علت فراموش شدن تصاویری که در خواب میبینیم چیست؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، مغز انسان اسرارآمیزترین قسمت بدن است و پس از این به خواب میرویم فعالیتهای مغز هرگز متوقف نمیشود و از همین رو انسانها در هنگام خواب تصاویری را میبینند که با نام «رؤیا» شناخته میشود. تقریباً تمامی خوابها و رویاها پس از بیدار شدن فراموش میشود.
برخی از انسانها در طول هفته چند بار خواب میبینند و بعضی دیگر بسیار کم و شاید تنها یک یا دو خواب در طول سال ببینند. اگرچه علت دقیق خواب دیدن و فرآیندی که برای این اتفاق رخ میدهد کشف نشده است ولی دانشمندان معتقدند خوابها و رویاها معمولاً بر اساس احساسات انسانها است. نکته قابل توجه در مورد رویاهایی که در عالم خواب میبینیم عدم امکان یادآوری آنهاست. قطعاً برای همه انسانها پیش آمده است که پس از بیدار شدن به خاطر دارند که خواب دیدند ولی محتوای آن را به یاد نمیآورند.
در مغز قسمتی به نام هیپوکامپوس وجود دارد که همیشه هنگام استراحت کردن دیرتر از سایر قسمتهای مغز به خواب میرود و در زمان بیدار شدن نیز با تأخیر فعالیت خود را آغاز میکند. این قسمت از مغز نقش بسیار مهمی در ثبت دادههای دریافتی در حافظه بلند مدت دارد. زمانی که انسانها خواب میبینند این رویاها در حافظه کوتاه مدت ثبت میشود و پس از بیدار شدن نیز چون هیپوکامپوس به سرعت فعالیت خود را آغاز نمیکند اکثر تصاویری که در خواب مشاهده شده است در حافظه بلند مدت ثبت نشده و فراموش میشوند.
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/