دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 اسفند 1400 - 16:36

منظومه‌ای بدون سیاه‌چاله کشف شد

ستاره‌شناسان منظومه سیاه‌چاله‌ای کشف کرده‌اند که سیاه‌چاله‌ای ندارد.
کد خبر : 645068
سیاه چاله



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از تک اکسپلوریست، در سال ۲۰۲۰ تیمی از اخترشناسان رصدخانه جنوبی اروپا نزدیک‌ترین سیاه‌چاله به زمین را کشف کردند. این سیاه‌چاله تنها هزار سال نوری با زمین فاصله دارد و در منظومه «HR ۶۸۱۹» قرار گرفته است. حال این تیم با گروهی از محققان بلژیکی متحد شده‌اند تا ثابت کنند که هیچ سیاه‌چاله‌ای در HR ۶۸۱۹ وجود ندارد و این منظومه درواقع یک سیستم دو ستاره‌ای خون‌آشامی در مرحله نادر و کوتاه مدت پیش از تکامل است. مطالعات اولیه روی HR ۶۸۱۹ مورد توجه بسیاری از دانشمندان و مطبوعات قرار گرفت.


گروه تحقیقاتی در ابتدا بر این باور بودند که سیستم HR ۶۸۱۹ یک منظومه سه‌گانه است که یک ستاره هر ۴۰ روز یک بار به دور سیاه‌چاله می‌گردد و در مدار گسترده‌تری نیز دو ستاره دوم می‌چرخد. با این حال مطالعه جدید حاکی از آن است که HR ۶۸۱۹ می‌تواند یک سیستم دو ستاره‌ای با مداری ۴۰ روزه باشد که هیچ سیاه‌چاله‌ای ندارد. این سناریو تنها در صورتی درست است که یکی از ستارگان مدت‌ها قبل بخشی بزرگی از جرم خود را به ستاره دیگر داده باشد.


دو گروه تحقیقاتی برای پرده برداشتن از راز این منظومه به اطلاعات جدید و دقیق‌تر نیاز داشتند، بنابراین از تلسکوپ بسیار بزرگ یا وی‌ال‌تی و تداخل‌سنج تلسکوپ بسیار بزرگ یا وی‌ال‌تی‌آی استفاده کردند. تلسکوپ‌های وی‌ال‌تی چهار مورد از بزرگ‌ترین تلسکوپ‌های نوری جهان هستند که در رصدخانه‌ای در شیلی قرار دارند. هر تیم تحقیقاتی سناریو کاملا متفاوتی از این منظومه داشت. یافته‌ها نشان داد که هیچ همراه درخشانی در مدار وسیع‌تر وجود ندارد با این حال دو منبع نوری درخشان شناسایی شد که در فاصله‌ای برابر با یک سوم فاصله زمین و خورشید از یکدیگر قرار دارند. بدین ترتیب مشخص شد که HR ۶۸۱۹ یک سیستم دوگانه بدون سیاه‌چاله است.


انتهای پیام/۴۰۲۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب