دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 بهمن 1400 - 12:08
فناوری در هفته‌ای که گذشت/ ۷۵؛

سفر در زمان با عبور از سفیدچاله‌ها/ ناشران اروپایی از گوگل شکایت کردند

اتفاقات بسیاری طی هفته گذشته در جهان علم و فناوری رخ داد و شرکت‌های بزرگ و کوچک با معرفی محصولات جدید طرفداران خود را نیز غافلگیر کردند.
کد خبر : 642102
فناوری



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، جهان علم و فناوری با سرعت زیادی در حال تغییر و پیشرفت است و هر لحظه خبری تازه از اکتشافات بشر و تولید محصولات پیشرفته منتشر می‌شود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارش‌های مختلفی در این حوزه به اطلاع خوانندگان رسیده که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:


سفر در زمان با عبور از سفیدچاله‌ها/ ناشران اروپایی از گوگل شکایت کردند


ماشین فضایی غول‌پیکر اسپیس‌ایکس اسفند ماه به مدار زمین پرتاب می‌شود


ایلان ماسک، مدیرعامل صنایع فضایی اسپیس‌ایکس اعلام کرد موشک مجهز به بزرگ‌ترین موتور جهان قطعاً در سال ۲۰۲۲ به فضا پرتاب می‌شود و زمان تقریبی پرتاب این موشک نیز در اسفند ۱۴۰۰ است.


فضاپیمای استارشیپ با ۱۲۰ متر طول و موتور قدرتمند ۷۵ مگانیوتن توانایی بسیار بیشتری نسبت به سایر موشک‌های شرکت اسپیس‌ایکس برای حمل ماهواره‌ها و ماشین‌های تحقیقاتی به فضا دارد. این موشک دارای تقویت کننده قدرتمند به نام SuperHeavy است که اجرای مأموریت ارسال تجهیزات به مریخ را امکان‌پذیر می‌سازد. شرکت اسپیس‌ایکس قصد دارد پیش از اعزام فضانوردان به سیاره سرخ کلونی‌های انسانی در این سیاره ایجاد کرده تا فضانوردان بتوانند برای مدت تقریباً طولانی در مریخ حضور داشته باشند. سوخت استارشیپ از متان مایع و اکسیژن تشکیل شده و به ادعای رئیس صنایع فضایی اسپیس‌ایکس این سوخت می‌تواند انرژی مورد نیاز برای سفر به مریخ را تأمین کند.




سفر در زمان با عبور از سفیدچاله‌ها/ ناشران اروپایی از گوگل شکایت کردند


جعبه سیاه دانش‌بنیان‌ها برای محصولات دارویی


محصولات دارویی مانند فرآورده‌های خونی، سرم‌ها و واکسن‌ها در کنار محصولات غذایی از جمله موادی هستند که در طول زنجیره تأمین‌شان به پایش مستمر و دقیق دمایی نیاز دارند. به همین دلیل معمولا شرایط دمایی ویژه‌ای برای حمل و نقل محصولات دارویی و غذایی در نظر گرفته می‌شود. اعمال این شرایط با استفاده از ابزارهای نظارتی قدرتمند و بسیار حساس ممکن می‌شود. یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی که فعالیت خود را از سال ۱۳۹۸ آغاز کرده، انواع سنسورهای کنترل دما و شرایط محیطی را طراحی و تولید کرده است. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


افزایش کیفیت تولید محصولات دارویی حساس به دما




فرشاد نظری، کارشناس فروش سازمانی این شرکت دانش‌بنیان در خصوص این سنسورهای کنترل دما و شرایطی به خبرنگار آنا می‌گوید؛ «اولین محصول شرکت در سال ۱۳۹۸ روانه بازار شد و در حال حاضر پنج محصول مختلف در حوزه مانیتورینگ دما و شرایط محیطی تولید می‌شود. شرایط محیطی شامل سطح گازهای موجود، رطوبت، فشار یا پارامترهای قابل‌اندازه‌گیری دیگر است. شرکت به طور تخصصی در حوزه مانیتورینگ دما در زمان حمل و نقل فعالیت می‌کند.»




سفر در زمان با عبور از سفیدچاله‌ها/ ناشران اروپایی از گوگل شکایت کردند


ناشران اروپایی از گوگل شکایت کردند


گوگل در زمینه فناوری‌های تبلیغاتی با فشار بی‌سابقه‌ای در اتحادیه اروپا مواجه شده و اخیراً شورای ناشران اتحادیه اروپا از گوگل به دلیل اتخاذ سیاست‌های انحصارگرایانه در مورد مطبوعات شکایت کرده است. تعداد زیادی از ناشران اروپایی معتقدند سیاست‌های تبلیغاتی گوگل مملو از تضاد منافع است و این شرکت بزرگ فناوری برای معرفی و انتشار گسترده مقاله، نشریه یا مطلب منتشر شده در خبرگزاری‌های مختلف صرفاً منافع خود را در نظر گرفته و به مزیت‌های علمی توجهی نمی‌کند. رئیس شورای ناشران اتحادیه اروپا می‌گوید «گوگل به تعهدات خود با مطبوعات فعال در اتحادیه اروپا توجهی نمی‌کند و مطالب مرتبط با ناشران نزدیک به این شرکت بیشتر در فضای مجازی و وب‌سایت‌های مختلف نمایش داده می‌شود.


کمیته ویژه‌ای تحقیقات در مورد نوع فعالیت‌های گوگل برای کاربران ساکن در اتحادیه اروپا از اوایل سال ۲۰۲۱ کار خود را آغاز کرد و در جریان این تحقیقات به دلیل محرز شدن تخلفات گوگل، اعضای کمیته بارها به مدیران این شرکت هشدار دادند. از سوی دیگر گوگل در سال‌های اخیر سه مرتبه به دلیل نقض حریم خصوصی کاربران و رفتار انحصارطلبانه جریمه شده است. کارشناسان فناوری معتقدند به دلیل عدم هماهنگ‌سازی مقررات اجرایی گوگل با قوانین اتحادیه اروپا احتمالاً شکایت ناشران اروپایی مورد قبول دادگاه‌های این اتحادیه قرار گرفته و گوگل باردیگر مجبور به پرداخت جریمه‌ای سنگین می‌شود.




سفر در زمان با عبور از سفیدچاله‌ها/ ناشران اروپایی از گوگل شکایت کردند


ورزش کنید تا بهتر واکسینه شوید!


مطالعات جدید نشان می‌دهد تقریبا ۹۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط ‌بلافاصله پس از تزریق واکسن می تواند پاسخ ایمنی افراد را به‌شدت بهبود بخشد. رابطه بین ورزش و سلامت عمومی بسیار واضح است. ورزش به بدن کمک می‌کند تا سلول‌های سرطانی را نیز از بین ببرد و همچنین می‌تواند از زوال عقل جلوگیری کند. ارتباط میان فعالیت بدنی و سیستم ایمنی در زمان‌های اخیر مورد توجه محققان قرار گرفته است. یک بررسی عظیم در سال گذشته داده‌های چندین مطالعه را که بیش از نیم میلیون نفر را در بر می‌گرفت نشان داد که ورزش منظم به‌طور قابل توجهی خطر ابتلا به یک بیماری عفونی را در افراد کاهش می‌دهد.


این مطالعه جدید به‌طور خاص به بررسی این موضوع می‌پردازد که آیا یک دوره ورزشی می‌تواند بر اثربخشی واکسیناسیون تأثیر بگذارد یا خیر. برای بررسی این سوال، محققان تعدادی از افراد سالم را که قرار بود با یکی از سه واکسن مختلف آنفلوانزای همه‌گیر «H۱N۱»، آنفولانزای فصلی و یا کووید-۱۹ واکسینه شوند، انتخاب کردند.




سفر در زمان با عبور از سفیدچاله‌ها/ ناشران اروپایی از گوگل شکایت کردند


سفیدچاله‌ها؛ دروازه سفر در زمان


سفیدچاله‌ها تنها در حد نظریه هستند و تاکنون هیچ سرنخی برای وجود آن‌ها در فضا یافت نشده است. در حقیقت سفیدچاله دقیقاً بر عکس سیاه‌چاله است. بر اساس نظریه نسبیت عامل آلبرت اینشتین سفیدچاله منطقه‌ای فرضی در فضاست که شرایط ورود هیچ ماده‌ای به آن وجود ندارد ولی نور و ماده می‌توانند از آن خارج شوند. در سیاه‌چاله وضعیت بر عکس است یعنی امکان ورود نور و ماده به این جرم کیهانی وجود دارد ولی هیچ چیزی از آن خارج نمی‌شود. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


دانشمندان موفق به ردیابی دروازه حرکت در زمان می‌شوند؟




اگر شرایط لازم برای سفر در زمان وجود داشت و می‌توانستیم به گذشته برویم یک سفیدچاله با سیاه‌چاله تفاوت زیادی نداشت و احتمالاً در این حالت ابتدا سفیدچاله‌ها به صورت سیاه‌چاله وجود داشتند. اما قطعاً زمان به عقب نمی‌رود و تحقق این فرضیه بسیار بعید به نظر می‌رسد. برای درک بیشتر این فرضیه ابتدا فرایندی که در سیاه‌چاله انجام می‌شود را بررسی می‌کنیم.




سفر در زمان با عبور از سفیدچاله‌ها/ ناشران اروپایی از گوگل شکایت کردند


چین بزرگ‌ترین هواپیمای آبی‌خاکی جهان را آزمایش می‌کند


دولت چین می‌خواهد به زودی بزرگ‌ترین هواپیمای آبی‌خاکی(AG۶۰۰) جهان را آزمایش کند. البته مهندسان چینی در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۲۰ نیز آزمایش‌هایی روی این پرنده غول‌پیکر به طور جداگانه روی آب و خشکی انجام دادند ولی این مرحله از آزمایش بزرگ‌ترین هواپیمای آبی‌خاکی جهان امکان استفاده از آن را به طور قطعی مشخص می‌کند.


چینی‌ها قصد دارند از این هواپیمای برای تأمین امنیت آب‌های بین‌المللی اطراف این کشور استفاده کرده و شرایط ایمنی را برای تجارت آبزیان فراهم سازد. طبق اعلام منابع خبری نزدیک به مقامات چینی این هواپیما هنوز مجهز به اسلحه‌های جنگی نیست و از آن برای جابه‌جایی نیروی انسانی و تجهیزات نظامی استفاده می‌شود. این هواپیما به اندازه یک بوئینگ ۷۳۷ است و برای حمل ۵۰ مسافر طراحی شده است و می‌تواند با سرعت ۵۰۰ کیلومتر در ساعت پرواز کند.


انتهای پیام/۴۱۴۴



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب