لزوم استفاده از اینترنت پاک برای کودکان/ اُمیکرون، پایانی بر همهگیری جهانی میشود؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، جهان علم و فناوری با سرعت زیادی در حال تغییر و پیشرفت است و هر لحظه خبری تازه از اکتشافات بشر و تولید محصولات پیشرفته منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای مختلفی در این حوزه به اطلاع خوانندگان رسیده که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
آمادهسازی ماشین مسافران ماه به زودی تمام میشود
سازمان تحقیقات فضایی ناسا در حال طی کردن آخرین مرحله آمادهسازی فضاپیمای اوریون(Orion) برای مأموریت آرتمیس است. قرار است این فضاپیما به زودی تعدادی از فضانوردان را به ماه اعزام کند. طبق برنامهای اولیه ناسا برای آغاز مأموریت آرتمیس سفر فضانوردان به ماه باید در اوایل اردیبهشت سال آینده آغاز شود ولی به نظر میرسد این پروژه بلندپروازانه کمی به تأخیر افتاده و فضانوردان تا اواسط تابستان ۱۴۰۱ به قمر زمین اعزام میشوند.
هم اکنون ناسا آزمایشهای سختگیرانه و دقیقی را روی موتور فضاپیمای اوریون(Orion) انجام میدهد تا از عملکرد این موشک اطمینان حاصل کرده و از هرگونه حادثه در هنگام پرتاب به فضا جلوگیری کند. باتوجه به اهمیت مأموریت آرتمیس و نقش پررنگ فضانوردان حاضر در این مأموریت در شناخت هرچه بیشتر و بهتر سیاره ماه بروز حادثه در جریان پرتاب و حرکت فضاپیما به سمت قمر زمین علاوه بر اینکه موجب از بین رفتن فرصت تحقیقاتی مهمی میشود خسارت بسیار سنگین مالی نیز به بار میآورد.
کرونا چه زمانی به پایان میرسد؟
بیماری همهگیر کووید-۱۹ چندین سال است که جهان را درگیر کرده و البته در اندک زمانی وارد ایران شده است و به نظر میرسد که قصد رفتن ندارد. درباره اینکه کرونا چه زمانی پایان مییابد گمانهزنیهای زیادی وجود دارد. بعضی از دانشمندان بر این باورند که سویه جدید کرونا یعنی اُمیکرون آخرین نشانه این بیماری است و سال بعد دیگر وجود نخواهد داشت، اما بعضی دیگر از دانشمندان فکر میکنند که کرونا سالیان سال ادامه دارد و تا آخر عمر خود ویروس و اثرات آن با انسان باقی خواهد ماند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر بخوانید:
بیشتر بخوانید:
اُمیکرون، پایانی بر همهگیری جهانی میشود؟
سویه جدید کرونا یعنی اُمیکرون بهسرعت در حال انتقال و گسترش است. همچنین سازمان بهداشت جهانی این سویه جدید کرونا را از نگرانکنندهترین نوع سارس-کوو-۲ اعلام کرده است. مردم از این بیماری بسیار وحشت کردهاند و جهان ترکیب ناخوشایندی از ترس، خستگی و وحشت شده است. تقریباً جان میلیاردها نفر از آغاز این بیماری همهگیر تحتتأثیر قرار گرفته است. مردم دیگر توان مقابله با این بیماری در فصل دیگر را نیز ندارند و بیصبرانه منتظر پایان این همهگیری هستند.
درمان سرطان پوست «مرکل» تقریبا در ۳ سال
سلولهای پوستی بهطور غیرطبیعی در سرطان پوست رشد میکند و بافت پوست در این بیماری دچار تغییرات میشود. سلولهای پوست در این بیماری بهطور تهاجمی تکثیر میشود. این سرطان تقریبا مرگبار است، اما راه درمان برای آن وجود دارد و افراد نباید پس از ابتلا به این بیماری امید خود را نیز از دست دهند.
سرطان سلول «مرکل» نوعی سرطان پوست نادر و تهاجمی است که نسبت به «ملانومهای» مهاجم و سلولهای «بازال» اغلب مرگبارتر است. سلولهای مرکل، سلولهای گیرنده بیضیشکل هستند که در پوست مهرهداران اغلب یافت میشود. این سلولها به مرور زمان بدخیم میشوند و تومورهای سلولی بهوجود میآید. سرطان سلول بازال از رایجترین نوع سرطان پوست به شمار میآید. این سرطان اغلب افراد مسن را نیز درگیر میکند و همچنین عامل مرگ انسان نیست. برخلاف سرطان بازال، سرطان ملانوم خطرناکترین نوع سرطان پوست محسوب میشود و میتواند در هر قسمتی از بدن پدیدار شود.
کشف شواهدی از اولین جراحی گوش در جهان
یک جمجمه باستانی کشفشده در بنای تاریخی ۶ هزار سالهای در اسپانیا نشانههایی از عمل جراحی گوش دارد. باستانشناسان احتمال میدهند که بیمار عفونت حاد در گوش میانی خود داشته که این بیماری منجر به گوشدرد شدید و تب میشود. این عفونت بسیار خطرناک است و اگر درمان نشود مایع در پشت پرده گوش جمع میشود و به احتمال زیاد موجب تشکیل توده در جمجمه میشود. در نهایت باعث کاهش شنوایی یا حتی التهاب در غشای خارجی مغز میشود.
امروزه جراحی گوش یکی از عملهای ساده محسوب میشود، اما در گذشته اینطور نبوده است و در اواسط قرن ۱۹ عمل جراحی گوش تنها برای نجات جان افراد انجام میشد. باستانشناسان برای اثبات این ادعا نیاز به شواهد محکم دارند. باستانشناسان نوعی جمجمه در بنای تاریخی کشف کردند که نشان میدهد عمل جراحی گوش با روشهای مشابه هزاران سال قبل نیز انجام شده است. همچنین دانشمندان بر اساس نشانههایی از جمله فقدان دندان و آمیختگی استخوانهای جمجمه دریافتند که سن فرد بین ۳۵ تا ۵۰ سال است.
لزوم استفاده از اینترنت پاک برای کودکان
در اتحادیه اروپا قانونی تحت عنوان GDPR وجود دارد که بر اساس آن نظام و مقررات خاصی برای دسترسی کودکان به فضای مجازی و ابزارهای دیجیتال وضع شده است. باتوجه به این قانون محتوای مستهجن و سایر محتوای نامناسب برای کودکان و نوجوانان از دسترس خارج و از این دسته از کاربران در برابر آزار و اذیت در اینترنت محافظت میشود. یکی از مهمترین قسمتهای این قانون سن مجاز کاربران برای دسترسی آزاد به اطلاعات موجود در فضای مجازی است. این سن در گذشته ۱۳ سال بود ولی پس از شروع فعالیت گسترده شبکههای اجتماعی و تأثیرگذاری بالای این اپلیکیشنها بر روان کودکان این قانون بازنگری شد و سن مجاز برای استفاده از این برنامهها تا ۱۶ سال افزایش یافت. در نتیجه هم اکنون در اروپا نوجوانان کمتر از ۱۶ سال مجاز به استفاده از شبکههای اجتماعی نیستند. شرح کامل این گفتوگو را در لینک زیر بخوانید:
بیشتر بخوانید:
خانوادهها اطلاعات فناوری خود را بهروز کنند
متأسفانه در ایران نه تنها چنین قانونی وجود ندارد بلکه شرایط لازم برای عضویت در کنوانسیونهای قانون GDPR نیز فراهم نشده است. از طرفی حتی در اپلیکیشنهای داخلی نیز محدودیتهای لازم برای دسترسی کودکان به محتوای موجود در نظر گرفته نشده است تا این دسته از کاربران بتوانند به صورت ایمن در فضا مجازی حضور داشته باشند. یکی از بزرگترین آسیبهای دسترسی بیقید و شرط به تمام اطلاعات در فضای مجازی از دست رفتن فرصت لازم برای رسیدن به بلوغ ذهنی برای کودکان است.
هوش مصنوعی راز درون سیاهچاله را آشکار میکند
هوش مصنوعی در سراسر جهان انقلابی عظیم بهپا کرده است. دانشمندان در تحقیقات خود از هوش مصنوعی و محاسبات کوانتومی استفاده کرده تا رازهای موجود در کیهان را توسط آن کشف کنند. رمز و رازهای بسیار در کهکشانها وجود دارد که انسان با استفاده از یادگیری ماشینی به مرور زمان در آن رسوخ میکند. تحقیقات جدید از محاسبات کوانتومی و یادگیری هوش مصنوعی برای کشف آنچه درون سیاهچاله وجود دارد استفاده کرده تا به به رازهای برملا نشده دست پیدا کند. هدف از هوش مصنوعی این است که به انسان نشان دهد چه چیزی در آن وجود دارد.
این تحقیقات به دانشمندان در درک بهتر دوگانگی «هولوگرافیک» یا «تمامنگار» کمک میکند. دوگانگی هولوگرافیک یک اصطلاح در علم فیزیک و به معنای بازگشت تصویر دوبعدی از یک تصویر سهبعدی است. بعضی از فیزیکدانان بر این معتقدند که در جهانی به ظاهر سهبعدی زندگی میکنیم، اما در اصل یک هولوگرام دوبعدی است. همچنین هولوگرافیک نشان میدهد که تمام محتوای اطلاعات دارای بیشینهای خاص است.
انتهای پیام/4144
انتهای پیام/