بیماری ناتوانکنندهای که با اضطراب و استرس شدت میگیرد/ هوش مصنوعی چالشهای امنیتی بانکها را برطرف میسازد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری بهسرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
بلوتوث تترینگ چیست و چگونه میتوان آن را در گوشی فعال کرد؟
ویژگی اشتراکگذاری شبکه اینترنت در گوشیهای هوشمند بلوتوث تترینگ(bluetooth tethering) نام دارد. به طور کلی تترینگ به معنای اتصال به دستگاهی دیگر است. یعنی وقتی کاربر گوشی خود را با کابل یواسبی(USB) به لپتاپ وصل میکند در واقع نوعی تترینگ انجام داده است. در شرایطی که کاربر نتواند از طریق هاتاسپات به اینترنت دستگاه در مجاور گوشی خود متصل شود ویژگی بلوتوث تترینگ کاربرد فراوانی دارد. کاربران برای فعالسازی این قابلیت باید ابتدا به قسمت تنظیمات رفته و پس از آن وارد بخش «portable hotspot» شوند. در این بخش گزینهای به نام bluetooth tethering وجود دارد که با فعال کردن آن امکان اشتراکگذاری اینترنت از طریق بلوتوث مهیا میشود.
تصفیه آب با فیلتر زنده
گروه تحقیقاتی ابتدا ترکیب شکر، چای سیاه، سرکه سفید مقطر و آب را تخمیر کردند. وقتی این ترکیب در معرض هوای آزاد قرار گرفت، غشای نازک و نفوذپذیری تشکیل شد که «اسکوبی» یا کشت همزیستی باکتریها و مخمرها نام دارد. این غشا از ورقههای سلولز انباشته تشکیل شده که توسط باکتری استوباکتر تولید میشود. باکتریها و قارچهای خانواده مخمر در این غشا ساکن بودند.
در مرحله بعدی دانشمندان از اسکوبی و یک غشای پلیمری تجاری برای تصفیه آب به دست آمده از رودخانه مونتانا استفاده کردند. باوجود این که هر دو فیلتر عملکرد خوبی در به دام انداختن میکروبها داشتند اما عملکرد غشای اسکوبی در برابر رسوب زیستی به طور قابلتوجهی بالاتر بود. مقاومت در برابر رسوب زیستی شرایطی است که در آن کلنیهایی از باکتری، بیوفیلمهای لزج تولید میکنند که مانع از جریان آب میشود.
بیماری ناتوانکنندهای که با اضطراب و استرس شدت میگیرد/ فناوری به داد بیماران «اماس» رسید
مولتیپل اسکلروزیس، بیماری عصبیای است که بر عضلات، بینایی، خلقوخو و تمرکز تأثیر میگذارد. تخمین زده میشود که اماس بین ۲۵۰ هزار تا ۳۵۰ هزار نفر را در ایالاتمتحده تحتتأثیر قرار داده است و هر هفته ۲۰۰ مورد جدید بیمار مبتلا به اماس تشخیص داده میشود. این آمار بسیار نگرانکننده است و مردم زیادی به این بیماری گرفتارند. همانطور که واقف هستید درمان قطعی برای این بیماری عصبی وجود ندارد، اما راههای درمانی برای کاهش علائم موجود است. فناوری همیشه بهکمک پزشکان و بیماران میشتابد و راهحلهایی برای کاهش علائم بیماری ارائه میدهد. رایجترین درمان، شامل داروهای استروئیدی است که نشان میدهد این داروها به روند درمان بیماری اماس را تا حدی سرعت میبخشد.
بیشتر بخوانید:
بیماری ناتوانکنندهای که با اضطراب و استرس شدت میگیرد/ فناوری به داد بیماران «اماس» رسید
در طول روش درمان، تحریک جریان مستقیم درونجمجمهای، جریانی با دامنه کم که از طریق مجموعهای از الکترودها عبور میکند، روی پوست سر بیماران قرار میگیرد. قشر مغز توسط جریان الکتریکی تحریک میشود؛ بنابراین نورونها را نیز قادر میسازد تا راحتتر به یکدیگر سیگنال دهند. این دستگاه بهنوبه خود، اتصال عصبی را نیز بهبود میبخشد و روند یادگیری را که در طول توانبخشی اماس رخ میدهد، تسریع میبخشد. برای این مطالعه، ۲۵ شرکتکننده از تحریک جریان مستقیم درونجمجمهای در حین بازیهای رایانهای به عنوان بخشی از برنامه آموزش مغز خود استفاده کردند. هدف از این بازیها بهبود مهارتهای شناختی مانند تواناییهای حل مسئله، توجه، پردازش اطلاعات، زمان پاسخگویی و سایر مهارتهای حافظه کاری بود.
اگر به «آرتریت» مبتلا هستید، بیشتر ماهی بخورید
افراد برای جلوگیری از بیماری آرتریت باید از خوردن غذاهای التهابزا پرهیز کنند. سه نوع غذای اصلی وجود دارد که افراد مبتلا به آرتریت از مصرف آن باید اجتناب کنند. این غذاها شامل کربوهیدراتهای تصفیهشده، شکر، گلوتن و مواد نگهدارنده است. کربوهیدراتهای تصفیهشده و گلوتن هر دو بسیار التهابزا هستند و میتوانند باعث پیشرفت این بیماری شود. همچنین استفاده از این رژیمغذایی درد ناشی از آرتریت را نیز تشدید میکند. ماهی منبع اصلی اسیدهای چرب امگا ۳ ضدالتهابی است و استفاده منظم ماهی غنی از امگا ۳ به کاهش تورم مفاصل در افراد مبتلا به آرتریت کمک میکند.
مدیتیشن با هدستهای واقعیت مجازی در خانه ممکن شد
واقیت مجازی عمدتا برای بازی استفاده میشود، اما مدیتیشن یکی از کاربردهای خلاقانه واقعیت مجازی است. با استفاده از هدست خود را در دامنه کوه خیال میکنید و صداهای ملایم طبیعت را بهزیبایی میشنوید. همچنین بهجای روبهرو شدن با دیوار خالی در خانه، میتوانید به منظرهای زیبا در طبیعت بدون هیچگونه مزاحمتی خیره شوید.
به لطف ویژگیهای فراگیر واقعیت مجازی، افراد میتوانند در محیط خلوت، آرام و بدون استرس مدیتیشن کنند و تجربهای دلانگیز داشته باشند. فناوری و مدیتیشن همانطور که میدانید جدید نیستند، اما وقعیت مجازی فناوریهای متفاوتی از کتابهای صوتی، پادکستها یا جلسات مدیتیشن ارائه میدهد.
مقارنه سیاره عطارد با خورشید
این رویداد به دلیل وقوع در طول روز و شدت نور خوشید با چشم غیرمسلح قابل رویت نیست و تنها با استفاده از تلسکوپهای پیشرفته میتوان آن را مشاهده کرد. به طور کلی «مقارنه» زمانی رخ میدهد که دو یا چند جرم کیهانی از دید ناظر زمینی در یک راستا و کنار هم مشاهده شوند. مقارنه در علم نجوم با نام «همدمی» نیز شناخته میشود. مقارنه سیارههای منظومه شمسی با خورشید در دو دسته مقارنه داخلی یا خارجی طبقهبندی میشود. طبق بررسی اخترشناسان مقارنه به صورت ترکیبی با حضور بیش از سه جرم کیهانی نیز ممکن است. در تمامی مقارنهها یک سوی همدمی ناظر زمینی است. در ستارهشناسی به مقارنه ماه با سایر اجرام آسمانی(غیر از خورشید) اختفا میگویند. همچنین عصر فردا همنشینی ماه با صورت فلکی بیژوبین با زاویه جدایی ۵.۱ به وقوع میپیوندد.
بیشتر بخوانید:
تلاش محققان برای کاهش آمار خودکشی با اسلحه ضدخودکشی ایرانی
یکی از مخترعان ایرانی موفق به اختراع نوعی سلاح گرم شده است که آمار خودکشی تا حدودی بهوسیله آن کاهش پیدا میکند. علی احمد حسینی، دانشجوی دکترا مدیریت از دانشگاه خراسان، بهتازگی موفق به ثبت اختراعی نوین شدند تا از معضل بزرگ خودکشی جلوگیری کنند. وی دو سال پیاپی پژوهشگر و مخترع برتر در استان خراسان شده است.
حسینی درباره این اختراع میگوید؛ در مرحله اول به اطلاعاتی درباره نحوه شلیک که منجر به خودکشی میشود، نیاز داشتیم. سال اول تحقیق به شناسایی علل خودکشی با اسلحه گذشت. سال دوم تحقیقات را به شناسایی نوع و کارکرد سلاحهای انفرادی گذراندیم. همچنین در سالهای آتی نرمافزارهایی در رابطه با این اختراع یاد گرفتیم. این اختراع جدید از سال ۹۱ در دست کارشناسان قرار گرفت تا مشکلات آن برطرف شود.
عنکبوتی با چشمان استثنایی که قادر به دیدن رنگ قرمز نیست
بهنظر میرسد که عنکبوتهای جهنده با وجود چشمهایی استثنایی کمبود عجیبی دارند. شواهد تجربی نشان میدهد که عنکبوت جهنده بهنام «سایتیس باربیپس» (saitis barbipes)، هیچ گیرنده نوری قادر به درک رنگ قرمز ندارد. چیزی که این موضوع را بسیار عجیب جلوه میدهد این است که این عنکبوت جهنده با رنگ قرمز رنگآمیزی شده است و خود قادر نیست رنگ قرمز را بهوضوح ببیند. این عنکبوت، عنکبوتی پرشی است که در منطقه مدیترانه یافت میشود.
ورود به عصر نوین فناوریهای هوشمند/ هوش مصنوعی چالشهای امنیتی بانکها را برطرف میسازد
این پروژه طی دو سال گذشته همزمان با توسعه محصولات مبتنی بر فناوریهای نوین مثل اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی گسترش یافت و به جایی رسیدیم که اکنون این شرکت با پلتفرمهای بومی خدمات متنوعی را به صنایع مختلف کشور به ویژه صنعت بانکی و صنعت بیمه ارائه میدهد. در این مورد یکی از بزرگترین اقدامات این شرکت سرویسهای کانکتد برند است که مفهومی بسیار بزرگ در دنیا حساب میشود و پوشش دهنده سازمانهایی است که تعداد زیادی شعبه دارد. لذا اولین گام این شرکت ارائه خدمات آنلاین به مشترکان است و یکی از این خدمات سرویسهای ایمنی محیطی بانکها محسوب میشود. این سرویس شرایطی را مهیا میسازد که دسترسیهای هر کدام از کارمندان بانک به گاوصندوق و سیستمهای امنیتی بررسی شود، اطلاع از زمان دقیق باز و بسته شدن صندوقها و افرادی که اقدام به این کار کردند، ایمنی در برابر آتش سوزی و اعلام هرگونه ورود غیرمجاز از جمله مسائلی است که به راحتی با استفاده از فناوری هوش مصنوعی امکان کنترل آنها وجود دارد.
سومین علت مرگ و میر جهانی چیست؟
اغلب از مقاومت آنتیبیوتیکی به عنوان یکی از مشکلات آینده بشریت صحبت میشود اما دادههای جدید حاکی از آن است که این مشکل تاثیرات گستردهای دارد و حیات بسیاری از موجودات را تحت الشعاع قرار میدهد. برآوردهای جدید نشان میدهد که در سال ۲۰۱۹، حدود ۴.۹۵ میلیون مرگ مرتبط به مقاومت ضدمیکروبی و باکتریایی وجود داشته است. درواقع مرگ ناشی از مقاومت آنتیبیوتیک در حال حاضر سومین علت مرگ و میر در جهان به شمار میرود.
داروهایی که باکتریها را از بین میبرند یکی از بزرگترین اکتشافات بشریت به شمار میروند. از زمانی که الکساندر فلمینگ در سال ۱۹۲۸ میلادی فعالیت ضدباکتریایی را در قارچ پنیسیلین کشف کرد، نگرانی در خصوص مرگهای ناشی از باکتریهای خطرناک از بین رفت. در دهههای گذشته، آنتیبیوتیکها جان میلیونها نفر انسان را در سراس جهان نجات دادهاند.
تلسکوپ فضایی «جیمز وب» به مقصد رسید
تلسکوپ فضایی جیمزوب که سوار بر موشک آریان ۵ در روز چهارم دی ماه سال ۱۴۰۰ به فضا پرتاب شده بود به مقصد نهایی خود یعنی نقطه لاگرانژ ۲ رسید.
این تلسکوپ آخرین مرحله از مانورهای پیچیده در سفر پر فراز نشیب خود را به انجام رساند. طی مانور MCC۲ که مدت کوتاهی قبل از رسیدن "وب" به مقصد انجام شد، پیشرانهای این رصدخانه بزرگ فضایی بار دیگر روشن شد تا "جیمزوب" در محل مورد نظر قرار گیرد. از آن جا که هیچ دوربینی برای نظارت بر این تلسکوپ وجود ندارد نمیتوان رسیدن آن را تماشا کرد اما مهندسان برای دنبال کردن روند کار آن و بررسی سلامت "وب" از حسگرها استفاده میکنند.
پول مغز نوزادان را تغییر میدهد
بر اساس مطالعهای تصادفی در ایالات متحده، داشتن پول نقد در دست مادران میتواند به شکلگیری مغز نوزادان آنها کمک کند. در گذشته نشان داده شده است که درآمد خانوادهها با رشد کودک مرتبط بوده است. این اولین باری است که محققان شواهد تجربی از چگونگی چنین تغییراتی کشف میکنند.
این یافتهها از یک مطالعه در حال انجام بهدست آمده است. آنها در تلاشند تا ارزیابی کنند که چگونه کاهش فقر بر رشد شناختی و عاطفی کودکان خردسال تأثیر میگذارد. کیمبرلی نوبل، عصبشناس از دانشگاه کلمبیا، توضیح میدهد: سالهاست میدانیم که بزرگ شدن کودکان در فقر، باعث میشود تا آنها در معرض خطر پیشرفت تحصیلی پایین و در آینده کاهش درآمد و سلامت ضعیفتر قرار گیرند.
فوران «هونگا-تونگا» معادل ۱۰۰ بمب هیروشیما بود/ آتشفشان عظیم در اقیانوس آرام
دانشمندان ناسا ۲۴ ژانویه روز دوشنبه ۴ بهمن گزارش دادند که فوران آتشفشانی تونگا در اقیانوس آرام جنوبی در ۱۵ ژانویه با نیروی انفجاری بیش از ۱۰۰ بمب هیروشیما بهطور همزمان به اوج خود رسید. آتشفشان و سونامی هونگا تونگا، رخداد فوران بزرگ آتشفشانی است که از ۱۴ ژانویه ۲۰۲۲ در منطقه هونگا تونگا در اقیانوس آرام جنوبی آغاز شده است.
محققان با استفاده از ماهوارهها و بررسیهای سطحی، قدرت انفجاری آتشفشان هونگا تونگا را نیز محاسبه کردند. جیم گاروین، دانشمند پروازهای فضایی ناسا به رصدخانه زمین ناسا گفت: این تخمین اولیه است، اما فکر میکنیم مقدار انرژی آزاد شده توسط فوران معادل ۴ تا ۱۸ مگاتن یا یک میلیون تن مواد منفجره بوده است.
بیشتر بخوانید:
فوران «هونگا-تونگا» معادل ۱۰۰ بمب هیروشیما بود/ آتشفشان عظیم در اقیانوس آرام
نایلون حبابدار چگونه ساخته میشود؟
نایلون حبابدار یا پوشش پلاستیکی حبابدار در سال ۱۹۵۷ در آمریکا اختراع شد. این لفاف حبابدار با گرم کردن ورقهای نازک از فیلم پلاستیکی هنگام عبور از غلتکهای سوراخدار ساخته میشود. هوا از طریق سوراخهای غلتک به ورقه پلاستیکی دمیده میشود و تا حبابهای نیمهگنبدی در فیلم پلاستیک ایجاد شود. سپس لایه دوم پلاستیک زیر ورقه قرار میگیرد و بدین ترتیب هوا به صورت جداگانه درون هر حباب به دام میافتد.
انتهای پیام/۳۰۰۴/پ
انتهای پیام/