دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 دی 1400 - 13:29

قدیمی‌ترین فسیل گیاهی در چین کشف شد

قدیمی‌ترین فسیل گیاهی که بیش از چندین میلیون سال قدمت دارد، در چین کشف شد.
کد خبر : 635277
فسیل

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، دانشمندان چینی، قدیمی‌ترین جوانه گل را به‌صورت فسیل یافتند. شواهد فسیلی خود را با داده‌های ژنتیکی تطابق می‌دهند. این شواهد نشان می‌دهد گیاهان گلدار یا «آنژیوسپرم» ده‌ها میلیون سال زودتر از آنچه دانشمندان فکر می‌کردند، تکامل پیدا کرده‌اند. آنژیوسپرم به گیاهان خشکی عروقی گفته می‌شود. در سال ۲۰۱۶، دانشمندان چینی از کشف گلی خبر دادند که قدمت آن به دوره ژوراسیک، بیش از ۱۴۵ میلیون سال پیش باز می‌گردد. این معمایی بود که داروین را بسیار آزار می‌داد، اما او هرگز پاسخ‌هایی را که می‌خواست پیدا نکرد. با این حال، در چند سال گذشته، بعضی از قسمت‌های این معما حل شدند. داروین گرفتار این معما بود که چگونه گیاهان اولیه گلدار تکامل یافتند.


این گیاه فسیل‌شده به‌نام «یوانتوس» (Euanthus)، نه‌تنها دارای گلبرگ بود، بلکه دارای کاسبرگ بود. همچنین دارای بخش‌های زایشی نر و ماده، از جمله تخمدانی شبیه به گل‌های امروزی بود. در سال ۲۰۱۸، گل فسیلی دیگری نیز در چین یافت شد و این گل به‌نام «نانجینگانتوس» (Nanjinganthus) حدود ۱۷۴ میلیون سال قدمت داشت. این گیاه گلدار مانند گیاه مدرن، دانه‌های آن کاملا در یک تخمدان محصور شده بود. بعضی از دانشمندان چینی استدلال می‌کنند که آنژیوسپرم‌ها از نوع گیاهان ابتدایی هستند.


درحالی که بعضی دیگر از آن‌ها فکر می‌کنند که ساختار آن‌ها برای «ژیمنوسپرم»، یک نوع گیاه قدیمی با دانه‌های بسته و فاقد گل، مانند درخت مخروطی بسیار پیچیده است. ژیمنوسپرم‌ها گیاهان دارای بذر هستند که به دانه‌های «دانه برهنه» خود که در تخمدان محصور نیستند معروف هستند. جوانه گل فسیل‌شده جدید، که در چین پیدا شده، «فلوریجر مینیس ژوراسیکا» نامیده می‌شود و این فسیل می‌تواند فسیل گیاهی باشد که محققان به دنبال آن بوده‌اند. این فسیل در یک ذخیره‌گاه با قدمت بیش از ۱۶۴ میلیون سال پیش یافت شد و هنوز در شرایط عالی است.


انتهای پیام/۳۰۰۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب