دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 اسفند 1400 - 00:10
عضو کمیسیون انرژی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

تعرفه گذاری پلکانی قدم اول اصلاح یارانه پنهان انرژی

عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه تعرفه گذاری پلکانی قدم اول اصلاح یارانه پنهان انرژی است، گفت:منابع حاصل از اجرای تعرفه گذاری پلکانی، باید در جهت تقویت شبکه انرژی کشور، هزینه شود.
کد خبر : 644751
برق

به گزارش خبرنگار حوزه نفت و انرژی گروه اقتصاد خبرگزاری آنا در هفته های اخیر اقداماتی از سوی وزارت نیرو در جهت اصلاح یارانه انرژی، بدون فشار به ۸۰ درصد مردم و جهت ایجاد انگیزه قیمتی برای صرفه‌جویی در بین مشترکان پرمصرف انجام‌گرفته است که طی آن تعرفه مشترکان پرمصرف افزاش پیدا می‌کند. قرار است با این طرح علاوه بر کاهش مصرف این مشترکان، عدالت در بهره‌مندی از یارانه انرژی برقرار شود.


رمضانعلی سنگدوینی عضو کمیسیون انرژی در گفت‌وگو با آنا درباره طرح تعرفه گذاری پلکانی پرمصرف‌ها با اشاره به خوب بودن این طرح، آن را قدم اول اصلاح یارانه‌های انرژی عنوان کرد و گفت: درست است که این کار باعث صرفه‌جویی و کاهش مصرف برخی از مشترکان می‌شود، اما آن‌طور که باید اثر ندارد. طبق این تعرفه، افرادی که مصرف بالایی دارند باید هزینه بالاتری پرداخت کنند و افرادی که مصرف پایین‌تری دارند به همان نسبت هزینه کمتری هم پرداخت می‌کنند. ما معتقدیم حتی برای رایگان شدن هزینه‌های خانواده‌های تحت پوشش هم باید اقدام کرد. این تعرفه گذاری پلکانی کمک‌کننده خواهد بود ولی قدم اول اصلاح یارانه پنهان انرژی است و باید قدم‌های بعدی نیز برداشته شود.


وی با اشاره به کمبود برق و قطعی برق صنایع، افزود: ما با کمبود برق مواجه هستیم و نیاز است که در بخش نیروگاهی و تقویت آن‌ها، بالاتر بردن راندمان آن‌ها، سیکل ترکیبی کردن و استفاده از انرژی‌های نو، مثل باد و انرژی خورشیدی، تلاش کنیم تا در این زمینه‌ها ظرفیت تولید بالا رود و کمبود برق جبران شود.




بیشتر بخوانید:


فقط ۱۵ درصد مشترکان برنامه کاربردی «برق من» را نصب کرده اند




عضو کمیسیون انرژی مجلس در توضیح راهکارهای جبران کمبود برق بیان کرد: برای جبران این کمبود، می‌توانیم بخش خصوصی را وارد کنیم. امروزه مطالبات زیادی در صنعت برق و نیروگاهی کشور وجود دارد و بعضاً مطالباتشان هم پرداخت‌ نشده است. بنابراین با کمک گرفتن از کارخانه‌های بزرگ برای تولید، می‌توان از مازاد تولید آن‌ها در صنعت، برای شبکه سراسری استفاده کرد. به‌علاوه، برای مصرف بهینه برق، نیاز داریم که تجهیزات خود را بهینه کنیم و بازدهی تجهیزات مورداستفاده را بالا ببریم. چون فرسودگی بخش‌ها نیز از مشکلات برق کشور محسوب می‌شود.


سنگدوینی در رابطه با عدالت در بهره‌مندی از یارانه انرژی با عملی شدن این اقدام، نیز گفت: این درست است که در این شیوه تعرفه گذاری، افراد پرمصرف هزینه بالاتری پرداخت می‌کنند و از یارانه کمتری بهره می‌برند و افراد کم‌مصرف هزینه کمتری پرداخت می‌کنند و یا حتی معاف می‌شوند، اما این اقدام به‌صورت کامل به رعایت عدالت کمک نمی‌کند، بنابراین از نظر من در بخش رعایت عدالت هنوز جا دارد که ما تلاش کنیم.


وی در پاسخ به سؤالی درباره محل هزینه منابع حاصل از اجرای این طرح نیز گفت: این منابع باید در جهت توسعه، تقویت شبکه انرژی کشور مورد استفاده قرار گیرد. مثلاً برای مواردی از مشکلات صنعت برق کشور ذکر شد مثل نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و انرژی‌های تجدیدپذیر اعم از بادی و خورشیدی، ضمن این‌که وزیر نیرو اعلام کردند در طول چهار سال باید چیزی حدود به ۱۰ هزار مگاوات برق در سال و ۴۰ هزار مگاوات در مجموع، از انرژی‌های تجدید پذیر و نیروگاه‌های سیکل ترکیبی به شبکه سراسری کشور اضافه شود که می‌توان از درآمد حاصل از طرح تعرفه گذاری برای این کار استفاده کرد. و از نظر من بخشی از هزینه‌ها باید صرف بخش خصوصی شود که تجهیزات پربازده و بهینه تولید کنند. به‌طورکلی، منابع حاصل باید در جهت توسعه صنعت انرژی هزینه شود.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب