دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 دی 1400 - 09:27

نمای نهایی تلسکوپ فضایی «جیمز وب» منتشر شد

آژانس فضایی اروپا فیلمی از موشک آریان ۵ منتشر کرد که نمای نهایی از تلسکوپ فضایی جیمز وب را نیز نشان می‌دهد.
کد خبر : 633320
جیمز وب



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، پس از سال‌ها تعویق و مشکلات متوالی، تلسکوپ فضایی جیمز وب بالاخره در فضا است و به سمت مقصد نهایی خود یعنی نقاط «لاگرانژ۲» در راه حرکت است. آژانس فضایی اروپا فیلمی از موشک آریان ۵ منتشر کرده است. این موشک از تلسکوپ فضایی باشکوه با کیفیت اچ‌دی فیلم‌برداری می‌کند. این فیلم سه‌دقیقه‌ای، زمان جدا شدن موشک از تلسکوپ و استقرار آرایه‌های خورشیدی پس از ۶۹ ثانیه را به‌زیبایی نشان می‌دهد.


تلسکوپ جیمز و ب به سمت مکانی در حدود ۱.۵ میلیون کیلومتری از زمین، در منطقه‌ای به‌نام لاگرانژ در حرکت است. جیمز وب در دومین نقطه لاگرانژ در نقطه‌ دور زمین از خورشید قرار خواهد گرفت، که به L۲ معروف است. جیمز وب نه‌تنها با استفاده از محافظ آفتابی خود می‌تواند از خود در برابر گرمای خورشید، زمین و ماه محافظت کند، بلکه به کم‌ترین میزان سوخت نیز نیاز دارد.


این قابلیت محافظت از گرما بسیار حیاتی است. دمای «کرایوژنیک» یا فوق سردشناسی در آن فاصله، تداخل منابع گرمایی را نیز به‌حداقل می‌رساند. محدوده دمای کرایوژنیک از منفی ۱۵۰ درجه سلسیوس تا صفر مطلق تعیین شده است. منابع گرمایی امکان دارد اندازه‌گیری‌های مادون‌قرمز وب، از کیهان اولیه را به‌طرز شگفتی مختل کند. تلسکوپ فضایی جیمز وب به‌دلیل فاصله زیاد از زمین نسبت به هابل، باید با کم‌ترین دخالت انسان کار کند.


مهندسان روی زمین می‌توانند با فضاپیما ارتباط برقرار کنند، اما نمی‌توانند به آن سرویس دهند. این به معنی آن است که مهندسان باید بتوانند، مشکلاتی را که به‌وجود می‌آید از راه دور برطرف کنند. در دسترس نبودن جیمز وب باعث شد تا مهندسان قبل از راه‌اندازی آن، از تمامی شرایط اطمینان خاطر پیدا کنند. ‌محققان می‌گویند؛ فیلم جدایی آریان ۵ آخرین فیلمی بود که از جیمز وب به نمایش گذاشته شد. همچنین این امکان وجود دارد که فضاپیمای دیگری نگاهی گذرا از جیمز وب به‌تصویر بکشد، اما نمی‌توان روی آن سرمایه‌گذاری کرد.


انتهای پیام/ ۳۰۰۴



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب