کدام دانشگاهها از ترم آینده حضوری میشوند؟/ شرط واکسیناسیون یا تست کرونای منفی برای حضور در کلاسها
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ثبتنام و انتخاب واحد دانشجویان در بسیاری از دانشگاهها آغاز شده است، به همین دلیل بسیاری از دانشگاهها برای حضور دانشجویان در حال برنامهریزی هستند. در این میان برخی از دانشگاهها تصمیمگیری و اطلاعرسانی کردهاند. دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجویی درباره وضعیت برگزاری کلاسها برنامهریزی کرده و قصد دارد که برای حفظ کیفیت آموزش کلاسها را حضوری برگزار کند.
از آنجایی که دو معاونت علوم انسانی و هنر و علوم پایه و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی درباره برنامههای آموزشی تصمیم میگیرند مقرر شده که کلاسهای همه دانشجویان در همه مقاطع بهصورت حضوری برگزار شود مگر موارد خاص که صورت مجازی برگزار خواهد شد.
سایر دانشگاهها نیز در این باره تصمیمگیری کردهاند و بر اساس اعلام رسمی برخی از دانشگاهها قرار است که کلاسها حضوری برگزار شود. دانشگاه صنعتی امیرکبیر در اطلاعیهای اعلام کرد؛ پیرو مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا و ابلاغ ریاست جمهوری، نحوه برگزاری نیمسال آتی در هیئت رئیسه دانشگاه مورد بررسی قرار گرفت و تصمیمات زیر اتخاذ شد.
تمامی کلاسهای مقاطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) دانشگاه امیرکبیر از ابتدای ترم بهصورت حضوری برگزار خواهد شد. تمامی کلاسهای مقطع کارشناسی در ابتدای ترم بهصورت الکترونیکی و پس از عید فطر و ماه مبارک رمضان بهصورت حضوری برگزار خواهد شد. آزمونهای پایان نیمسال در تمامی مقاطع (کارشناسی و تحصیلات تکمیلی) در نیمسال دوم ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بهصورت حضوری برگزار خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
چرایی ضرورت بازگشت به آموزش حضوری در دانشگاهها/ مطلوبترین شیوه آزمون مجازی چیست؟
دانشگاهها در یک قدمی ازسرگیری آموزشهای حضوری/ تمهیدات لازم برای حضور دانشجویان فراهم میشود
برگزاری کلاشهای دانشگاه خواجه نصیر به صورت حضوری
در دانشگاه خواجهنصیرالدین طوسی نیز تمامی کلاسهای عملی و آزمایشگاهی دانشجویان در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری برای دانشجویان ورودی سال ۱۳۹۹ درترم آتی بهصورت حضوری برگزار خواهد شد. تمامی جلسات دفاع و سمینارهای دانشجویی ارشد و دکتری در نیمسال دوم تحصیلی ۱۴۰۰ بهصورت حضوری برگزار خواهد شد. به همین منظور به دانشجویان ساکن در شهرستانها که بهمنظور کارهای دفاع خود به تهران میآیند، حداقل ۲ شب خوابگاه تعلق میگیرد.
دانشجویان کارشناسی ورودی ۹۹ دانشگاه خواجهنصیرالدین که تاکنون دانشگاه را ندیدهاند در نیمسال دوم ۱۴۰۰، از ۱۶ بهمنماه کاملاً بهصورت حضوری آموزش خواهند دید. بعد از عید نوروز برنامه داریم که با توجه به شرایط کرونا، دانشجویان در تمامی مقاطع تحصیلی در دانشگاه حضور یابند.
تمامی کلاسهای مقاطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) دانشگاه امیرکبیر از ابتدای ترم بهصورت حضوری برگزار خواهد شد
در دانشگاه خوارزمی نیز همه کلاسهای کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی از ابتدای شروع نیمسال دوم (۲۳ بهمن ۱۴۰۰) بهصورت حضوری برگزار میشود. کلاسهای عملی مقطع کارشناسی بهصورت حضوری و فشرده مطابق اطلاعرسانی دانشکده مربوطه برگزار خواهد شد. کلاسهای کارشناسی برخی از گروههای آموزشی دانشگاه که در پردیس تهران هستند حضوری و ترکیبی برگزار میشوند.
امتحان پایان ترم دانشگاه تهران حضوری شد
دانشگاه تهران در زمینه آموزش حضوری، اجبار و الزامی قرار نداده و بر اساس اعلام دانشگاه کسانی که معذوریت دارند و نگران کرونا هستند، اجباری به حضور در کلاسها ندارند لذا کلاسها بهصورت ترکیبی برگزار میشود. به این صورت که استاد در کلاس درس حاضر میشود و در عین حال بهصورت مجازی نیز کلاس را مدیریت میکند.
با این حال بر اساس اعلام رئیس دانشگاه تهران؛ آزمون پایانترم بهصورت حضوری خواهد بود، چه برای دانشجویانی که حضوری شرکت داشتند و چه برای دانشجویانی که بهصورت مجازی آموزش دیدهاند. رئیس دانشگاه تهران تأکید کرد: از ورود دانشجویانی که واکسن تزریق نکردهاند، به دانشگاه و بخصوص به خوابگاهها جلوگیری میشود بنابراین دانشجویانی میتوانند وارد دانشگاه شوند که حداقل یک مرحله واکسن زده باشند.
اسدالله کردنائیج، معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس میگوید: انشالله با یک شیب ملایم از ترم آینده کلاسهای درس را به شکل حضوری خواهیم داشت. بیشتر در مقطع دکتری حضوری است و در مقطع ارشد کلاسهای درس بهصورت تلفیقی حضوری و مجازی است. در واقع آموزش کلاس حضوری در صورتی است که شرایط به ما اجازه آن را بدهد.
بر این اساس، بخشی از کلاسهای درس در نیمسال آتی (۲ -۱۴۰۰) دانشگاه صنعتی شریف بهصورت حضوری و با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی برگزار خواهد شد و عمده این کلاسها مربوط به دانشجویان کارشناسیترم چهارم و دروس مختص مقطع دکتری است.
واکسیناسیون یا تست کرونای منفی شرط حضور در دانشگاهها
بر اساس اعلام وزارت کشور؛ واکسیناسیون برای جامعه دانشگاهی الزامی است، اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاهها موظف به واکسیناسیون هستند. محمدرضا آهنچیان مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی میگوید: بر اساس بخشنامه وزارت کشور، دانشجویانی که واکسینه نشوند باید هر ۱۵ روز یکبار نتیجه منفی کرونای خود را به دانشگاه تحویل دهند تا زمانی که واکسینه شوند.
به گفته سیدمحمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران؛ از ورود دانشجویانی که واکسن تزریق نکردهاند، به دانشگاه و بخصوص به خوابگاهها جلوگیری میشود بنابراین دانشجویانی میتوانند وارد دانشگاه شوند که حداقل یک مرحله واکسن زده باشند.
بخشی از کلاسهای درس در نیمسال آتی (۲ -۱۴۰۰) دانشگاه صنعتی شریف بهصورت حضوری و با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی برگزار خواهد شد
دانشگاه امیرکبیر از دانشجویان انتظار دارد که با پیگیری تکمیل واکسیناسیون، تمامی تلاش خود را برای عادیسازی فعالیتهای دانشگاه صرف کنند. در این میان برخی از دانشگاهها برای تامین خوابگاه دانشجویان با مشکل مواجه هستند، علیرضا صالحی معاون آموزشی دانشگاه خواجه نصیرالدین میگوید: «یکی از مشکلات ما در صورت حضوری شدن صددرصدی دانشجویان این است که ما یک سری خوابگاههای استیجاری را به دلیل عدم حضور دانشجویان در دانشگاه در دوران پاندمی، پس دادیم که برگشت آنها زمانبر است و برای بازگشت دانشجویان باید تعدادی خوابگاه جدید اضافه شود.»
با این حال به نظر میرسد که دانشگاهها باید مقدمات لازم برای بازگشت دانشجویان به دانشگاهها را فراهم کنند چراکه هماکنون کیفیت و اهمیت آموزش حضوری تحت تأثیر قرار گرفته و ادامه آموزش مجازی نمیتواند به نفع پیشرفت علمی کشور باشد.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/