دانشمندان هم در تشخیص فسیلهای مشهور اشتباه میکنند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، افراد از قشر عام تصاویری از جانوران ماقبل تاریخ که در کتابهای دوران کودکیاشان آمده را بسیار ساده میبینند، اما کنارهم قرار دادن گذشته تاریک زمین بسیار سختتر از آن چیزی است که بهنظر میرسد.
دانشمندان باید به استخوانهای تکهتکه، ردپاهای فرسوده، آثار در سنگها توجه و تکیه کنند. این آثار برای بررسی مفید است، اما اینها همیشه جزئیات دقیق حیوان پیچیده، زنده و تنفسی را که از آنجا عبور کرده یا مرده است، نشان نمیدهد. گاهی محققان با توجه به تصاویر در حین انجام کار اشتباه میکنند.
«تتراپودوفیس» که در سال ۲۰۱۵ فاش شد، نوعی شگفتی دیرینه شناسی بود و به یونانی معنای آن مار چهارپا است. به گفته دانشمندان، اسکلت سینوسی، فسیلی مربوط به ۱۱۰ میلیون سال پیش بود. بدن مار، چهارپای ریز داشت که نشاندهنده اولین کشف حلقه گمشده بین مارها و مارمولک بود.
بر اساس این تحقیقات، فسیل نامگذاری شد، اما در سال ۲۰۲۱، تیم دیگری از دیرینهشناسان با بررسی مجدد بقایای این فسیل متوجه شدند که این فسیل اصلا مار نبود، بلکه عضوی از حیوانی منقرض شده از مارمولکهای دریایی بهنام «دولیکوسور» بود. تشخیص نوع حیوانات از فسیلهای تکهتکه و پراکنده بسیار دشوار است و امکان دارد محققان نیز در تشخیص آن اشتباه کنند. محققان هنوز امکان دارد چیز جدیدی درباره فسیل دولیکوسور به مردم نشان دهند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/