دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 بهمن 1400 - 08:45
دانستنی‌های علمی/۳۹۰؛

کدام شیر گیاهی برای محیط‌زیست بهتر است؟

شیر بادام کمترین میزان انتشار گاز گلخانه‌ای را دارد از سوی دیگر تولید شیر سویا کمترین میزان آب را می‌طلبد.
کد خبر : 638193
شیر

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تمام شیرهای غیرلبنی در مقایسه با شیر گاو برای محیط‌زیست بهتر هستند. تولید شیرهای غیرلبنی نه‌تنها زمین و آب کمتری می‌طلبد بلکه مقادیر کمتری گاز گلخانه‌ای تولید می‌کند. شیری که کمترین میزان گاز گلخانه‌ای را تولید می‌کند، شیر بادام است چراکه درختان آن در حین رشد مقدار زیادی کربن دی‌اکسید جذب می‌کنند. با این حال برای تولید شیر بادام به مقدار زیادی آب نیاز است. تولید شیر سویا کمترین میزان آب را می‌طلبد و میزان انتشار گاز گلخانه‌ای آن نیز تنها کمی بیشتر از بادام است.


تاثیرات زیست‌محیطی یک لیوان شیر برابر با ۲۰۰ میلی‌لیتر بسته به نوع آن متفاوت است. برای تولید شیرهای لبنی میزان انتشار گاز گلخانه‌ای ۰.۶۳ کیلوگرم، میزان زمین مورد نیاز ۱.۷۹ متر مربع و میزان آب ۱۲۵.۶ لیتر است. این ارقام در خصوص تولید شیر از برنج به ترتیب ۰.۲۴ کیلوگرم، ۰.۰۷ متر مربع و ۵۴ لیتر است. میزان انتشار گاز گلخانه‌ای برای تولید ۲۰۰ میلی‌لیتر شیر سویا ۰.۲ کیلوگرم، میزان زمین مورد نیاز ۰.۱۳ متر مربع و میزان آب مورد نیاز ۵.۶ لیتر است. این ارقام برای شیر جو دو سر به ترتیب ۰.۱۸ کیلوگرم، ۰.۱۵ متر مربع و ۹.۶ لیتر است. تولید ۲۰۰ میلی‌لیتر شیر بادان نیز .۱۴ کیلوگرم انتشار گاز گلخانه‌ای به همراه دارد، همچنین به ۰.۱ متر مربع زمین و ۷۴.۳ لیتر آب نیاز است.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب