توجه به آموزش مهارتمحور با رویکرد تربیت دانشجوی کارآفرین
فرناز لطیف در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در شهرری با بیان اینکه دنیای پساکرونا با رویکرد متامدرنیته بشر را به سمتی سوق میدهد که همواره با پارادیمهای مختلف مواجه شود، اظهار کرد: حوزه آموزش در دنیا و به طرز اجتنابناپذیری در ایران متأثر از تغییرات ناشی از این پارادایمها خواهد بود.(بیشتر بخوانید)
وی بیان کرد: آنچه متولیان امر آموزش در مقاطع مختلف و بهویژه آموزش عالی باید مدنظر بگیرند، توجه به آموزش مهارتمحور و میانرشتهایها با رویکرد تربیت دانشجوی کارآفرین است.
تحول در نوع و شیوه آموزش با هوش مصنوعی
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام خمینی(ره) ادامه داد: البته در این میان نقش تکنولوژی و تربیت تکنولوژیکی دانشجویان نباید فراموش شود. در دهه پیش رو قطعاً هوش مصنوعی تحولات بسزایی را در نوع و شیوه آموزش ایجاد خواهد کرد که بقای حرفهای در این حوزه مستلزم مطالعه و پژوهش کاربردی و کارا در این زمینه است.
لطیف عنوان کرد: بهعنوان سرپرست معاونت آموزشی دانشکده علوم انسانی چشماندازی که از ظرفیتهای بالقوه و بالفعل این حوزه در دانشگاه آزاد اسلامی بهطور کل و در دانشکده علوم انسانی واحد یادگارامام خمینی(ره) میبینم، حاکی از شکلگیری فعالیتهای علمی مهارتی میانرشتهای مؤثر و کارآمد است.
وی با بیان این مطلب که امروزه به اعتقاد فعالان حوزه کسب و کار، کارآفرینی و اشتغال، فعالیتهای حرفهای بدون حضور مفاهیم پایهای علوم انسانی موفق نخواهد بود، تبیین کرد: اساساً در بسیاری از جوامع پیشرفته رویکردی پویا به اهمیت بُعد معنوی و انسانی انسان کامل و نقش آن در موفقیتهای فردی و سازمانی شکل گرفته است، بهطوریکه بسیاری از شرکتهای پیشرو در جهان به اهمیت خودشناسی افراد و نقش آن در رهبری فردی و اثربخشی آن بر موفقیت حرفهای افراد و توسعه و رشد سازمانها اشاره و توجه میکنند.
معاون دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد یادگار امام(ره) تأکید کرد: با بررسی چنین رویکردهای جاری در دنیای امروزی، ضروری است تا به این مسائل در حوزه آموزش عالی توجه بیشتری شود.
لطیف اضافه کرد: ازجمله گروههایی که در دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد یادگار امام(ره) بهطور مستقیم و غیرمستقیم به تربیت دانشجوی کارآفرین و مهارتی کمک میکنند، گروه روانشناسی، گروه حقوق و گروه زبان انگلیسی هستند.
وی متذکر شد: با راهاندازی انجمنهای علمی دانشجویی با حمایت باشگاه پژوهشگران جوان فرصت رشد و شناسایی فردی و گروهی به دانشجویان داده میشود تا با تمرین حقیقی و کاربردی مسئولیتپذیری، کارِ گروهی و تشریک مساعی در موقعیتهای حرفهای و شغلی حقیقی (بهعنوان مشاور، مدرس، تولیدکننده محتوای آموزشی، مدرس، ناظر و کارشناس و ...) بتوانند نوعی کارآموزی قبل خدمت را تجربه کنند.
استادیار گروه زبان واحد یادگار امام(ره) یادآوری کرد: با تفاهمنامههایی که میان این گروهها و حوزههای مختلف مرتبط در سطح کشور امضا شده و خواهد شد، به آن دسته از دانشجویانی که فعال بوده و توانمندیهای خود را به عرصه آزمایش بگذارند، فرصت اشتغال داده خواهد شد. در واقع بستری فراهم میشود که دغدغه اشتغال به کار برطرف شده و دانشجویان مستعد جذب بازار کار هدف شده و یا فعالیت حرفهای خود را بهعنوان کارآفرینان کوچک از دوران دانشجویی آغاز کنند.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/