید از میان بلورچههای موجود در اتمسفر ایجاد میشود، پارهلیون میگویند. دو خورشید دیگر ۲۲ درجه دورتر از خورشید اصلی در آسمان ظاهر میشود و این مدل از رایجترین مدلهای پدیده سه خورشید است. همچنین این دو خورشید کاذب میتواند بسیار نزدیکتر نسبت به هم ظاهر شوند و نوعی مثلت را نیز تشکیل دهند.
گاهیاوقات این پدیده به عنوان هاله نیز شناخته میشود. محققان میگویند؛ این پدیده همچون رنگینکمانهایی هستند که به نظر میرسد خورشید را نیز احاطه کردهاند. این پدیده اغلب در مناطق سرد زمین ظاهر میشود. اگر افراد در منطقهای زندگی میکنند که در زمستان دمای آن بسیار پایین است، میتوانند از زیبایی این پدیده نادر لذت ببرند. پدیده سه خورشید در نقاط مختلف کره زمین از جمله در آرژانتین، چین و بسیاری از نقاط اروپا عکس گرفته شده است.
این پدیده بسیار زیبا آخرین بار در شهر چلیابینسک روسیه در ۱۷ فوریه بود که مردم از مشاهده آن بسیار شگفتزده میشوند. سه خورشید یکی از پدیدههای عجیب و باورنکردنی است و این پدیده به عنوان «سگهای خورشیدی» (sun dog) یا خورشید کاذب نیز معروف است. سگهای خورشیدی زمانی رخ میدهد که نور خورشید از کریستالهای یخ در ارتفاع بالا در ابرهای سیروس عبور میکند.
بیشتر بخوانید:
همه چیز درباره وقوع ماه کامل و مقارنه پلوتون با خورشید/ از رویدادهای قمری چه انتظاری داریم؟
روی نامهربان آفتاب/ طوفان خورشیدی میتواند زمین را نابود کند؟
ظهور پدیده نادر در آسمان با وجود کریستالهای یخی
پدیده سه خورشید بهتازگی در شهر «موه چین» رخ داد. ساکنان شهر موهه در شمال شرقی چین در یک روز خاص از خواب بیدار شدند و طلوع خورشید را با سه خورشید دیدند. دو خورشید دیگر که در آسمان ظاهر شد، واقعی نبود و بهطور طبیعی به دلیل پدیدهای به نام خورشید کاذب رخ داد. همچنین این رویداد به عنوان پدیده نوری جوی شناخته شده که موجب میشود مردم به جای یک خورشید سه خورشید را نیز مشاهده کنند.
اگر زاویه زمین نسبت به خورشید به گونهای باشد که این ستاره در نزدیکی افق قرار گیرد نور خورشید در مسیر عبور خود به وسیله کریستالهای برف یا یخ شکسته میشود و در نهایت مشاهدهگران به جای یک خورشید سه خورشید در آسمان میبینند. وجود کریستالهای یخی و ابرهای سیروس برای ظهور پدیده سه خورشید الزامی است؛ بنابراین این پدیده به ندرت رخ میدهد. نام دیگر پدیده سه خورشید، خورشید مجازی و پیرا خورشید است که اگر شرایط شکلگیری این پدیده فراهم شود در هر نقطهای از جهان رخ میدهد.
بیشتر بخوانید:
گشتی در دنیای اسرارآمیز نجوم/ تلسکوپ فضایی جیمز وب جانشین هابل میشود؟
ماشین پرنده کاشفان کیهان دقیقاً چگونه به فضا میرود؟ / تجلی دانش بشر در پرواز ماشینهای فضایی
ستارهشناسان بر این باورند که خورشید کاذب به دلیل یک توهم نوری ایجاد میشود که تنها چشم ناظران را نیز فریب میدهد. این پدیده زمانی رخ میدهد که کریستال یخ در جو زمین شکل میگیرد و سپس نور از خورشید منعکس میشود و در نهایت گویهای درخشانی ایجاد میشود که این گویها با خورشید در آسمان اشتباه گرفته میشود. خورشید واقعی تنها یکی است که در مرکز آسمان قرار دارد و گویهای اطراف آن به عنوان خورشید کاذب شناخته میشود. برای ظهور این پدیده شرایط باید بهطور کامل آماده باشد و دما تقریبا ۲۰ درجه زیر صفر باشد و همچنین خورشید باید کاملا در آسمان پایین باشد. گاهیاوقات در چین پنج خورشید نیز در آسمان مشاهده میشود و این خورشید خیالی به دلیل یخهای کوچک معلق در هوا رخ میدهد.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/