دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آیا کوپن به اقتصاد ایران برمی‌گردد؟

با قوت گرفتن حذف ارز ترجیحی گمانه‌زنی‌هایی در خصوص بازگشت کوپن به اقتصاد کشور مطرح شده است.
کد خبر : 636349
کوپن



به گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد و بودجه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، با احتمال حذف ارز ترجیحی در ماه‌های آینده نگرانی‌هایی در خصوص معیشت دهک‌های پایین جامعه مطرح شده است و بسیاری از کارشناسان هشدارهای فراوانی در خصوص کاهش قدرت خرید اقشار ضعیف جامعه داده‌اند و برخی از آنها اعلام کردند دولت برای توزیع مناسب و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر نیاز است با کوپنی کردن برخی از اقلام زمینه را برای دسترسی دهک‌های پایین جامعه به کالاهای اساسی را فراهم کند.


سیاست کوپنی کردن کالاها در زمان جنگ تحمیلی توانست تا حدودی در زمینه توزیع کالاهای اساسی میان اقشار کم درآمد موفق باشد اما این سؤال مطرح می‌شود که در شرایط فعلی نیز می‌تواند مشکلات را برطرف کند؟ اصولاً نگاه جامعه به بازگشت صف‌های دریافت کالاهای اساسی از طریق کوپن مثبت خواهد بود یا می‌تواند نارضایتی جمعی را به دنبال داشته باشد.




بیشتر بخوانید:


نان کارتی و کوپنی تکذیب شد




نادر سیفی کارشناس حوزه اقتصاد در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا با اشاره به سیاست کوپنی کردن کالاهای اساسی در کشور اظهار می‌کند«تامین مایحتاج عمومی دهک‌های پایین جامعه از چندین راه امکان پذیر است در سال‌های گذشته با پرداخت یارانه و قیمت‌گذاری از سوی دولت بسیاری از کالاهای مورد نیاز مردم با قیمتی پایین تر عرضه می‌شود اما این سیاست در پی کاهش درآمدهای دولت با کمبود منابع ارزی مواجه است به همین منظور دولت به دنبال راهکار دیگری برای تامین کالاهای اساسی است که یکی از آنها بازگشت کوپن به اقتصاد است، این راهکار با توجه به تغییرات جامعه چندان مطلوب و خوشایند نیست».


کارشناس حوزه اقتصاد تصریح می‌کند« یکی از مشکلات کوپنی کردن کالاهای اساسی خاطرات نه چندان جالب مردم از برگزاری دوره گذشته آن دارد، صف‌های طولانی و ایجاد بازارهای سیاه برای کالاهای اساسی تنها بخشی از اثرات منفی کوپنی کردن است در حالی که دولت می‌تواند با شناسایی دهک‌های پایین جامعه با نگاه ویژه ای نسبت به حمایت از آنها اقدام کند».


وی ادامه می‌دهد«کوپنی کردن کالاهای اساسی نیز صورت خوشایندی برای دولت ندارد در حال حاضر می‌توان با استفاده از روش‌های دیگر کارت خرید و شارژ آن به صورت ماهیانه از دهک‌های آسیب پذیر حمایت کرد اما لازمه این طرح شناسایی دقیق و پوشش کامل افراد نیازمند است».


سیفی بیان می‌کند« در کنار حمایت از دهک‌های پایین جامعه دولت باید به دنبال بهبود فضای کسب و کار و ایجاد اشتغال برای جوانان باشد تا از طریق ایجاد درآمدی پایدار و مولد علاوه بر افزایش درآمد مردم شرایط برای بالا رفتن شاخص‌های اقتصادی را فراهم کند، متاسفانه به دلیل رکود ناشی از تحریم‌های اقتصادی و تورم‌های کلان میزان ایجاد شغل‌های پایدار به شدت کاهش یافته است».


کارشناس حوزه اقتصاد بیان می کند« البته برای ایجاد اشتغال پایدار و تولید نباید تنها منتظر برداشته شدن تحریم‌ها ماند، کشور ظرفیت‌های فراوانی برای توسعه اقتصادی دارد که متاسفانه به دلیل عدم توجه به آن مغفول مانده است».


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب