دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

صفر تا صد بیمه دانشجویی؛ از چگونگی ثبت‌نام تا مزایا و امتیازات

بیمه دانشجویان با توافق سازمان امور دانشجویان و سازمان تامین اجتماعی اجرایی شده و بر این اساس دانشجویان ۱۸ تا ۵۰ ساله بیمه می‌شوند.
کد خبر : 641021
بیمه دانشجویان



گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - پروین طالبیان؛ مدتی است که بیمه دانشجویان به‌عنوان یکی از موضوعات مهم در میان دانشگاهیان مطرح می‌شود. بسیاری از دانشجویان در صفحات مجازی خود به این موضوع می‌پردازند و آن را مطالبه می‌کنند، در این مسیر اخیراً سازمان امور دانشجویان توانسته با بیمه تأمین اجتماعی به توافقی دست یابد تا دانشجویان بیمه شوند.


یکی از سؤالات مهم این است که چرا لازم است دانشجویان بیمه شوند؟ در پاسخ به این سؤال باید به این نکته توجه داشت که حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو در دانشگاه‌های کشور تحصیل می‌کنند که این دانشجویان در دانشگاه‌های دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، پیام نور، فنی حرفه‌ای، علمی کاربردی حضور دارند البته بخش قابل توجهی از این افراد دانشجویان دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری هستند با یک حساب سرانگشتی می‌توان دریافت که در مجموع دانشجویان، حدود پنج درصد از جمعیت کل کشور را در برمی‌گیرند.


هاشم داداش‌پور، رئیس سازمان امور دانشجویان در این باره به خبرنگار آنا می‌گوید: «این دانشجویان از چهار تا دوازده سال از عمر خود را در دوره دانشجویی گذرانده و گاه در طول این مدت از پوشش بیمه‌های اجتماعی برخوردار نمی‌شوند، هم‌اکنون با اجرای طرح بیمه می‌توان دانشجویان را تحت پوشش بیمه قرار دارد.»


رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان تأمین اجتماعی عنوان می‌کند که «این همکاری با هدف حمایت از دانشجویان و استفاده از ظرفیت هر دو سازمان جهت آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی به دانشگاهیان برای استفاده از این فرصت است، که انتظار می‌رود در سراسر استان‌ها با همکاری ادارات کل استانی و دانشگاه‌ها همه این قشر تحت پوشش بیمه و حمایت قرار گیرند.»


آمارها نشان می‌دهد که از بیش از ۳ میلیون دانشجوی فعال در کشور تنها ۲۵ هزار نفر تحت پوشش بیمه هستند. حال بر اساس تفاهم‌نامه سازمان امور دانشجویان با تأمین اجتماعی قرار است که دانشجویان بیشتری بیمه و از خدمات بیمه برخوردار شوند.


دانشجویان چگونه بیمه می‌شوند؟


بر اساس اطلاع از چگونگی بیمه‌شدن دانشجویان مهدی شکوری مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی توضیح می‌دهد که «سه نوع نرخ حق بیمه برای بیمه دانشجویی تعریف شده که دانشجویان متقاضی می‌توانند یکی از آن‌ها را انتخاب کنند و دولت نیز دو درصد از حق بیمه را برعهده دارد. نرخ پرداخت حق بیمه ۱۴ درصد که شامل خدمات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی است و برای افراد مجرد و فاقد تحت تکفل توصیه می‌شود. نرخ پرداخت حق بیمه ۱۶ درصد که شامل خدمات بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی است و نهایتاً کامل‌ترین نرخ پرداخت حق بیمه که ۲۰ بوده و خدمات مربوط به بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی را در برمی‌گیرد.»




بیشتر بخوانید:


همه دانشجویان کشور بیمه تأمین اجتماعی می‌شوند + جزئیات


تسهیل ارتباط دانشگاه و صنعت با استفاده از بیمه دانشجویی


افزایش سقف و مدت بازپرداخت تسهیلات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی




دانشجویان از چه زمانی بیمه می‌شوند؟


دانشجویان در حین تحصیل، باید درخواست بیمه دانشجویی را ارائه کنند و بلافاصله بعد از ثبت‌نام و آغاز بیمه پردازی، سوابق بیمه‌ای برای آن‌ها ایجاد می‌شود و از خدمات این سازمان برخوردار می‌شوند. به سید میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی؛ مطابق با این طرح دانشجویان در بازه سنی ۱۸ تا ۵۰ سال می‌توانند درخواست این نوع بیمه را داشته باشند. همچنین درصورتی‌که متقاضی بیش از ۵۰ سال سن داشته باشد؛ باید معادل مازاد سنی، سابقه بیمه‌پردازی قبلی داشته باشد اما اگر فردی دارای ۱۰ سال سابقه قبلی باشد؛ از شرط سنی معاف است.


در طرح بیمه دانشجویی، مهلت پرداخت حق بیمه در بدو بیمه پردازی، از تاریخ انعقاد قرارداد یک ماه بوده و در ادامه باید حق بیمه هرماه را حداکثر تا پایان دو ماه بعد، پرداخت کرد. همچنین از فروردین هرسال تا حداکثر خرداد سال بعد نیز امکان پرداخت حق بیمه به‌صورت پیش‌پرداخت میسر است.


چنانچه دانشجو به‌تبع بیمه‌پردازی والدین، تحت پوشش درمان باشد؛ می‌تواند بدون پرداخت حق سرانه درمان از خدمات درمانی نزد سازمان تأمین اجتماعی برخوردار شود. بیمه‌شدگان دانشجو و افراد تحت تکفل نیز می‌توانند با پرداخت حق سرانه درمان برای خود و افراد تحت تکفل، از امکانات مراکز درمانی ملکی سازمان تأمین اجتماعی در سراسر کشور و نیز امکانات مراکز تشخیصی، درمانی و دارویی طرف قرارداد این سازمان استفاده کنند.


مزایای بیمه دانشجویی چیست؟


یکی از سؤالات مهم دانشجویان درباره مزایای طرح بیمه است. بر مبنای اعلام مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی؛ دانشجویان با شرکت در این طرح دارای سوابق بیمه‌ای شده و این سوابق با توجه به نرخ حق بیمه در احراز شرایط تعهدات بلندمدت سازمان تأمین اجتماعی (بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی) بسیار مؤثر است. درواقع افراد تحت پوشش این طرح، بعد از اتمام دوران دانشجویی، می‌توانند سوابق بیمه‌ای خود را با اشتغال در کارگاه‌ها، اظهار شغل در قالب بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و یا بیمه‌پردازی به‌طور اختیاری تکمیل کنند.


چگونگی ثبت‌نام بیمه دانشجویی


دانشجویان برای ثبت‌نام در این طرح می‌توانند با ورود به سامانه خدمات الکترونیکی سازمان تأمین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir از مسیر منوی بیمه‌شدگان/ بیمه‌شدگان خاص/ بیمه فراگیر خانواده ایرانی/ انعقاد قرارداد دانشجویی؛ نسبت به عقد قرارداد بیمه دانشجویی و پرداخت حق بیمه در مهلت مقرر اقدام کنند. قرارداد منعقده از تاریخ‌عدم پرداخت حق بیمه لغو و ادامه بیمه آنان موکول به انعقاد قرارداد جدید خواهد بود.


در طرح بیمه دانشجویی انجام معاینات بدو بیمه‌پردازی؛ مختص متقاضیان با نرخ حق بیمه ۱۸ درصد و حسب مورد ۱۴ درصد است و این گروه از متقاضیان باید حداکثر ظرف دو ماه پس از انعقاد قرارداد، توسط پزشک معتمد سازمان تأمین اجتماعی مورد معاینه پزشکی قرار بگیرند. مطابق این طرح آن گروه از متقاضیانی که طبق گواهی پزشک معتمد در زمان انعقاد قرارداد، ازکارافتاده کلی شناخته شوند؛ نمی‌توانند نسبت به انعقاد قرارداد با نرخ پرداخت حق بیمه ۱۸ درصد اقدام کنند.


متقاضیان بیمه دانشجویی در صورت احراز توأمان دو شرط، از انجام معاینات پزشکی اولیه معاف خواهند بود. نخست اینکه ظرف ۱۰ سال قبل از تاریخ قرارداد یک سال سابقه پرداخت حق بیمه (با نرخ کامل) داشته باشند و دوم اینکه ظرف یک سال قبل از تاریخ قرارداد، دارای ۹۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه (با نرخ کامل) باشند


انتهای پیام/۴۰۴۰/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب