جزئیات ایمنسازی فضای مجازی دهه فجر اعلام میشود/ اتصال همه روستاهای کشور به اینترنت تا سال آینده
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، عیسی زارعپور در آیین رونمایی از اتصال ۱۰۰۰ روستای کشور به شبکه ملی اطلاعات که پیش از ظهر امروز به صورت برخط برگزار شد، اظهار کرد: از تمامی مدیران استانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درخواست میکنیم همچنان که تاکنون برای برقراری شبکههای ارتباطی در روستاهای سراسر کشور تلاش کردهاند همکاری خود با اپراتورها را ادامه دهند و زیرساختهای لازم برای راهاندازی شبکه ارتباطی در هر روستا را مهیا کنند.
وی افزود: فناوری اطلاعات زندگی بشر در سراسر دنیا را متحول کرده است و قطعاً اکنون جنبهای از زندگی نیست که تحت تأثیر فناوری اطلاعات قرار نگرفته باشد. یکی از مهمترین حوزههای خدمات آنلاین در دو سال گذشته بحث آموزش است که با راهاندازی پلتفرمی بومی در این حوزه خدمات مطلوبی به دانشآموزان ارائه میشود. در نهایت امروز تصور زندگی بدون فناوری اطلاعات غیرقابل درک است. به همین دلیل داشتن زیرساخت ارتباطی مناسب تبدیل به ضرورت شده است. اکنون در مرحلهای قرار داریم که بعضی از روستاها که حتی جاده ندارند درخواست برقراری ارتباطات و دسترسی به اینترنت دارند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: دولت سیزدهم برقراری ارتباط در همه روستاهای کشور را به عنوان فرصت تلقی میکند و میکوشد نظارتهای میدانی مردمی بر بستری پرسرعت و بدون وقفه شکل بگیرد و مسئولان نیز پاسخگوی نیازمندیهای عموم مردم باشند. فراهم کردن زیرساخت شبکه ارتباطی در اقصی نقاط کشور یکی از اهداف وزارت ارتباطات است. البته این پروژه از گذشته آغاز شده و انشاالله در این دولت با سرعت ادامه پیدا میکند. از مجموع ۴۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار که در کشور وجود دارد حدود ۴ هزار روستا فاقد شبکههای ارتباطی هستند و در تعداد زیادی از روستاها نیز کیفیت شبکههای ارتباطی مطلوب نیست و عملاً میتواند آنها را در دسته روستاهای بدون ارتباط قرار داد.
زارعپور عنوان کرد: در دوران کرونا به دلیل مهاجرت معکوس و بازگشت مردم به روستاها ظرفیتی که از قبل برای اتصال به اینترنت پیشبینی شده بود اکنون کافی نیست. اتصال ۴ هزار روستای بدون شبکه ارتباطی از ابتدای سال جاری در دستور کار وزارت ارتباطات قرار گرفته است و تعدادی از سایتهایی که امروز افتتاح میشود به ویژه سایتهایی که در استان سیستانوبلوچستان قرار دارد از ابتدای دولت کار اجرایی آن شروع شده بود. خوشبتانه اتمام و بهرهبرداری از این سایتها امروز اتفاق میافتد و مردم این مناطق میتوانند طعم شیرین فناوری را بچشند. حدود پانصد سایت جدید راهاندازی شده که ۷۸۰ روستا را نحن پوشش اینترنت پرسرعت قرار میدهد.
وی خاطرنشان کرد: در این پروژه کیفیت ارتباطات در بیش از ۲۵۰ روستا نیز ارتقا پیدا کرده است و به شبکه پایدار و پرسرعت اینترنت متصل شدهاند. اگرچه اتصال به اینترنت نوعی ضرورت محسوب میشوند ولی نباید در از ایجاد زیرساختهای خدماتی نیز غفلت شود. در واقع کشور به زیرساختهای خدماتی مطلوب نیاز دارد تا زمینه رشد، توسعه و آبادانی روستا فراهم شود. فراهمسازی زیرساخت ارتباطی در روستاها باعث اشتغالزایی و آبادانی در این مناطق میشود و همچنین موضوعاتی مانند گردشگری و کشاورزی هوشمند در روستاها را نیز توسعه مییابد. هم اکنون در بسیاری از کشورها از اینترنت اشیاء برای دامداری و کشاورزی استفاده میشود و اینها همه ظرفیتهایی است که میتواند موجب افزایش جذابیتهای روستاها شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات داد: برای توسعه و آبادانی روستاها ایجاد سکوهای خدماتی در قالب شبکههای ارتباطی بر عهده وزارت ارتباطات است و سایر دستگاهها نیز باید وظایف خود را به درستی انجام دهند. در حوطه مباحث فرهنگی یکی از دغدغههای جدی وزارت ارتباطات محافظت از حریم خانواده در فضای مجازی است. وزارت ارتباطات پروژههای متعددی را در این حوزه با کمک دستگاههای مختلف آغاز کرده و اطلاعات آن در دهه فجر به مردم اعلام میشود. انشاالله همه روستاهای بالای بیست خانوار تا پایان سال ۱۴۰۱ به اینترنت متصل میشود.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/