دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

هوش مصنوعی فراشناسا به راهکار امنیتی هوشمند در همه حوزه‌ها تبدیل شده است

انسان‌ها نیز گاهی می‌توانند تهدیدی برای آرامش هم‌نوعان خود باشند، بنابر این ما را به استفاده از انواع روش‌های شناسایی هویت سوق داده که از مهم‌ترین آن‌ها تشخیص و شناسایی چهره افراد است. در اینجاست که پای هوش مصنوعی به میان می‌آید.
کد خبر : 635284
image-20220117084602-9.jpeg

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا عصر ما دوره فوران اطلاعات است؛ چرا که به مدد شبکه جهانی اینترنت، تلفن‌های هوشمند و دیگر ابزارهای الکترونیکی و مخابراتی، در هر کجا که باشیم پیوسته با انبوه داده‌ها مواجهیم. کسب‌وکارها و شرکت‌هایی که توان پردازش این حجم از داده را داشته باشند و قادر باشند مدل‌ها و الگوریتم‌های ارزشمند را از دل انبوهی از اطلاعات استخراج کنند، می‌توانند به ثروتی بی‌پایان دست پیدا کنند و این در حقیقت مزیت رقابتی هر شرکت در این عصر اطلاعات خواهد بود. این داده‌های ارزشمند در بیشتر فرایندهای موجود به‌کار گرفته‌ می‌شوند؛ از کاربردهای مربوط به امنیت اطلاعات شخصی و ورود به حساب‌های کاربری گرفته تا روش‌های مختلف افزایش امنیت در مکان‌های عمومی‌ و مراکز خرید.


بنابراین امنیت نیز یکی دیگر از عرصه‌هایی است که با استفاده از تحلیل داده‌های تصویری و ویدئویی می‌تواند بهتر و راحت‌تر از قبل محقق شود. از آن‌جا که انسان‌ها نیز گاهی می‌توانند تهدیدی برای آرامش هم‌نوعان خود باشند، همه این دلایل ما را به استفاده از انواع روش‌های شناسایی هویت سوق داده که از مهم‌ترین آن‌ها تشخیص و شناسایی چهره افراد است. در اینجاست که پای هوش مصنوعی به میان می‌آید و به ما کمک می‌کند تا با تجهیز دوربین‌ها به این فناوری شگفت‌انگیز، حتی از راه دور نیز به اوضاع محیطی مسلط باشیم.


هوش مصنوعی فراشناسا به راهکار امنیتی هوشمند در همه حوزه‌ها تبدیل شده است



فناوری تشخیص چهره چیست و چگونه کار می‌کند؟


تشخیص چهره یک فناوری بیومتریک است که از ویژگی‌های خاصی در چهره برای شناسایی فرد استفاده‌ می‌کند. سیستم‌های تشخیص چهره داده‌های بصری که دوربین‌های مدار بسته‌، تلفن‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی برای امنیت و سایر فعالیت‌های آنلاین ثبت و ضبط می‌کنند را تجزیه‌وتحلیل‌ می‌کنند. در مرحله بعدی، هوش مصنوعی با استفاده از تکنولوژی یادگیری ماشین، ویژگی‌های چهره را شناسایی می‌کند و این ویژگی‌ها را به فرمول‌های ریاضی تبدیل می‌کند. هر یک از این فرمول‌ها، در حکم یک شناسه هویتی لحاظ می‌شوند.


امروزه‌، این فناوری در بیشتر فرایندهای موجود به‌کار گرفته‌ می‌شود؛ از کاربردهای مربوط به امنیت اطلاعات شخصی و ورود به حساب‌های کاربری گرفته تا روش‌های مختلف افزایش امنیت در مکان‌های عمومی‌، مراکز خرید و غیره، این فناوری راهگشاست.



فراشناسا راهکار پویای برقراری امنیت در همه عرصه‌ها



سامانه هوشمند تشخیص چهره و احراز هویت فراشناسا که یکی از محصولات مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت است، راه‌حل‌های جامعی برای خودکارسازی فرآیندها ارائه کرده است که از جمله این راهکارها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:



  1. پشتیبانی از اجرای قوانین


سامانه‌های‌ تشخیص چهره در حال حاضر به کمک نیروهای امنیتی و انتظامی آمده‌اند و با شناسایی فوری افراد خاطی و مجرمان، از اجرای قوانین پشتیبانی‌ می‌کنند. سامانه‌ هوشمند تشخیص چهره‌ ‌فراشناسا با ارائه اطلاعات هویتی افراد، به‌ پلیس و ماموران امنیتی کمک می‌کند دریابند با چه کسانی سر و کار دارند و آیا لازم است با احتیاط ادامه دهند یا خطری آن‌ها را تهدید نمی‌کند. به عنوان مثال‌، اگر یک افسر پلیس با یک مجرم تحت تعقیب در یک توقف عادی رانندگی مواجه شود، افسر فوراً‌ می‌داند که مظنون ممکن است مسلح و خطرناک باشد و می‌تواند تدابیر لازم را بیندیشد.


هوش مصنوعی فراشناسا به راهکار امنیتی هوشمند در همه حوزه‌ها تبدیل شده است



  1. امنیت حضور در همایش‌ها، راهپیمایی‌ها، جشنواره‌ها و نشست‌ها


ایجاد امنیت در همایش‌ها، راهپیمایی‌ها، جشنواره‌ها و نشست‌ها، یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های نیروهای امنیتی و پلیس است. با به‌کارگیری سامانه‌ تشخیص چهره ‌فراشناسا، می‌توان از ورود مجرمان، نفوذ گروهک‌های تروریسی برای انجام عملیات خرابکارانه و حضور افرادی که سوءسابقه‌های امنیتی دارند در همایش‌ها، مانورها و راهپیمایی‌ها جلوگیری کرد. این سامانه‌های هوشمند، چهره‌ مجرمان و اعضای گروه‌های تروریستی را در انبوه جمعیت و از راه دور، در کمتر از چند ثانیه شناسایی‌ می‌کند و سریعا به نیروهای امنیتی اطلاع‌رسانی‌ می‌کند تا کنترل شرایط را به‌دست گیرند. وجود یک سیستم یکپارچه تشخیص چهره در چنین رویدادهایی که انبوه جمعیت بی‌دفاع حضور دارند، فرصت را از سودجویان و خرابکاران‌ می‌گیرد و از تکرار حوادث تلخی که در سال‌های گذشته در کشورمان رخ داد، جلوگیری می‌کند.



  1. کمک به تحقیقات جنایی


تشخیص چهره‌ می‌تواند با شناسایی خودکار افراد در تصاویر امنیتی یا فیلم‌های ویدئویی‌، به تحقیقات بازرپرسان جنایی و پزشکی قانونی کمک کند. همچنین از ‌سامانه تشخیص چهره‌ فراشناسا می‌توان برای شناسایی افراد مرده یا بیهوش در صحنه‌های جنایت نیز استفاده کرد.



  1. تسهیل معاملات امن برای بانک‌ها، فینتک‌ها، موسسات مالی و بورس


در حال حاضر کاربران بورس برای احراز هویت غیرحضوری سجام به وسیله سامانه هوشمند فراشناسا احراز هویت‌ می‌شوند. این سامانه مشتریان را قادر می‌سازد تا با اسکن چهره خود به صورت آنلاین، فرایند احراز هویت را در کارگزاری‌ها و سازمان بورس طی کنند. این سامانه هوشمند برای فینتک‌ها، بانک‌ها و موسسات مالی نیز خدمات احراز هویت با تشخیص چهره را ارائه کرده است. در حال حاضر فراشناسا رتبه نخست احراز هویت از نظر تعداد کاربر و بیشترین سهم بازار را دارد.



  1. شناسایی سارقان اموال عمومی و جیب‌برها در مکان‌های عمومی و مترو


سرقت اموال عمومی، جیب‌بری در مکان‌های عمومی یا ارتکاب جرم‌های مربوط به مواد مخدر در سرویس‌های بهداشتی عمومی، یکی دیگر از مشکلات پیش‌روی امنیت شهری است. خوشبختانه فناوری تشخیص چهره در این زمینه نیز به کمک ما آمده است. با تجهیز دوربین‌ها به فناوری تشخیص چهره فراشناسا در سرویس‌های بهداشتی و اماکن عمومی که صورت افراد را اسکن‌ می‌کند، به راحتی‌ می‌توان این معضل را مدیریت کرد.



  1. افزایش امنیت و کاهش زمان انتظار در فرودگاه‌ها و ترمینال‌های ورود و خروج


شرکت‌های هواپیمایی برای کمک به افراد در بررسی چمدان‌، ورود به سیستم پرواز و سریع‌تر سوارشدن به هواپیما، از تشخیص چهره استفاده می‌کنند. وجود سامانه تشخیص چهره ‌فراشناسا در گیت‌های ورود و خروج و پایانه‌ها، به عملیات بررسی هویت مسافران پیش از پرواز سرعت می‌بخشد و علاوه بر کاهش زمان انتظار و انباشتگی جمعیت، به افزایش امنیت و بهبود نظارت بر ورود و خروج می‌انجامد.



  1. جلوگیری از جرم‌های بالقوه در فروشگاه‌های ‌خرده‌فروشی


در حال حاضر از فناوری تشخیص چهره برای شناسایی فوری ورود دزد به مغازه‌های استفاده‌ می‌شود. مجرمان ‌خرده‌فروشی که در باندهای چند نفری به صورت سازمان‌یافته وارد فروشگاه‌ها می‌شوند یا افرادی که سابقه کلاهبرداری دارند، با ورود به مراکز ‌خرده‌فروشی به سرعت و در کمتر از چند ثانیه شناسایی‌ می‌شوند. این سامانه‌های هوشمند، ورود این افراد را بلافاصله به ماموران امنیتی اطلاع‌ می‌دهند. سامانه‌های تشخیص چهره در حال حاضر در جای جای دنیا در حال کاهش جرائم مربوط به ‌خرده‌فروشی هستند.


هوش مصنوعی فراشناسا به راهکار امنیتی هوشمند در همه حوزه‌ها تبدیل شده است



  1. باز کردن قفل دستگاه‌های هوشمند و تلفن‌ها


دستگاه‌های مختلف الکترونیکی نظیر گوشی‌های هوشمند، لپ‌تاپ‌ها و گجت‌های پوشیدنی، در حال حاضر علاوه بر اسکن اثر انگشت، امکان اسکن و تشخیص چهره را نیز دارند و از این فناوری برای باز کردن قفل امنیتی کاربر استفاده‌ می‌کنند. این فناوری روشی قدرتمند برای محافظت از داده‌های شخصی است و در صورت سرقت تلفن‌، داده‌های حساس برای مجرمان غیرقابل دسترس خواهند بود.



  1. یافتن افراد گمشده


از شناسایی چهره‌ می‌توان برای یافتن کودکان گمشده و قربانیان قاچاق انسان استفاده کرد. تا زمانی که مشخصات افراد گمشده به یک پایگاه داده اضافه شوند، مجری قانون‌ می‌تواند به محض شناسایی افراد با فناوری تشخیص چهره فراشناسا در محیط‌های عمومی اعم از فروشگاه ‌خرده‌فروشی، فرودگاه‌ها، ایستگاه‌های مترو، پایانه‌های مسافربری زمینی، یا سایر مکان‌های عمومی به ماموران امنیتی هشدار دهد. جالب است بدانید، 3000 کودک گمشده فقط در عرض چهار روز با استفاده از فناوری تشخیص چهره در هند کشف شدند!



  1. کمک‌رسانی به توان‌یابان و روشن‌دلان


فناوری تشخیص چهره‌ امکانی را ایجاد کرده که فرایندهای مربوط به احراز هویت توان‌یابان و روشن‌دلان به‌راحتی امکان‌پذیر گردد و نیاز به طی مراحل زمانبر و پرزحمت از میان برداشته شود. سامانه فراشناسا با قابلیت احراز هویت بر اساس ویژگی‌های چهره، خوانش صدا و حرکات بدن، امکان ‌ثبت‌نام‌ها و احراز هویت‌های غیرحضوری را برای توان‌یابان و روشن‌دلان ایجاد کرده است. در مقیاسی پیشرفته‌تر، سامانه‌ تشخیص چهره که به اپلیکیشن‌های مخصوص روشن‌دلان اتصال می‌یابد و روی عصا یا عینک‌ آن‌ها نصب‌ می‌شود، لبخند روی چهره افراد را تشخیص‌ می‌دهد و با لرزش به فرد نابینا اطلاع‌ می‌دهد. این‌ قابلیت می‌تواند به‌ روشندلان در درک بهتر موقعیت‌های اجتماعی کمک کند.


هوش مصنوعی فراشناسا به راهکار امنیتی هوشمند در همه حوزه‌ها تبدیل شده است



  1. کمک به تشخیص بیماری‌ها و بهبود خدمات درمانی


از فناوری تشخیص چهره‌ می‌توان برای تشخیص بیماری‌هایی استفاده کرد که باعث تغییراتی در ظاهر می‌شود. به عنوان نمونه‌، موسسه تحقیقات ملی موسسه ژنوم انسانی‌، از این فناوری برای تشخیص بیماری نادری به نام سندرم دی جورج استفاده‌ می‌کند که در آن بخشی از کروموزوم 22 در بدن فرد بیمار وجود ندارد. همچنین این فناوری در 96 درصد موارد به تشخیص بیماری‌ها کمک کرده است. هرچه الگوریتم‌ها پیچیده‌تر می‌شوند، تشخیص چهره به ابزاری بی‌نظیر برای شناخت انواع بیماری‌ها تبدیل‌ می‌شود.



  1. تشخیص حضور افراد در رسانه‌های اجتماعی


سامانه‌های تشخیص چهره در شبکه‌های اجتماعی برای تشخیص خودکار حضور افراد در عکس‌ها یا کانال‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. علاوه بر این، وجود این فناوری به افراد کمک‌ می‌کند بتوانند عکس‌هایی را که در آن هستند، راحت‌تر پیدا کنند.



  1. حفاظت از مدارس و مراکز آموزشی در مقابل تهدیدات و خطرات اجتماعی


سیستم‌های نظارتی مجهز به تشخیص چهره‌ می‌توانند بلافاصله شناسایی کنند که دانش‌آموزان اخراجی، فروشندگان مواد مخدر یا سایر افراد که تهدیدی برای امنیت مدرسه هستند، به محوطه مرکز آموزشی راه یافته‌اند. این سامانه‌ها به محض تشخیص چهره‌های خطرآفرین، با هشدار به مأموران امنیتی مراکز آموزشی‌، خطر اقدامات خشونت‌آمیز را کاهش‌ می‌دهند.



  1. ‌ثبت‌نام و حضوروغیاب در مدارس و دانشگاه‌ها


علاوه بر ایمن‌سازی فضای مدارس و مراکز آموزشی، تشخیص چهره این امکان را ایجاد می‌کند که حضوروغیاب دانش‌آموزان به صورت خودکار ثبت شود. معمولا استفاده از برگه‌های حضوروغیاب در کلاس‌های آموزشی به دانش‌آموزان اجازه‌ می‌دهد، دیگر افرادی را که در کلاس حضور ندارند، در لیست حضور وارد کنند. در حال حاضر حضوروغیاب دانش‌آموزان و دانشجویان در برخی کشورها نظیر چین و ژاپن با فناوری تشخیص چهره انجام‌ می‌شود.


هوش مصنوعی فراشناسا به راهکار امنیتی هوشمند در همه حوزه‌ها تبدیل شده است



  1. جلوگیری از وقوع جرم در پاساژها، مراکز تفریحی و پارک‌ها و پیاده‌راه‌ها


تشخیص چهره‌ می‌تواند به مراکز خرید کمک کند تا لحظه ورود یک جیب‌بر یا دزد به مرکز تفریحی را تشخیص دهند. علاوه بر این‌، وجود فناوری تشخیص چهره‌ در پارک‎های عمومی و پیاده‎راه‎ها می‌تواند باندهای فروش مواد مخدر، باندهای کودک‌ربایی، مزاحمان خیابانی و مجرمان و زورگیرانی که امنیت عمومی مردم را به خطر می‌اندازند، شناسایی کند و به کاهش این مشکلات کمک کند.



  1. شناسایی رانندگان متخلف در جاده‌های درون‌شهری و بین‌شهری


استفاده از فناوری تشخیص چهره فراشناسا در جاده‌های بین‌شهری و درون‌شهری‌ می‌تواند متخلفان جاده‌ای را به‌راحتی شناسایی کند. به علاوه، در صورت بروز حوادث جاده‌ای، این فناوری به پلیس راهنمایی و رانندگی و اورژانس اجازه‌ می‌دهد بدون فوت وقت، اطلاعات هویتی افراد حادثه‌دیده را شناسایی و اقدامات بعدی را انجام دهند.



  1. کنترل دسترسی به مناطق حساس در سازمان‌ها، وزرات خانه‌ها، صندوق‌های بانکی و...


تشخیص چهره‌ می‌تواند به عنوان وسیله‌ای برای کنترل دسترسی اطمینان حاصل کند که فقط افراد مجاز به امکاناتی از قبیل آزمایشگاه‌ها، اتاق‌های هیئت مدیره‌، صندوق‌های بانکی‌، مراکز آموزشی برای ورزشکاران و سایر مکان‌های حساس دسترسی پیدا می‌کنند.



  1. اعتبارسنجی هویت در دستگاه‌های خودپرداز


با توجه به روند تحولاتی که در حوزه معاملات بانکی شاهد هستیم، احتمال‌ می‌رود اسکن صورت در آینده جایگزین کارت‌های خودپرداز شود، چرا که شناسایی چهره با ویژگی‌های بیومتریک، ابزار قدرتمندی برای احراز هویت است. حتی اگر این فناوری به طور کامل جایگزین کارت‌های مغناطیسی نشود،‌ می‌توان از تشخیص چهره برای تایید هویت کاربران کارت‌های خودپرداز استفاده کرد، تا اطمینان حاصل شود که درخواست‌کننده پول و دارنده کارت، همان هویت اصلی صاحب کارت است.


هوش مصنوعی فراشناسا به راهکار امنیتی هوشمند در همه حوزه‌ها تبدیل شده است



  1. تبلیغات دقیق و هدفمند


تشخیص چهره این امکان را به شرکت‌های تبلیغاتی‌ می‌دهد تا با حدس زدن سن و جنسیت افراد، تبلیغات را هدفمندتر کنند. شرکت‌هایی مانند تسکو از قبل در حال برنامه‌ریزی برای نصب صفحه‌های نمایش در پمپ‌بنزین‌ها با قابلیت تشخیص چهره هستند. دیری نخواهد انجامید که تشخیص چهره به یک فناوری تبلیغاتی همه‌گیر تبدیل شود.



  1. تشخیص مهمانان خاص و ورود VIP در رویدادهای ورزشی


با استفاده از فناوری تشخیص چهره‌ می‌توان تجربه بهتری را به علاقه‌مندان دنیای ورزش ارائه کرد. فناوری تشخیص چهره‌ فراشناسا می‌تواند دارندگان بلیت مسابقات ورزشی را بلافاصله شناسایی و حضور آن‌ها را در محل تایید کند. استادیوم‌های مجهز به دوربین‌های تشخیص چهره که برگزارکننده رویدادهای ورزشی هستند، با این فناوری‌ می‌توانند علاوه بر سهولت در پذیرش مهمانان VIP‌، فضای امن‌تری را برای مهمانان خود فراهم کنند.


هوش مصنوعی فراشناسا به راهکار امنیتی هوشمند در همه حوزه‌ها تبدیل شده است


سخن پایانی


به نظر می‌رسد به سرعت به سمت آینده‌ای حرکت‌ می‌کنیم که در آن فرایندهای زندگی، کار، تحصیل و تفریح ما نه‌تنها از هر زمان دیگری امن‌تر است‌، بلکه از هر دوره دیگری از تاریخ راحت‌تر و سریع‌تر شده است.


فناوری تشخیص چهره فراشناسا به‌سادگی و بدون هزینه‌های سرسام‌آور، با نرم‌افزار دوربین‌های مداربسته و هر دستگاهی که دارای فناوری عکاسی و فیلمبرداری باشد، ادغام می‌شود. شما برای تجهیز صنایع و نرم‌افزارهای خود به هوشمندسازی عملیات احراز هویت و تشخیص چهره، نیاز به متخصصان هوش مصنوعی ندارید. با سامانه هوشمند فراشناسا، تصاویر و داده‌های لازم به صورت کاملا خودکار و هوشمند ثبت و تحلیل می‌شود. برخلاف سایر راه‌حل‌های شناسایی مانند رمزهای عبور، تایید از طریق ایمیل‌ یا اسکن اثر انگشت‌، فناوری بیومتریک تشخیص چهره از الگوهای ریاضی و دینامیک منحصربه‌فردی استفاده‌ می‌کند که این سیستم را به یکی از ایمن‌ترین و موثرترین سامانه‌های هوشمند تبدیل‌ می‌کند.


در حال حاضر، شرکت‌ها و سازمان‌هایی که توانسته‌اند فرایندهای خود را به تکنولوژی‌های روز و هوش مصنوعی مجهز کنند، بیش از رقبای خود به منابع درآمدی جدید و سرمایه بازگشت‌پذیر دست یافته‌اند. بازماندن از قافله تغییرات صنایع و بی‌توجهی به دانش‌ و فناوری روز، پیامدی جز حذف‌شدن از چرخه حیات صنایع در پی ندارد؛ تا جایی که ضررهای مالی و ازبین‌رفتن ارزش سازمان کمترین پیامد این عدم همگام‌سازی خواهد بود.



انتهای پیام/ ر


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب