توسعه دستگاهی برای شناسایی منشأ صدا
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از تک اکسپلوریست، محققان گروه علوم اعصاب MIT موفق به طراحی و توسعه مدل کامپیوتری شدهاند که قادر به شناسایی منشأ صداها در دنیای واقعی است. مغز انسان میتواند صداهای خاص و جهت آن را تشخیص دهد. بخشی از مغز میانی انسان متخصص درک تفاوتهای ظریف صداهاست، بدین ترتیب مغز میتواند جهت و منشأ صدا را تخمین بزند.
مکانیابی صوتی توانایی انسان در شناسایی جهت منبع یک صداست. این کار در دنیای واقعی که شامل پژواک و انواع مختلف صدا میشود، بسیار پیچیده است. حال دانشمندان MIT مدلی کامپیوتری برای مکانیابی صوتی توسعه دادهاند. این سیستم از شبکه عصبی پیچشی برای انجام وظایفی استفاده میکند که انسانها انجام میدهند. محققان مدلهای کامپیوتری ساختهاند که میتواند محاسبات مکانیابی مشابه مغز انسان را اجرا کند. با این حال بهترین عملکرد این مدلها در محیطی بدون نویز پسزمینه است بنابراین در دنیای واقعی کاربردی ندارد.
محققان MIT با استفاده از یک ابرکامپیوتر حدود هزار و ۵۰۰ مدل مختلف را آموزش داده و آزمایش کردند. در این پژوهش ۱۰ مدل شناسایی شدند که بهترین عملکرد را در مکانیابی صوتی داشتند. محققان برای آموزش بیشتر این مدلها دنیایی مجازی ایجاد کردند تا قادر به تعیین اندازه اتاق و ویژگیهای بازتاب صدا از دیوارهای اتاق باشند.
مدلها با صدایی تمرین داده شدند که منشأ آنها محلی در این اتاقهای مجازی بود. بیش از ۴۰۰ صدای آموزشی شامل صداهای انسانی، حیوانی، ماشینی و طبیعت برای آموزش این مدلها استفاده شد. سپس مدلهای کامپیوتری در دنیای واقعی ارزیابی شدند. این مدلها برای مکانیابی صوتی از زمانبندی و تفاوت سطح بین دو گوش استفاده کردند که مانند روشی است که انسانها برای شناسایی جهت و منشأ صدا استفاده میکنند.
انتهای پیام/۴۰۲۱/پ
انتهای پیام/