نظام سلامت الکترونیک سامانه خودجوش جوانان کشور است
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزای آنا، علی دباغ صبح امروز در برنامه روزنه رادیو گفتوگو درباره چالشهای نسخه الکترونیکی خاطرنشان کرد: نسخه الکترونیکی جزئی از یک کل بوده که در حال حاضر تمامی توجهات به سمت این جز است و کل آن که نظام ملی سلامت الکترونیک نام دارد به فراموشی سپرده شده است. نظام سلامت از بدو تولد تا مرگ همراه ما بوده و تمامی امور همچون بهداشت، درمان، پیشگیری و غیره در آن وجود دارد.
وی افزود: ما علاوهبر آن باید نظام ملی سلامت الکترونیک را هم تعریف کنیم که یکی از اجزای آن نسخه الکترونیکی است، اگر تنها به این مقوله پرداخته شود تفکری منطقی و عقلانی نیست و باید این رویه اصلاح شود. بنابراین ما موظف به ایجاد این بستر هستیم.
رئیس کمیسیون آموزش و پژوهش شورای عالی سازمان نظام پزشکی، در رابطه با مشکلات پیشرو اظهار کرد: اولین مشکل ما تأخیر قانونی است به این معنا که دولت قبل، طبق قانون برنامه توسعه از سال ۹۶ مکلف بوده در بازه زمانی دو ساله برای عملی کردن این امر اقدام کند اما انجام نشد که جای تأسف دارد، چراکه در مواجه با کرونا این موضوع به کمک نظام سلامت میآمد اما ما یک فرصت مهم را از دست دادیم.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات متعدد ما در نظام سلامت وجود سامانههای متعددی هم در سازمانهای بیمهگر و هم در وزارت بهداشت بوده که از قبل طراحی شده است. یکی از مهمترین وظایف وزارت بهداشت بر اساس اسناد بالا دستی و بر اساس ابلاغیه مقام معظم رهبری این بوده که وزارت بهداشت تنها وظیفه تولیت و نظارت دارد. نمیتوان گفت وزارت بهداشت هم طراحی سامانههایی مثل شمع، سینا و غیره را انجام دهد، هم تولیت بر نظارت را بر عهده داشته باشد و هم اجرا کند، مثل این است که مغز هم فکر کند هم بهجای دست عمل کند.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی بیان کرد: از همه نکات مطرح شده در نظام سلامت الکترونیک، تعریف، تدوین و استقرار پروتکلهای ارتباطی موضوع مهمتری است به این معنا که تمام سامانهها بتوانند با هم مرتبط شوند و کسانیکه برای آنها در آذربایجان شرقی مشکلی ثبت شدهاست، ۵ _ ۱۰ سال بعد در سیستان بلوچستان بتوانند آن را بهدست آوردند که ذخیرهسازی، استانداردسازی و مدیریت در این زمینه بسیار مهم است.
دباغ اظهار کرد: باید زمانبندی برای اجرای این موضوع وجود داشته باشد، رسیدن به این امر نباید دیر شود و امنیت این فضا و اطلاعات شخصی بیماران نیز بسیار مهم است زیرا از حقوق قانونی بیماران، حفظ اطلاعات او و قرار نگرفتن در اختیار سایرین بوده چراکه امنیت آن به اندازه امنیت سامانههای بانکی است و حتی بیشتر. باید توجه داشت در اجرایی کردن ایدهها اگر مشکلات مردم افزایش یابد به معنای شکست ما در آن زمینه بوده اما اگر مشکلات کاهش پیدا کنند به معنای موفقیت ما در این امر است بنابراین باید از سامانهای که بهصورت خودجوش توسط جوانان نوشته شده اگر معتقد به حمایت از جوانان هستیم این امر گامی جدی است. اگر برنامهریزی منظمی داشته باشیم بهترین نظام الکترونیک را میتوانیم در کشور ایجاد کنیم.
وی در پایان با تاکید بر بیانات مقام معظم رهبری عنوان کرد: باید در نظام سلامت اقدامی صورت گیرد تا فرد مریض جز تحمل رنج بیماری، درد دیگری را متحمل نشود زیرا ماهیت بیماری به اندازه کافی درد و رنج به همراه دارد.
انتهای پیام/۱۰۴/
انتهای پیام/