جایگزینی دریچه قلب با دریچه مکانیکی برای درمان بیماریهای مادرزادی
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در مبتلایان به بیماریهای دریچهای قلب، اگر امکان ترمیم دریچه وجود نداشته باشد، جراح میتواند دریچه قلب را برداشته و به جای آن یک دریچه مکانیکی یا زیستی قرار دهد. دریچه مکانیکی از فلز و پلاستیک ساخته شده و دریچه زیستی یا بیوپروتز، از بافت حیوانی تولید میشود.
برخلاف دریچه بیولوژیک، احتمال لخته شدن خون در اطراف دریچههای مکانیکی زیاد است. لخته خون ممکن است، جلوی دریچه را گرفته و یا جدا شده و به قسمتهای حساس بدن نظیر مغز پرتاب شود که این اتفاق منجر به سکته مغزی میشود.
در نتیجه، هر فردی که دریچه مکانیکی دارد، باید تا آخر عمر، داروهای ضدانعقاد خون را استفاده کند. دریچه بیولوژیک از بافت طبیعی کاملا استریل تولید شده و با مواد نگهدارنده حفظ میشود. این محصول چون فاقد سلول است، خطری از ناحیه رد پیوند ندارد.
یک دریچه زیستی یا بیولوژیک ممکن است گزینه خوبی برای سالمندان، افرادی که نتوانند مصرف ضدانعقادها را تحمل کنند و یا زنانی که قصد دارند حامله شوند، نباشد.
در این زمینه، بیوایمپلنتهای آلوگرفت برای درمان انواع مختلف بیماریهای دریچهای مادرزادی قلب به کار میروند. شرکت همانندساز بافت کیش، این محصول را با نام تجاری «سنوولو» تولید کرده است. هزینه تولید این فرآورده در کشور، یکپنجم هزینه نمونه مشابه خارجی آن است و کیفیت آن نیز به شکل قابل ملاحظهای، بهتر از تولیدات شرکتهای خارجی گزارش شده است.
این داروی مهم با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی و در جهت حمایت از تولید محصول فناورانه در کشور، در مرز توسعه قرار گرفته است.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/