تولید سوخت موشک با پرینتر سهبعدی
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از تک اکسپلوریست، هیدرازین یک پیشرانه رایج در حوزه هوافضاست که معمولا برای رانش کم تا متوسط استفاده میشود. با این حال این ماده قابلیت سرطانزایی دارد و استفاده از آن به تجهیزات و پروتکلهای ایمنی زیادی نیازمند است که این امر هزینه سوخت را افزایش میدهد. پراکسید هیدروژن جایگزین مناسبی برای هیدرازین است و سمیت آن بسیار کمتر است. پراکسید هیدروژن تا حد زیادی برای انسان غیرسمی است و مصرف گستردهای دارد، از این ماده برای تمیز کردن زخمها و به پایه رساندن رنگ مو استفاده میشود.
تولید نیرو از پراکسید هیدروژن به کاتالیزگر نیاز دارد که میتواند فلزی گرانبها مانند نقره یا پلاتین باشد. حال یک دانشجوی مهندسی از دانشگاه کانتربری به نام سایمون رید راهی نوین برای تولید سوخت موشک از پراکسید هیدروژن پیدا کرده است. وی که علاقه زیادی به ترکیب فناوری چاپ سهبعدی و هوافضا دارد، در حال توسعه بستر کاتالیست سهبعدی است که امکان استفاده کارامدتر از پراکسید هیدروژن غلیظ را به عنوان پیشران برای موشکهایی با رانش کم تا متوسط فراهم میکند.
سایمون سطح کاتالیزور سرامیکی را با کاتالیزوری برای عبور پراکسید هیدروژن پوشانده است. به گفته وی؛ عبور پراکسید هیدروژن مایع روی بستر کاتالیزور واکنش تجزیه را سرعت میبخشد. این واکنش اجزای مولکول را جدا کرده و آن را به آب و اکسیژن تبدیل میکند. این تجزیه مولکولی انرژی و گرمای زیادی تولید میکند. گرما باعث تبخیر آب شده و درنتیجه گازی بسیار داغ تولید میشود، عبور این گاز داغ از یک نازل باعث ایجاد نیروی رانش میشود. این محقق قصد دارد ظرفیت تولید انرژی از پراکسید هیدروژن را به حداکثر برساند. این محقق از پرینت سهبعدی برای تولید ساختارهای کاتالیزوری نوین استفاده میکند که خواص بهتری مانند افت فشار کمتر دارند. همچنین برای بهبود عملکرد رانشگرها از مواد کاتالیزوری مختلف بهره میگیرد.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/